Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Yaklaşık 2-3 aya uzun ömürlü bir sistem toplamak istiyorum fakat bu konuda açıkçası ne çok bir bilgi sahibiyim, ne de arkadaşlarım bilgi sahibi.

Gerçekten vereceğim paraya göre en iyi sistemi dizmek ve sistemi sorunsuz bir şekilde kurabilmeyi öğrenmek istiyorum.

Parçaları tek tek almak istiyorum. Bu sebeple hangi parçaları, hangi sırada almam gerektiğini bilmiyorum. Her bütçeyi topladığımda direkt satın almayı düşünüyorum. Bu konuda sizin bilginize ihtiyacım var. ~Salih

Merhaba hocam, ben Salih.
Ekran kartı olarak 5080'lerin farkına baktığımda yabancı YouTuber'lar Asus RTX 5080 Rog Astral OC Edition
ve Palit RTX 5080 GamingPro arasında bir istatistik sunuyor. Sistemi 150K'ya zorlamak istersek Astral almak mantıklı mıdır veya Galax yerine yukarıda yazdığım Palit, güç konsunda daha mı mantıklı olur.

Ayrıca Sıvı soğutucu olarak Lian Li Galahad II Trinity Performance 360 İşlemci Soğutucuarasında nasıl bir fark vardır, hangisi daha iyidir sizce?

Ek olarak anakart olarak MSI MAG X870 Tomahawk WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart ile kıyaslarsak hangisi daha iyidir sizce, fiyatları gördüğüm kadarıyla aynı çünkü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı olarak Ex Gamer daha iyi olur.

Sıvı soğutma olarak LF3'ün içinden geçen bir model.

Kasa olarak da bunları öneririm.

Merhaba hocam, ben salih.
Ekran kartı olarak 5080'lerin farkına baktığımda yabancı YouTuber'lar.

ASUS RTX 5080 ROG astral OC Edition​

Ve.

Palit RTX 5080 gamingpro​

Arasında bir istatistik sunuyor. Sistemi 150K'ya zorlamak istersek astral almak mantıklı mıdır veya Galax yerine yukarıda yazdığım Palit, güç konsunda daha mı mantıklı olur.

Ayrıca sıvı soğutucu olarak Lian Li Galahad II Trinity Performance 360 İşlemci Soğutucuarasında nasıl bir fark vardır, hangisi daha iyidir? Sizce?

Ek olarak anakart olarak MSI MAG X870 Tomahawk WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart ile kıyaslarsak hangisi daha iyidir? Sizce, fiyatları gördüğüm kadarıyla aynı çünkü?

ASUS 5080 ile attığım 5080 arasında bayağı fark var bence aradaki farka değer bir fark olacağını düşünmüyorum.
Sıvı soğutucu olarak @Smmmhunter hocam attı ona bakabilirsiniz.
MSI'ın X serisi anakartların da ben sorun var diye biliyorum. Anakart konusunda benden daha bilgili insanlar cevap verirse daha doğru olur.

Ekran kartı olarak ex gamer daha iyi olur.

Sıvı soğutma olarak LF3'ün içinden geçen bir model.

Kasa olarak da bunları öneririm.

Sistemin son hali bu şekilde oldu o zaman.

ASUS 5080 ile attığım 5080 arasında bayağı fark var bence aradaki farka değer bir fark olacağını düşünmüyorum.
Sıvı soğutucu olarak @Smmmhunter hocam attı ona bakabilirsiniz.
MSI'ın X serisi anakartların da ben sorun var diye biliyorum. Anakart konusunda benden daha bilgili insanlar cevap verirse daha doğru olur.

Sistemin son hali bu şekilde oldu o zaman.
Sistemi 150K'ya çekmek istersem neleri yükseltebiliriz peki?

Bu arada 5080 Ex gamer ile Palit RTX 5080 GamingPro'nu ne farkı var acaba

Sistemi 150K'ya çekmek istersem neleri yükseltebiliriz peki?

Bu arada 5080 Ex gamer ile Palit RTX 5080 GamingPro'nu ne farkı var acaba.

Aslında yükseltilebilecek çok bir şey yok oyun için kullanacaksan zaten 32 GB RAM yetiyor belki SSD'yi 4TB yapabilirsin.
Gamingpro hakkında pek bir bilgim yok. Soğutma açısından iki modelin de üzeceğini sanmam.

Aslında yükseltilebilecek çok bir şey yok oyun için kullanacaksan zaten 32 GB RAM yetiyor belki SSD'yi 4TB yapabilirsin.
Gamingpro hakkında pek bir bilgim yok. Soğutma açısından iki modelin de üzeceğini sanmam.
Peki EX Pro'dan daha üst diyebileceğimiz bir 5080 var mıdır acaba?

Bunu sormamın sebebi açıkçası şu.

Ben minimum 4-5 yılımı bu bilgisayar ile geçireceğim için beni bu kadar uzun süre rahatlıkla götürebilecek bir sistem toplamayı istiyorum. O kadar süre içerisinde en fazla RAM ve SSD değiştirmeyi hedefliyorum o da gerek olursa tabii. Bu sebeple 5080 Astral serisine falan da bakmıştım. Ekran kartı hariç hepsini peşin; ekran kartını ise taksitle alacağım o yüzden 80.000TL vermek koymayacaktır. Bu şekilde en doğru kararı vermeye çalışıyorum hocam

Peki ex Pro'dan daha üst diyebileceğimiz bir 5080 var mıdır acaba?

Bunu sormamın sebebi açıkçası şu.

Ben minimum 4-5 yılımı bu bilgisayar ile geçireceğim için beni bu kadar uzun süre rahatlıkla götürebilecek bir sistem toplamayı istiyorum. O kadar süre içerisinde en fazla RAM ve SSD değiştirmeyi hedefliyorum o da gerek olursa tabii. Bu sebeple 5080 astral serisine falan da bakmıştım. Ekran kartı hariç hepsini peşin; ekran kartını ise taksitle alacağım o yüzden 80.000TL vermek koymayacaktır. Bu şekilde en doğru kararı vermeye çalışıyorum hocam.

O kadarını bilmiyorum hocam :D belki @Smmmhunter hocam biliyordur.