Bütçe
120.000 TL

THESANASATS

Uzman
Dostlar merhaba.
AI Trainig ve diğer yazılım işlerim için bu bütçeye uygun bir setup toplamayı düşünüyorum. GPU >= RAM > CPU > PSU > ANAKART gibi bir önem sıralamam var.

Aklımdaki bileşenler şu şekilde:

• CPU: Ryzen 7 7800X3D veya muadili.
  • GPU: RTX 5070 Ti veya muadili.
  • RAM: Minimum 32 GB.
  • SSD: Minimum 1 TB NVMe.
  • PSU: Minimum 750W, 80+ Gold/Platinum sertifikalı.

Çok önemli olmasa da sistemin;

-Sapphire veya NZXT gibi markalar yerine ASUS veya MSI gibi markaların ürünlerinin kullanılması.
-Beyaz olması.
-Akvaryum kasa olması.
-Sıvı soğutmalı olması.
-Vade farksız 3/6 taksit olması, taksit seçeneklerinin bol olması.

Sistemi benim için artı kılan detaylar olacaktır.
Bütçeyi mümkün olduğunca verimli kullanarak, ileride de yükseltmeye müsait bir sistem önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Dostlar merhaba.
AI Trainig ve diğer yazılım işlerim için bu bütçeye uygun bir setup toplamayı düşünüyorum. GPU >= RAM > CPU > PSU > ANAKART gibi bir önem sıralamam var.

• RAM: Minimum 32 GB.
  • SSD: Minimum 1 TB NVMe.
  • PSU: Minimum 750W, 80+ Gold/Platinum sertifikalı.

-Sapphire veya NZXT gibi markalar yerine ASUS veya MSI gibi markaların ürünlerinin kullanılması.
-Beyaz olması.
-Akvaryum kasa olması.
-Sıvı soğutmalı olması.

Bütçeyi mümkün olduğunca verimli kullanarak, ileride de yükseltmeye müsait bir sistem önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
AI için ise o zaman GPU ve RAM ağırlıklı olsun. Anakart, CPU falan en dandik parçalar olabilir paradan tasarruf edersiniz.

AI için ise o zaman GPU ve RAM ağırlıklı olsun. Anakart, CPU falan en dandik parçalar olabilir paradan tasarruf edersiniz.

Hocam bende o şekil düşünüyorum fakat çok da dandik markalar kullamak istemiyorum anakart neticede uzun yıllar idare etmezse fena baş ağrıtır. Bu bütçeye de adamakıllı sistem bulamadım genelde 140k civarında oluyorlar. Buradaki arkadaşlar iyi araştırıyor ucuz OEM paketleri ondan yardım almak istedim.

Dostlar merhaba.
AI trainig ve diğer yazılım işlerim için bu bütçeye uygun bir setup toplamayı düşünüyorum. GPU >= RAM > CPU > PSU > anakart gibi bir önem sıralamam var.

• RAM: minimum 32 GB.
  • SSD: minimum 1 TB NVMe.
  • PSU: minimum 750W, 80+ Gold/Platinum sertifikalı.

-Beyaz olması.
-Akvaryum kasa olması.
-Sıvı soğutmalı olması.

Hazır sistem olması şart mı? Tek tek satın almayı düşünür müsünüz?

Hazır sistem olması şart mı? Tek tek satın almayı düşünür müsünüz?

Hazır sistem önceliğim çünkü çok müsait vaktim olmuyor uğraşmak için yoksa anlarım PC toplama işlerinden fakat eğer ucuz yollu olacaksa bu da olur benim gördüğüm kadarıyla çok bir fark olmuyordu sanki fiyat açısından.