Bütçe
120.000 TL
Maalesef ama 5070 Ti'dan daha iyi yapay zekâ içinse. 1 GB VRAM bile fark ediyor; bir kısmı context için harcanıyor. Muadili zaten 4090, o da 100 bin var.

Doğru diyorsunuz hocam da bir tarafta kullanılmış 6 yıllık kart diğer tarafta 1 yıllık kapalı kutu. Riskli geliyor bana. Performans elbet önemli ama bu tarz risk alacak kadar param yok maalesef.

Doğru diyorsunuz hocam da bir tarafta kullanılmış 6 yıllık kart diğer tarafta 1 yıllık kapalı kutu. Riskli geliyor bana. Performans elbet önemli ama bu tarz risk alacak kadar param yok maalesef.
Kişiye bağlı, ben çok ikinci el alışveriş yaptığım için biliyorum. Hiç sorun yaşamadım. Tabii şu anki fiyatlar anormal ve ben de beklemedeyim. En kötü 3090 var bende, yanına 5070 alırım diye düşünüyorum. Ancak tek kart alacaksanız, 5070 Ti 16 GB VRAM çok düşük kalıyor, haberiniz olsun. AI PC değil, oyun PC'si olur ancak.

Hazır sistem önceliğim çünkü çok müsait vaktim olmuyor uğraşmak için yoksa anlarım PC toplama işlerinden fakat eğer ucuz yollu olacaksa bu da olur benim gördüğüm kadarıyla çok bir fark olmuyordu sanki fiyat açısından.

Fiyat açısından belki çok fark olmaz ama tek tek toplamak amacınıza uygun parçalar seçmek için daha iyi olur. Hazır sistemlerde her bileşen düzgün bulunmuyor pek. Örneğin 7800X3D uygun değil sizin için. 7900X, 9700X, 9900X, 9950X gibi işlemciler lazım size.

Fiyat açısından belki çok fark olmaz ama tek tek toplamak amacınıza uygun parçalar seçmek için daha iyi olur. Hazır sistemlerde her bileşen düzgün bulunmuyor pek. Örneğin 7800X3D uygun değil sizin için. 7900X, 9700X, 9900X, 9950X gibi işlemciler lazım size.

Mantıklı hocam peki var mı gönderebileceğiniz bir link veya sistemin genel olarak parça önerisi.

AI içinse en önemli öncelik VRAM'dir ve GPU sonrası pek önemli değil. Model RAM'e taşınırsa veya bir kısmı kalırsa hız token düşer.

Ya da OpenCode'un free modellerini kullanın, zaten sınırsız gibi normal ekran kartı alıp 5070 veya Ti gibi toplarsınız; ancak AI PC'si olmaz. 24 GB VRAM'de bile 30B modeller 8 bite sığmıyor, anlatabildim mi bilmiyorum.