İşlemci 9700X ile değiştirilirse ekran kartına ekstra 10K bütçe kalıyor. Üstüne az daha ekleyip RTX 5070 Ti tercih edebilirsiniz.

120K bütçede RTX 5070 Ti'a çıkılabilir.

Nelerden kısabilirim sizce?

İşlemci 9700X ile değiştirilirse ekran kartına ekstra 10K bütçe kalıyor. Üstüne az daha ekleyip RTX 5070 Ti tercih edebilirsiniz.

X3D özellikli işlemcilerin oyun performansları daha iyi diye duydum. Ben yayın yapmayı da düşünüyorum. İşlemciyi düşürmek istemedim o yüzden. Başka bir yerden kısma olayı olabilir mi sizce ve sıvı soğutucudan emin olamadım, sizce nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nelerden kısabilirim sizce.

X3D özellikli işlemci

Lerin oyun performansları daha iyi diye duydum ben yayın yapmayı da düşünüyorum. İşlemciyi düşürmek istemedim o yüzden. Başka bir yerden kısma olayı olabilir mi sizce ve sıvı soğutucudan emin olamadım sizce nasıl?

Bence 120K'ye sistem önerisi konusu açın oradan işin erbabı arkadaşlar en iyi kombinasyonu yaparlar.

Nelerden kısabilirim sizce?

X3D özellikli işlemcilerin oyun performansları daha iyi diye duydum. Ben yayın yapmayı da düşünüyorum. İşlemciyi düşürmek istemedim o yüzden. Başka bir yerden kısma olayı olabilir mi sizce ve sıvı soğutucudan emin olamadım, sizce nasıl?
Şahsi fikrim ekran kartından kısmamanız olur. Hazır bütçe yetiyorken RTX 5070 Ti alıp gerekiyorsa işlemciden kısmanız çok daha mantıklı. CPU tarafında şöyle bir şey de var atıyorum 9700X ve 7800X3D arasındaki fark BIOS ayarları ile kapanabiliyor. 9800X3D ile ilgili de 7800X3D'den geçmek için fiyat farkına değecek bir fark yok diye biliyorum. F/P parçalar bulman noktasında etiketlediğim arkadaşlar yardımcı olur. @LH44 @michaelscofield

120.000 TL'ye toplanan sistemde 5070 olmamalı, hem de Windforce serisi. PSU overpriced bir model. Sadece FPS oyunları oynanmayacaksa, 9800X3D yerine 9700X alınıp diğer parçalara yatırım yapmak daha mantıklı olur.
Teşekkür ederim. Ben de ilk defa sistem topluyorum aklıma takılan birkaç yer vardı. Sizce f/p açısından hangi 5070 Ti modelini tercih etmeliyim? 7800x3d ile devam etmeye karar verdim o zaman.

120.000 TL'ye toplanan sistemde 5070 olmamalı, hem de Windforce serisi. PSU overpriced bir model. Sadece FPS oyunları oynanmayacaksa, 9800X3D yerine 9700X alınıp diğer parçalara yatırım yapmak daha mantıklı olur.
Bir de acaba seçtiğim sıvı soğutucu hakkında ne düşünüyorsunuz. Daha ucuza bir ürün bulabilir miyim bu performansta?

Teşekkür ederim. Ben de ilk defa sistem topluyorum aklıma takılan birkaç yer vardı. Sizce f/p açısından hangi 5070 Ti modelini tercih etmeliyim? 7800x3d ile devam etmeye karar verdim o zaman.
9700X daha mantıklı hocam. Az sonra dönüş yapacağım, toplayacağım bir tane.

Bir de acaba seçtiğim sıvı soğutucu hakkında ne düşünüyorsunuz. Daha ucuza bir ürün bulabilir miyim bu performansta?
LF3 Pro o fiyatı hak eden bir AiO değil. Dönüş yapacağım az sonra.