Bütçe
120.000 TL
Uğraşın hocam, ben bakın 2 günde indirim takibiyle anakart ve ram hallettim. Gaming Gecesinde işlemci ve ekran kartını da aldığımda sistemin çoğu tamamlanıyor. Aylarca sürmez. Sonuçta bir kere para vereceksiniz.
O da doğru bilemiyorum. Bakayım o zaman o seçenekte kaça patlar diye. Gaming gecesine kadar bekleyeceğim. Peki tahmini bu sisteme nasıl bi monitör alınır. 2k 27 ınch 180 hz civarı bir şey var aklımda.

O da doğru bilemiyorum. Bakayım o zaman o seçenekte kaça patlar diye. Gaming gecesine kadar bekleyeceğim. Peki tahmini bu sisteme nasıl bir monitör alınır. 2K 27 ınch 180 Hz civarı bir şey var aklımda.

Benim aklımda OLED var ama bilemiyorum tabii şu anda. İlk bir sistemi dizeyim.

Hocam 1-2 hafta bekletebilirim en fazla.
Kartın Axess olduğu için genelde onun taksitleri fena olmuyor, ama her güzel parçada vadesiz taksit olmuyor. Vade de saçmalık ötesi bir şey, şu anda vade farkı alan bir yerden öyle almak istesen ederi 90 olan parçalara 100 lira üstünden vadelendirmeyle 120 lira ödersin, ki ödüyorsun, daha yeni öyle bir sistem topladık birisine zorunluluktan. Sana tavsiyem, aylık ödeyebileceğin en maksimum parayı belirle, parça listesini ayrı ayrı yap, her parçanın da kendi taksidini ayrı değerlendirerek aylık ödemene göre alımlarını yap. Belki biraz daha vakit alacak ama hem vade adı altında cebini soydurmayacaksın, hem en optimal/estetik olarak istediğin parçaları alacaksın ayrı ayrı aldığın için, hem de bu arada 2-3 indirim kovalamış olursun, bazı şeyleri daha indirimliye getirirsin.
Ekran kartı 12/16 GB VRAM'e sahip olan NVIDIA bir kart olsa iyi olur. AMD güzel fakat yapacağım işler için NVIDIA gerekiyor, o yüzden lütfen AMD GPU sistem önermeyiniz.
Bir de tam olarak ne yapacaksın? Şu anda AMD tarafında da ROCm güzel işler yapıyor ve senin bütçende o çok rahatlatır seni, 9070 XT ve 32 GB RAM rahat koyulur.

Kartın Axess olduğu için genelde onun taksitleri fena olmuyor ama her güzel parçada vadesiz taksit olmuyor. Vade de saçmalık ötesi bir şey, şu anda vade farkı alan bir yerden öyle almak istesen ederi 90 olan parçalara 100 lira üstünden vadelendirmeyle 120 lira ödersin, ki ödüyorsun, daha yeni öyle bir sistem topladık birisine zorunluluktan. Sana tavsiyem, aylık ödeyebileceğin en maksimum parayı belirle, parça listesini ayrı ayrı yap, her parçanın da kendi taksidini ayrı değerlendirerek aylık ödemene göre alımlarını yap. Belki biraz daha vakit alacak ama hem vade adı altında cebini soydurmayacaksın, hem en optimal/estetik olarak istediğin parçaları alacaksın ayrı ayrı aldığın için, hem de bu arada 2-3 indirim kovalamış olursun, bazı şeyleri daha indirimliye getirirsin.

Bir de tam olarak ne yapacaksın? Şu anda AMD tarafında da rocm güzel işler yapıyor ve senin bütçende o çok rahatlatır seni, 9070 XT ve 32 GB RAM rahat koyulur.

Dediğiniz mantıklı. AMD olmamasının sebebi yapay zekada CUDA çekirdekleri işimi görecek o yüzden mecburi NVIDIA seçiyorum yoksa RX 9070XT mükemmel kart. Onun dışında vade farklar gerçekten dediğiniz gibi aşırı fazla 120klık sistem 6 ay taksitle 150'ye geliyor ciddi kazık vade farksız olmasa bende taksitlendirmezdim. Aylık 20 Max 25'e kadar taksitlendirebilirim. Düşüncem 5-6 ayda bitmesi.

AMD olmamasının sebebi yapay zekada CUDA çekirdekleri işimi görecek o yüzden mecburi NVIDIA seçiyorum yoksa RX 9070XT mükemmel kart.
Ben sana aylık 25 taksit ödemeye göre liste yapmaya çalışayım, sen de bu sırada ROCm 10 ile AI performansına bak. Çünkü 5070 Ti sığdırabileceğini çok düşünmüyorum, 5070 ise 9070XT'ye göre çok düşük bir kart. Eğer ROCm desteği işine yarıyorsa kuvvetle muhtemel ki 9070XT işinde daha iyi performans verir.

Ben sana aylık 25 taksit ödemeye göre liste yapmaya çalışayım, sen de bu sırada ROCm 10 ile AI performansına bak. Çünkü 5070 Ti sığdırabileceğini çok düşünmüyorum, 5070 ise 9070XT'ye göre çok düşük bir kart. Eğer ROCm desteği işine yarıyorsa kuvvetle muhtemel ki 9070XT işinde daha iyi performans verir.
Teşekkür ederim hocam şimdiden. Fakat uyumluluk olarak amd de şüphelerim var yazılım işlerim için o sebeple riske giremiyorum.