120.000 TL'ye taksitli hazır sistem önerisi

Bütçe
120.000 TL
O da doğru bilemiyorum. Bakayım o zaman o seçenekte kaça patlar diye. Gaming gecesine kadar bekleyeceğim. Peki tahmini bu sisteme nasıl bi monitör alınır. 2k 27 ınch 180 hz civarı bir şey var aklımda.

O da doğru bilemiyorum. Bakayım o zaman o seçenekte kaça patlar diye. Gaming gecesine kadar bekleyeceğim. Peki tahmini bu sisteme nasıl bir monitör alınır. 2K 27 ınch 180 Hz civarı bir şey var aklımda.

Benim aklımda OLED var ama bilemiyorum tabii şu anda. İlk bir sistemi dizeyim.

Taksit işi meseleyi çok bozuyor, almak için çok mu acelen var?

Hocam 1-2 hafta bekletebilirim en fazla.
Kartın Axess olduğu için genelde onun taksitleri fena olmuyor, ama her güzel parçada vadesiz taksit olmuyor. Vade de saçmalık ötesi bir şey, şu anda vade farkı alan bir yerden öyle almak istesen ederi 90 olan parçalara 100 lira üstünden vadelendirmeyle 120 lira ödersin, ki ödüyorsun, daha yeni öyle bir sistem topladık birisine zorunluluktan. Sana tavsiyem, aylık ödeyebileceğin en maksimum parayı belirle, parça listesini ayrı ayrı yap, her parçanın da kendi taksidini ayrı değerlendirerek aylık ödemene göre alımlarını yap. Belki biraz daha vakit alacak ama hem vade adı altında cebini soydurmayacaksın, hem en optimal/estetik olarak istediğin parçaları alacaksın ayrı ayrı aldığın için, hem de bu arada 2-3 indirim kovalamış olursun, bazı şeyleri daha indirimliye getirirsin.
Ekran kartı 12/16 GB VRAM'e sahip olan NVIDIA bir kart olsa iyi olur. AMD güzel fakat yapacağım işler için NVIDIA gerekiyor, o yüzden lütfen AMD GPU sistem önermeyiniz.
Bir de tam olarak ne yapacaksın? Şu anda AMD tarafında da ROCm güzel işler yapıyor ve senin bütçende o çok rahatlatır seni, 9070 XT ve 32 GB RAM rahat koyulur.

Dediğiniz mantıklı. AMD olmamasının sebebi yapay zekada CUDA çekirdekleri işimi görecek o yüzden mecburi NVIDIA seçiyorum yoksa RX 9070XT mükemmel kart. Onun dışında vade farklar gerçekten dediğiniz gibi aşırı fazla 120klık sistem 6 ay taksitle 150'ye geliyor ciddi kazık vade farksız olmasa bende taksitlendirmezdim. Aylık 20 Max 25'e kadar taksitlendirebilirim. Düşüncem 5-6 ayda bitmesi.

AMD olmamasının sebebi yapay zekada CUDA çekirdekleri işimi görecek o yüzden mecburi NVIDIA seçiyorum yoksa RX 9070XT mükemmel kart.
Ben sana aylık 25 taksit ödemeye göre liste yapmaya çalışayım, sen de bu sırada ROCm 10 ile AI performansına bak. Çünkü 5070 Ti sığdırabileceğini çok düşünmüyorum, 5070 ise 9070XT'ye göre çok düşük bir kart. Eğer ROCm desteği işine yarıyorsa kuvvetle muhtemel ki 9070XT işinde daha iyi performans verir.

Teşekkür ederim hocam şimdiden. Fakat uyumluluk olarak amd de şüphelerim var yazılım işlerim için o sebeple riske giremiyorum.

Teşekkür ederim hocam şimdiden. Fakat uyumluluk olarak amd de şüphelerim var yazılım işlerim için o sebeple riske giremiyorum.
O zaman bütçe neye yetiyorsa ona göre Nvidia modellerinden bakarız.

@THESANASATS ek soru, ayda 25 bile olsa maksimum 150 bütçen değil mi, 9 taksit yapıyor diye 225000 lira yapmıyoruz

9800X3D, 32 RAM ve 5070 Ti sığdı valla

Aksini yazmadığım sürece fiyatların hepsini 6 taksitli fiyat olarak baz al.

FiyatParçaModelLink
21990İşlemciR7 9800X3DLinki aşağıda. (Tabloyu bozuyor.)
12739AnakartMSI B850 Gaming Plus MAX WIFI7Linki aşağıda.
26398RAMViper Venom 6000 C30 2x16Linki aşağıda.
65099 (6 taksit)
-------------------
65959 (9 taksit)
Ekran KartıInno3D 5070 Ti X3
-------------------
Gigabyte 5070 Ti Eagle OC SFF
Linklerini aşağıya koyacağım bunların.
11399 (9 taksit)SSDKioxia Exceria G2 Pro
6394KasaLian Li O11 Dynamic Mini V2 Flow
5817PSURaijintek Cratos 850W
3689AIOEnermax Liqmaxflo 360 SR

Toplam olarak eğer Inno3D alırsan 153525 lira tutuyor. 6 ay boyunca 24950 lira ödüyorsun, sonra 3 ay da 1260 lira ödüyorsun, çünkü SSD 9 taksit.

Toplam olarak eğer Eagle SFF alırsan 154385 lira tutuyor. 6 ay boyunca 21433 lira ödüyorsun, sonra 3 ay da 8600 lira ödüyorsun, çünkü ekran kartı ve SSD 9 taksit.

İşlemci linki: https://www.n11.com/urun/amd-ryzen-...8_1drl9spo_1z6774wp&adj_campaign=Akakce_Genel

Anakart linki: https://www.n11.com/urun/msi-mag-b8...8_1drl9spo_1z6774wp&adj_campaign=Akakce_Genel

RAM linki: https://www.n11.com/urun/patriot-pv...8_1drl9spo_1z6774wp&adj_campaign=Akakce_Genel

Inno3D linki:
Gigabyte Eagle SFF linki: GIGABYTE VGA NVIDIA 16GB GDDR7 RTX5070TI EAGLE OC SFF GV-N507TEAGLE OC-16GD : Amazon.com.tr: Bilgisayar

@X99 anakart hakkında biliyorsun beni MSI öneririm ben, yine öyle yaptım ama MSI fiyatları uçmuş yakın zamanda. Olabilecek en tarafsız şekilde, X870 Eagle WIFI7 veya X870 Aorus Elite WIFI7 tercih edilebilir mi? X3D işlemciler nazlı, Gigabyte da son dönemde QC konusunda biraz sabıkalı. Ekran kartında fiyattan dolayı el mecbur 9 taksit alternatifi o, ama eğer anakartta kesinlikle üstüne atlanırı yoksa ben şahsen yine tavsiye etmem.

Şimdi inceledim tekrar, ikisinde de 64MB BIOS ve 5Gbps LAN eksiği var, bir de iğrenç bir lane bifurcation var SSD slotlarında. BIOS ve Ethernet çok da büyük olaylar değil de o bifurcation iğrenç bir şey.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…