EmirEffect

Çalışkan
MSI MAG 121A kasa kullanıyorum. Kasayla beraber gelen modelini tam bilmediğim 4 fan var. Bu fanlar ARGB değil, sabit ışıklı ve hız kontrolü desteklemiyor, sadece ışıklarını açıp kapatabiliyorum. Genelde ışıksız kullandığım için ARGB ilk önceliğim değil fakat olsa güzel olur. Asıl isteğim, sistem yük altına girdiğinde tüm yük kule tipi soğutucuya kalmadan hepsi eş zamanlı olarak hızlansın, güçlü bir hava akışı sağlasın ve sistem boştayken de yavaşlayarak gürültü kirliliği yapmasın istiyorum. Yani fanların kontrolünü anakarttan yapabilmek istiyorum. Aklımda belirli bir bütçe yok, Noctua veya Lian Li gibi markalara çıkamam fakat Rampage vb. gibi markaları da kullanmak istemiyorum. Bütçem ve beklentim az buçuk anlaşılabilir sanırım. Şimdiden teşekkür ederim.

Anakart ASUS PRİME B840M-A-CSM ise aşağıdaki uyar. Armoury Crate'den hız ve renkleri ayarlarsınız.

Bende Thermalright TL-C12C-S modeli var boştayken 300-400RPM'de tutuyorum 0 ses.

1778928938694.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ASUS PRİME B840M-A-CSM ise aşağıdaki uyar. Armoury Crate'den hız ve renkleri ayarlarsınız.

Bende Thermalright TL-C12C-S modeli var boştayken 300-400RPM'de tutuyorum 0 ses.

Eki Görüntüle 249813
Bu fanları Gıgabyte b450 mk II de kullanabilir miyim ?

Tam emin değilim fakat anakartın arkasında bir kontrolcüye bağlı olduğunu biliyorum. Ancak bu kontrolcü sadece aydınlatmayı açıp kapatmayı yarayan bir tuşa bağlı.

Eki Görüntüle 249813
Evet ASUS PRİME B840M-A-CSM. Fiyatı güzelmiş inceleyeceğim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fanları Gıgabyte b450 mk II de kullanabilir miyim ?

Anakartınızda ARGB desteği yok. Fan hızı kontrol edilebilir ama fan ışıkları ya hiç yanmaz ya da default renkte(muhtemelen gökkuşağı) yanar ve değişmez.

Bunun yerine kontrolcü+fan şeklinde satılan modeller var ondan alırsanız hem renk hem hız ayarlarsınız. Biraz daha pahalı olabilir.

Kontrolcünün resmini ve fanın kablo ucunu çekebilir misin? O kontrolcü kasanın düğmesine tek mi bağlı?

Anakartınızda ARGB desteği yok. Fan hızı kontrol edilebilir ama fan ışıkları ya hiç yanmaz ya da default renkte(muhtemelen gökkuşağı) yanar ve değişmez.

Bunun yerine kontrolcü+fan şeklinde satılan modeller var ondan alırsanız hem renk hem hız ayarlarsınız. Biraz daha pahalı olabilir.

1778931276502.webp

Sağ üst ve sol alttakiler ne girişi, tam belli olmuyor.

RGB de varmış anakartta.

1778931431254.webp

1778931446417.webp

Son düzenleme: