Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 15000
- Makaleler
- 9
1200W PSU'yu hangi sistemde kullanacaksınız? İhtiyacınız olmayabilir.
Bunun da tek başına bir önemi yok, önemli olan model.
1200W PSU'yu hangi sistemde kullanacaksınız? İhtiyacınız olmayabilir.
Görebileceğin en üst sistemde kullanacağım hocam. 9800X3D 4090-5090 veya 9070 vs.
daha önce Thermaltake kullandım yazmamdaki sebep bu yüzden di. Bundan iyi varsa benim kullanmadığım daha iyi almış kullanmış kişiler buna istinaden sormaktayım.
Thermaltake Toughpower PF3 80 Plus Platinum 1200W Full modüler güç kaynağı
Thermaltake Toughpower PF1 ARGB 80Plus Platinum 1200W Full mmodüler güç kaynağı
2 model karşısında daha iyi olan da varsa tecrübelerinize dayarak bakıp değerlendirebilirim.
Raijintek tercih edilebilir. Geri dönüşleri iyi olan bir güç kaynağı markası.
Son zamanlarda gözüme çok çarpmaya başladı bu marka Thermaltake daha önce kullandım bu yüzden sorma gereksinimi duydum. Alan kullanan kişiler elbette vardır diye.
- Makaleler
- 9
Thermaltake Toughpower PF1 ARGB 80Plus Platinum 1200W Full mmodüler güç kaynağı
Şu modelin hoş olmayan 1-2 yanı var, o kadar para verecekseniz bunu almayın.
Thermaltake Toughpower PF3 80 Plus Platinum 1200W Full modüler güç kaynağı
Gayet iyi bir model ama fiyatı gerçekten çok kötü. İkisinden de daha iyi, hatta Türkiye'de satılan en iyi 1200W modeli öneririm:
Mükemmele yakın bir model, üstteki ikisinden de daha iyi.
Şu modelin hoş olmayan 1-2 yanı var, o kadar para verecekseniz bunu almayın.
Gayet iyi bir model ama fiyatı gerçekten çok kötü. İkisinden de daha iyi, hatta Türkiye'de satılan en iyi 1200W modeli öneririm:
Mükemmele yakın bir model, üstteki ikisinden de daha iyi.
Artı eksi yönleri nelerdir? Mesela gerçekten farklarını bilmediğimden soruyorum.
Raijentek için voltaj düşüklüğü yaşayan çok olmuş. Bu yüzden olumsuz bildirge var biraz.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 9
Artı eksi yönleri nelerdir? Mesela gerçekten farklarını bilmediğimden soruyorum.
PF1 1200'ün pwr_ok sinyali yanlış ayarlı, bence o kadar para verdiğiniz bir güç kaynağında çok kötü bir eksi. Pwr_ok sinyali, güç kaynağından anakarta gönderilen bir sinyal. Siz PC'nin düğmesine açmak için bastığınızda, anakart bu sinyal ile aslında voltajların doğru iletilip iletilmediğinin kontrolünü yapar ve sistem o zaman açılır. Sinyal yanlış ayarlı ise, anakart uyarıyı geç veya erken alır ama voltajlar hala anakartın nezdinde normaldir. O sebepten epey kritik.
Tam tersi senaryoda, diyelim elektrikler bir anda gitsin. Bu durumda anakart, pwr_ok sinyalini geç alır, hali ile voltajların bozulmasından daha geç haberdar olur. Bu da bileşenleri saçma sapan voltajlarda çalışmasını zorlar. Çünkü anakartın haberi yok, haberi olsa ayarlayacak.
Elbette burada hold-up time ve pwr_ok sinyali arasındaki ilişkinin sadece pwr_ok sinyali tarafını anlattım. Anakartın bir şeylerden geç veya erken haberi olması olarak kafanızda kodlayabilirsiniz.
PF3'e gelirsek, göze çarpan kötü bir eksisi yok, sadece fiyatı çok kötü ve performansı NZXT C1200'ün gerisinde. PF1'de aynı şekilde geride. 17000 TL ona vereceğime, kendisinden daha iyi olan C1200'ü 5000 TL kadar daha ucuza almayı tercih ederim. NZXT alasınız yoksa da başka modellere bakılmasını öneririm.
Raijentek için voltaj düşüklüğü yaşayan çok olmuş.
Böyle bir temellendirme yanlış olur, zira "voltaj düşüklüğü" derken akıllara çok fazla şey gelebilir. Konuyu biraz açmanız lazım.
PF1 1200'ün pwr_ok sinyali yanlış ayarlı, bence o kadar para verdiğiniz bir güç kaynağında çok kötü bir eksi. Pwr_ok sinyali, güç kaynağından anakarta gönderilen bir sinyal. Siz PC'nin düğmesine açmak için bastığınızda, anakart bu sinyal ile aslında voltajların doğru iletilip iletilmediğinin kontrolünü yapar ve sistem o zaman açılır. Sinyal yanlış ayarlı ise, anakart uyarıyı geç veya erken alır ama voltajlar hala anakartın nezdinde normaldir. O sebepten epey kritik.
Tam tersi senaryoda, diyelim elektrikler bir anda gitsin. Bu durumda anakart, pwr_ok sinyalini geç alır, hali ile voltajların bozulmasından daha geç haberdar olur. Bu da bileşenleri saçma sapan voltajlarda çalışmasını zorlar. Çünkü anakartın haberi yok, haberi olsa ayarlayacak.
Elbette burada hold-up time ve pwr_ok sinyali arasındaki ilişkinin sadece pwr_ok sinyali tarafını anlattım. Anakartın bir şeylerden geç veya erken haberi olması olarak kafanızda kodlayabilirsiniz.
PF3'e gelirsek, göze çarpan kötü bir eksisi yok, sadece fiyatı çok kötü ve performansı NZXT C1200'ün gerisinde. PF1'de aynı şekilde geride. 17000 TL ona vereceğime, kendisinden daha iyi olan C1200'ü 5000 TL kadar daha ucuza almayı tercih ederim. NZXT alasınız yoksa da başka modellere bakılmasını öneririm.
Böyle bir temellendirme yanlış olur, zira "voltaj düşüklüğü" derken akıllara çok fazla şey gelebilir. Konuyu biraz açmanız lazım.
Peki PF3 plat, NZXT ise Gold bunların aşağı yukarı bir önemi var mı direkt NZXT'yi alıp geçelim mi? NZXT'nin platlarına baktım hiçbir şekilde bulamadım.
- Makaleler
- 9
Peki PF3 plat, NZXT ise Gold bunların aşağı yukarı bir önemi var mı direkt NZXT'yi alıp geçelim mi?
Önemi yok, direkt NZXT alıp geçin.
Bu modele baktınız mı hocam?
www.akakce.com
MSI MEG Ai1300P PCIE5 1300 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI MEG Ai1300P PCIE5 1300 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI MEG Ai1300P PCIE5 1300 W Power Supply özelliklerini incele, 12.970,33 TL'den başlayan fırsatları yakala!