120mm sıvı soğutma 240mm yapılır mı?

Bende ondan korkuyorum düzgün devir daim yapabilir mi acaba diye.
Hocam devir daimi yapar ama sadece sistem bostayken falan isinmaz , yuke soktugunuz an 95 derece tavan yapar termal darbogaza girer. Bir de siviyi doldurabilmek icin radyatore delik falan acmaniz lazim, pompa borusundan dokerseniz siviyi eksik kalir

Şaka mı?

240 mm soğutmanız var mış, bir 120 mm soğutucu pompasını ona takacaksınız, 120 mm soğutucu gökten mi düşecek?

Birileri herhalde size spoiler vermiş benimle ilgili

Hocam devir daimi yapar ama sadece sistem bostayken falan isinmaz, yuke soktugunuz an 95 derece tavan yapar termal darbogaza girer.

Simdi hocam ısınma dediniz de ısınma pompadan mı kaynaklı olacak yoksa için ekliceğim saf su + antifirizden dolayı mı?
Eğer ki içine ekliceğim sıvıdan diyorsanız zannetmiyorum ama ömrü uzun olmaz 1 sene sonra tekrar yenilemem gerekebilir.
(bazı baz model kapalı sıvı soğutmalarda delik var hocam ordan takviye edebiliyorsunuz)

Yazdığınız yazıda elinizde 240 mm soğutucu olduğu var, 120 mm olduğu yazmıyor, bende doğal olarak ucuza 120 mm alıp 240 mm'ye dönüştüreceğinizi düşündüm, bence siz yazdığınız yazıyı bir daha okuyun.

Ben de aklıma 120 mm bir sıvı soğutmanın pompasını söküp 240 mm radyatöre monte etmeyi düşündüm

Sizi tanımıyorum.

@Ademsh

Sividan degil, 120mm nin pompasi 240mm deki siviyi seri bir sekilde devir daim yapacak kadar guclu olmaz, o yuzden islemci isinacaktir. Bir de belirttigim gibi pompa borusunun deliginden siviyi doldurursaniz radyatorun icinde deli gibi hava boslugu kalacaktir ve sivi eksik kalacaktir ki bu da performansi etkiler.

Bequite! markasi bu soruna cozum olarak radyatore vidali delik koydu mesela.

Anlayacaginiz her turlu elinizde patlar hocam girismeyin bence

Hocam 120mm motorunu sökeceğim diyorum yani satın alacağım kelimesi kullandığımı görmedim direk sonuça varmadan nazikçe "ben yanlış okumuşum kusura bakmayın" deseniz kimse gerginleşmez.

Hmm anladım hocam haklısınız ama dediğim delik zaten radyatörümde var merak etmiştim belki güzel sonuç çıkar diye peki bu elimdeki 240mm sıvı soğutucunun AM4 aparatı yok ben buna AM4 aparatı uydursam sağlıklı olur mu olmaz mı (cok sağlıklı olacağını düşünmüyorum)

Hocam 120mm motorunu sökeceğim diyorum yani satın alacağım kelimesi kullandığımı görmedim direk sonuça varmadan nazikçe "ben yanlış okumuşum kusura bakmayın" deseniz kimse gerginleşmez.

Gerginleşecek bir şey yok, yanlış okumuyorum, 40 kerede okusak elinizde 120 mm olduğu anlaşılmıyor, bir 120 mm pompası söksem diyorsunuz, sizin yazdığınız yazıdaki anlatımınız yanlış, neyse uzatmaya gerek yok.

Aldiginiz firma ile iletisime gecip AM4 montaj kitinin satilip satilmadigini sorun, veya direkt olarak Silver stone musteri hizmetlerine yazin garantisi devam ediyorsa ücretsiz gonderim saglarlar.

Hatta garantisi devam etmese bile korozyona ugrayan sivi sogutma mi olur allah askina. Direkt olarak satin aldiginiz yer ile iletisime gecip garantiye gonderin essek gibi yenisini vermek zorundalar size.

Peki hocam ben hatalıyım.

Hocam ilk olarak şunu söyleyeyim bu sıvı soğutma eski ve hazır sistem aldığımda vardı baska birisinin essekliği yüzünden biri bunun için su koymus sanırsam kolay kolay oksitlenmemesi gerekiyor ki sıvısıda azdı bunu elimdeki Intel i7 6700K işlemci ile öğrendim
Bu modeliin ismini bilmiyorum ,yanlış bilmiyorsam şu model olması gerek eğer baska varyantı yoksa SilverStone TD02 Lite.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz soğutucu 240mm gözüküyor. Antifrizi çok az koymak lazım ordaki amacı zaten korozyon, alg oluşumunu engellemek. Onun haricinde ince bir radyatör kullanılırsa pompayı varsayılan hızından daha yüksek hızlarda çalıştırmak gerekebilir. Deneysel bir şey tamamen, hobi amaçlıysa deneyin tabi ancak uzun süreli bir çözüm sunmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…