13488

Uzman
  • Intel Core i5 12400F Soket 1700 12. Nesil 2.50GHz 18MB Önbellek 10nm İşlemci
  • ASUS Prime H610M-R D4 Intel H610 Soket 1700 DDR4 3200MHz M.2 Kutusuz Anakart
  • ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti OC 8 GB GDDR6 128Bit NVIDIA DLSS 3 Ekran Kartı
  • Kioxia 1TB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD KUTUSUZ (3400 MB Okuma / 3200 MB Yazma)
  • G.Skill 8 GB (1x8GB) Ripjaws V Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Tek Modül RAM X 2
  • Thermaltake TR2 ST APFC 12cm 80 Plus 650W GÜÇ KAYNAĞI
  • Power Boost X-12B USB 3.0 MESH 4 X120mm ARGB FANLI SİYAH KASA
Bu sistemde islemci sicakliklarim Battlefield 6 oynarken asagidaki gibi oldu hatta Edge kullanirken bile 80 civarlarinda gezinmeye basladi.

1761216050120.webp

Thermalright Frost Spirit 140 TL-D14 140MM 4 x 8mm Isı Borulu Intel-Amd Uyumlu Hava Soğutucu

Bu sogutucunun hem sessizligi hem de performansi ile ovuldugunu gordum ama kasaya sigip sigmadigindan emin olamadim. Bu sogutucu uygun olur mu? Olmazsa ne onerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
O işlemci 65W, bu kadar buyuk bir sogutucu almana gerek yok. 600 - 700 TL'ye satilan 120 mm'lik sogutucular fazlasiyla yeterli.

Kasana sigar mi konusuna gelince. Yuksekligi 158 mm. Epey'de^ya da satici ilanlarinda bilgi verilmemis. Kendin olmen lazim.
Baska bir konuda ayni islemciyi 55 dereceye kadar dusurdu ve cok ses cikarmiyor denmis. O fiyattakiler bunlari saglar mi? Bir de su anki stok sogutucu gibi kafa utuleyen bir sey istemiyorum.

Baska bir konuda ayni islemciyi 55 dereceye kadar dusurdu ve cok ses cikarmiyor denmis. O fiyattakiler bunlari saglar mi? Bir de su anki stok sogutucu gibi kafa utuleyen bir sey istemiyorum.
55C olmasina gerek yok. 70 - 75C'yi geçmez o soğutucu ile. Bu da gayet iyi bir deger. Oldukca da sessiz. 4 kat fazla para harcamana hic gerek yok.

bunu almıştım 40-50 arası sıcaklıkta geziyor. Ses yok memnunum öneririm. Ama ekran takıntın varsa üzerinde digital olanları cıkmış onlarada bakabilirsin.

bunu almıştım 40-50 arası sıcaklıkta geziyor. Ses yok memnunum öneririm. Ama ekran takıntın varsa üzerinde digital olanları cıkmış onlarada bakabilirsin.
Ekran takintim yok. RGB takintim da yok. Isini iyi ve sessiz yapan bir sogutucu lazim sadece.

Bilgisayari aldigim zaman da sanki bu degerlerdeydi stok ile. Temizleyip macun degissem macun ne onerirsiniz?

Arctic MX-4 F/P olarak iyi bir macun. O fazlasiyla yeterli. Onerdigim soğutucu 70C'yi stress testinde veriyor. O testte stok fan ile sicaklik 90C olur ve fan ciyak ciyak bagirir. Bu soğutucu ise sessiz olarak 70C'de tutar islemciyi.

Sogutucu ile gelen macun cok iyi olmasada fazlasiyla yeterli. MX-4'u ancak macun degisim zamani gelince alirsin. Hemen almana gerek yok.

Arctic MX-4 F/P olarak iyi bir macun. O fazlasiyla yeterli. Onerdigim soğutucu 70C'yi stress testinde veriyor. O testte stok fan ile sicaklik 90C olur ve fan ciyak ciyak bagirir. Bu soğutucu ise sessiz olarak 70C'de tutar islemciyi.

Sogutucu ile gelen macun cok iyi olmasada fazlasiyla yeterli. MX-4'u ancak macun degisim zamani gelince alirsin. Hemen almana gerek yok.
Cakmalari cok oluyor diye duymustum. Orijinali nerelerde var?