İyi günler arkadaşlar,

125.000 TL'ye monitör dahil sistem toplayacağım. Daha önce masaüstü kullanmadım, bu ilk deneyimim olacak. Masaüstünü daha çok iş ağırlıklı olmak üzere hem iş hem de oyun için kullanacağım. İş için kullanacağım ama hayvan gibi render ihtiyacım da yok.

Size sorum R9 9950X parasına değer mi yoksa aşırı mı overkill olur? R9 9900X yeter mi? Bu fiyat civarlarına daha iyi işlemci var mı? İşlemciden artan parayı monitöre ve ekran kartına yönlendirmeyi planlıyorum.

R9 9950X alırsam hangi işlemci ve soğutucuyu almalıyım veya R9 9900X'i alırsam hangi işlemci soğutucusunu almalıyım ve hangi anakartı seçmem gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam her şeyi bir arada sormaktan çekindim açıkçası sıkmamak için parça parça konu açarım demiştim. Bir kasa belirlemedim nasıl bir kasa olabilir sağlam uzun süre yetecek airflowu iyi ve sığmama sorunu yaşamayacağım

Anakartını bu yapabilirsin. İşlemci Soğutucusu ucu açık mesele. Sınırı 5 bin belirleyebilirsin gibime geldi.

Fiyatı da iyi gözüküyor performansı zaten iyi. Kasan 420MM destekliyorsa 420 modelini de alabilirsin. O bundan da uyguna geliyor.
Bu arada teşekkür ederim cevabın için

Sıvı soğutmada eğer daha iyi bir şey olucaksa çıkabilirim de bütçede

Son düzenleme:
Hocam her şeyi bir arada sormaktan çekindim açıkçası sıkmamak için parça parça konu açarım demiştim. Bir kasa belirlemedim nasıl bir kasa olabilir sağlam uzun süre yetecek airflowu iyi ve sığmama sorunu yaşamayacağım

Bu arada teşekkür ederim cevabın için

Sıvı soğutmada eğer daha iyi bir şey olucaksa çıkabilirim de bütçede
Normalde bu bütçede kullanıcılara Lian Li O11 gibi kasa önerirler de ben fanlara bir de ekstra para vermemen için Deepcool CH560 öneririm. Geniş bir kasa ve sıvı soğutucular için üst tarafından 2 farklı montaj şansı var. 700W hali İncehesapta 6400 TL. Zaten başka PSU'ya ihtiyacınız var. Kasa gelince içindeki 700W psuyu isterseniz saklayın isterseniz 1000-1500e paketleyin. Kasanın geliş fiyatını düşürmüş olursunuz hem.

Anladığım kadarıyla henüz sistem toplanmamış, tam bütçeyle birlikte sistem toplama kategorisinde konu açarsanız daha sağlıklı olur.