Bütçe
125.000 TL
Anakart: MSI B850 GAMING PLUS WIFI Anakart (9029 TL)
İşlemci: AMD Ryzen 9 9900X (20049 TL)
Sıvı Soğutucu: (İşlemciyi hangisi iyi soğutacaksa, kaliteli bir model)
SSD: ?
RAM: ?
PSU: Enermax Revolution D.F. X 1350 W (6050,26 TL)
Ekran Kartı: Palit GeForce RTX 5070 Ti GamingPro 16GB GDDR7 256 Bit DLSS 4 Ekran Kartı (41199,36 TL)
Kasa: ?
Kasa fanları: ?
Monitör: ?

Bütçe 125000 TL

Arkadaşlar genel olarak sistem bu şekilde:
SSD, RAM, sıvı soğutucu, kasa ve kasa fanlarını belirleyemedim, yardım ederseniz çok sevinirim. Sistemi iş ve oyun için kullanacağım ama iş daha ağırlıklı.

Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Toplamda 126k. Monitör hakkında bir bilgim yok belirteyim.
RAM 2x24 yapılabilir monitörden kısılıp.

Çok teşekkür ederim hocam :) Bu tomahawk anakartın kaliteli olduğunu duymuştum bunun wifi 7 lisi var mı ? evimizde wifi 7 router varda

Monitör oldukça yeterli duruyor

Aorusun şöyle iki tane anakartını buldum nasıl sizce hocam
İyi değil. X870'in bir olayı yok kaliteli B serilerine göre.

Şuan en iyi f/p bu anakart var.

Ayrıca yukarıda arkadaşın monitör ile birlikte topladığı sistem iyi. Monitör olarak ise Gigabyte'ın M27UP monitörü de büyük ihtimalle yakın zamanda ülkemize gelir. Bu monitör kendi fiyat bandında rakipsiz. Panel kalitesi en üst düzey IPS ler ile aynı. Ben olsam IPS 4K olarak kesinlikle bahsettiğimi alırdım. Bunun dışında mevcutta satışta olan önerilebilecek 4K IPS için @2254 hocam önerebilir.

İyi değil. X870'in bir olayı yok kaliteli b serilerine göre.

Şu an en iyi F/P bu anakart var.

Ayrıca yukarıda arkadaşın monitör ile birlikte topladığı sistem iyi. Monitör olarak ise Gigabyte'ın M.27up monitörü de büyük ihtimalle yakın zamanda ülkemize gelir. Bu monitör kendi fiyat bandında rakipsiz. Panel kalitesi en üst düzey IPS'ler ile aynı. Ben olsam IPS 4K olarak kesinlikle bahsettiğimi alırdım. Bunun dışında mevcutta satışta olan önerilebilecek 4K IPS için @2254 hocam önerebilir.

Hemen şimdi almayı düşünmüyorum hocam kasım gibi parça parça toplamaya başlayacağım sizin dediğiniz anakartı o zaman anakartım olarak yazıyorum çok teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz monitör Türkiye'ye kaç TL civarı gelir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz monitör Türkiyeye kaç tl civarı gelir
Yurtdışında söylediğim M27UP modelinin muadili modeller 400-430 dolar arasındayken, Gigabyte bu monitöre 300 dolar fiyat biçti. Ayrıca monitörde bir tuşla 1080p'ye geçirip 320 Hz yapabiliyorsunuz. 4K 160 Hz- 1080p 320 Hz (rekabetçi oyunlar için)

İncelemesi de burada var. Yalnız dikkat edin M27UP olacak, M27U değil.