Bütçe
125.000 TL
O zaman Türkiye'ye en az 600 dolar :/

Gelince indirim kovalayacağım bu monitör için hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar olacağını sanmıyorum. 100-120 dolar fark olur bence. Ama tabii hemen alacaksanız şu anda alternatifler vardır. Hatta eğer bütçeniz artarsa kredi kartı ile 4K OLED'i kesinlikle tavsiye ederim ancak tabii çok pahalı.

OLED çok isterim ama maalesef oldukça pahalı hocam 420 dolara ülkemize gelirse sizin dediğiniz monitörü alacağım içime yattı.
Son olarak kasa fanları için bir öneriniz var mı ve diğer konfigürasyonlarda gördüğünüz bir sorun.
Çok teşekkür ederim bu arada.

Arkadaşın attığı Lancool 216 kasayı 1.5 yıldır kullanıyorum. Şikayet edilecek tek bir noktası bile yok. Her açıdan mükemmel, her şey ince ince düşünülmüş. Yani sıvı soğutmayı takarken tepenin komple çıkmasından, kasanın iç genişliği. ARGB kontrolleri vs. vs. Bunun dışında yeni versiyonu olan Lancool 207'yi öneririm ben. Lancool 216'da ben toz filtresini ve ARGB controllerı yurt dışından ayrıca satın aldım. Kasa ile birlikte gelmiyor, ancak kasa muazzam S tiera yakın diyebilirim.

Fan olarak BeQuiet Shadow Wings, Silent Wings öneririm. Ben de Pure Wings 2 var, biraz daha ucuz versiyonu. Yıllardır dönüyor hiç bir sıkıntısı yok. (Bendeki Pure Wings 2ler ekran kartının altında ekran kartına aşağıdak ekstra hava üflüyor.)

Lancool 207 olarak kasa ve dediğiniz fanı belirliyorum o zaman hocam, Lancool 207RX mi Lancool 207RW mü hocam iki tane varda ve bu lancool 207'nin toz filtresi de beraberinde mi geliyor?

Sorularım amatörce olabilir ilk kasa toplama deneyimim kusura bakmayın.

...toz filtresi de beraberinde mi geliyor?
Maalesef bunda da yokmuş toz filtresi.

1752005899537.webp

Toz filtresi olmamasının tek dezavantajı içerisi daha hızlı tozlanır ve daha sık temizlemeniz gerekir.

Maalesef bunda da yokmuş toz filtresi.

Eki Görüntüle 161733

Toz filtresi olmamasının tek dezavantajı içerisi daha hızlı tozlanır ve daha sık temizlemeniz gerekir.

Sorun değil hocam ama isteğe bağlı alınabiliyor herhalde, dediğiniz kasa için kaç tane Be Quiet Shadow Wings, Silent Wings alınmalı en iyi airflow için ve son olarak dediğiniz kasa "G99.LAN207RX. 00" değil mi bir de RW yazanı da var.

Sorun değil hocam ama isteğe bağlı alınabiliyor herhalde, dediğiniz kasa için kaç tane Be Quiet Shadow Wings, Silent Wings alınmalı en iyi airflow için ve son olarak dediğiniz kasa "G99.LAN207RX. 00" değil mi bir de RW yazanı da var.
O farkı tam bilmiyorum bir araştırmak lazım ama, ekstra fana gerek yok şuanda. Kasanın önünde 2 adet ARGB fan kendisiyle birlikte geliyor. Arkada da sanırım 140mm egzoz fanı zaten var.

Ekstra fan olarak ek kartını normal şekilde takınca alttan üfleyecek fan takabilrisiniz ama benim elimde var diye taktım ve sıcaklıklara etki ettiğini söyleyemem açıkçası. Hatta kasayı açtığımda çıkartacağım ekstra sessizlik için.

Fan almanıza gerek yok. Ben o fanları eğer fansız bir kasa varsa diye önermiştim. Sıvı soğutmanın zaten kendi fanları gelecek size.

O farkı tam bilmiyorum bir araştırmak lazım ama, ekstra fana gerek yok şu anda. Kasanın önünde 2 adet ARGB fan kendisiyle birlikte geliyor. Arkada da sanırım 140mm egzoz fanı zaten var.

Ekstra fan olarak ek kartını normal şekilde takınca alttan üfleyecek fan takabilrisiniz ama benim elimde var diye taktım ve sıcaklıklara etki ettiğini söyleyemem açıkçası. Hatta kasayı açtığımda çıkartacağım ekstra sessizlik için.

Fan almanıza gerek yok. Ben o fanları eğer fansız bir kasa varsa diye önermiştim. Sıvı soğutmanın zaten kendi fanları gelecek size.

Tamamdır hocam anladım tekrar çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz Allah razı olsun :)

Anakart: Gigabyte X870E Aorus Elite WI-FI7 AMD AM5 DDR5 ATX Anakart (13999, 2 TL) Satıcı: Sinerji

İşlemci: AMD Ryzen 9 9900X 4.4 GHz AM5 64 MB Cache 120W Box İşlemci (20049 TL) Satıcı: N11 Lowell Teknoloji

Sıvı Soğutucu: Lian Li Galahad II Lite 360mm Siyah ARGB İşlemci Sıvı Soğutucu (5541 TL) Satıcı: PcKolik

SSD: Kioxia Exceria Pro 2TB NVMe SSD – M.2 2280, PCI-e Gen4, 7300MB/s Okuma, 6400MB/s Yazma (6096, 24 TL) Satıcı: Amazon

RAM: XPG A-DATA RAM DIMM 32 GB DDR5 XPG 6000MHz (2x16 GB) CASTER RGB GRAY AX5U6000C3016G-DCCARGY (4939, 05TL) Satıcı: Hepsiburada

PSU: Enermax Revolution D. F. X 1350W (6050, 26 TL) Satıcı: Gaming.Gen.TR

Ekran Kartı: Palit GeForce RTX 5080 GamingPro 16 GB GDDR7 256 Bit DLSS 4 Ekran Kartı (55799, 04 TL) Satıcı: Sinerji

Kasa: Lian Li Lancool 207 Siyah Mid-Tower ATX Kasa (G99.LAN207RX. 00) (4799 TL) Satıcı: İncehesap

Kasa fanları: Gerek yok

Monitör: Piyasaya girdiğinde Gigabyte M.27UP

Finalizasyon budur o zaman monitör hariç 117.272,79 TL