LH44

Üstün
Yer
Aydın
Öncelikle herkese merhaba. 🙋

Biraz kendim, biraz da ailemden para ekleyip bu bütçede bir sistem toplamayı planlıyorum. %60 oyun, %25 3D çizim, %15 video edit-kurgu amacıyla kullanacağım. (Not: Denk getirebilirsem her parçayı indirime girdiğinde almayı planlıyorum.)

Sistem parçaları ve fiyatları;

• İşlemci: AMD R9 9950X -> 23.423 TL.
  • Anakart: Gigabyte X870e Aorus Elite -> 14.879 TL.
  • RAM: KLEVV cras v 32 GB (2x16) 6000MHz CL30 DDR5 RAM -> 5.434 TL.
  • SSD: Kioxia Exceria Plus G4 2TB -> 7.574 TL.
  • Sıvı soğutma: Lian Li hydroshift LCD 360r -> 10.460 TL.
  • PSU: Enermax revulation eRT1350EVet 1350W gen5 ATX3.0 -> 6.050 TL.

Elimde müsait bir kasa var o yüzden eklemedim. (Xigmatek Aqua Ultra)

Ekran kartı olarak 5080 alacağım. (En son alınacak parça.) Aslında aklımda "süper" serisini beklemek var. Nasıl olacak açıkçası merak ediyorum çünkü sızıntılar genellikle doğru çıkıyor ve bu sefer harbi olmuş diyebileceğimiz bir seri geliyor doğrusu.

Genel olarak detaylar bu şekilde. Sistem hakkında düşüncelerinizi ve önerilerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler 🙋

Son düzenleyen: Moderatör:

Biraz kendim, biraz da ailemden para ekleyip bu bütçede bir sistem toplamayı planlıyorum. %60 oyun, %25 3D çizim, %15 video edit-kurgu amacıyla kullanacağım. (Not: Denk getirebilirsem her parçayı indirime girdiğinde almayı planlıyorum.)

Ekran kartı olarak 5080 alacağım. (En son alınacak parça.) Aslında aklımda "süper" serisini beklemek var. Nasıl olacak açıkçası merak ediyorum çünkü sızıntılar genellikle doğru çıkıyor ve bu sefer harbi olmuş diyebileceğimiz bir seri geliyor doğrusu.

Genel olarak detaylar bu şekilde. Sistem hakkında düşüncelerinizi ve önerilerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler 🙋
Anakart markasını değiştirmeniz yararınıza olabilir. Gigabyte anakart konusunda sorun çıkartmaya gebe bir marka maalesef ki.

130K para harcayip 32 GB RAM almak bana biraz degisik geldi. Sivi sogutmayi 3,5K lik alip kalani RAM'e dayarim ben olsam.
Hocam üsttede yazdığım gibi parçaları olabildiğince indirime girince alacağım, ordan artan bütçeyle dediğinizi uygulayabilirim. Öneriniz için teşekkürler. 🙋

Anakart markasını değiştirmeniz yararınıza olabilir. Gigabyte anakart konusunda sorun çıkartmaya gebe bir marka maalesef ki.
Sizin önerebileceğiniz bir model var mıdır hocam?

Not: X870 modelini seçme nedenim bana çok fazla port lazım oluyor bu ihtiyaçlarımı en rahat ve güncel bu anakart sağlıyor.

Son düzenleme:

Biraz kendim, biraz da ailemden para ekleyip bu bütçede bir sistem toplamayı planlıyorum. %60 oyun, %25 3D çizim, %15 video edit-kurgu amacıyla kullanacağım. (not: Denk getirebilirsem her parçayı indirime girdiğinde almayı planlıyorum.)

Ekran kartı olarak 5080 alacağım. (en son alınacak parça.) Aslında aklımda "süper" serisini beklemek var. Nasıl olacak açıkçası merak ediyorum çünkü sızıntılar genellikle doğru çıkıyor ve bu sefer harbi olmuş diyebileceğimiz bir seri geliyor doğrusu.

Ben olsam LCD sıvı soğutmadan keserim, Artics III Pro alır RAM'i 64 GB yaparım. Seçtiğiniz işlemci hakkında bilgim yok bu nedenle yorum yapmayacağım. Bütçeniz her şeyin en iyisinden alabilecek seviyede, ben Samsung 990 Pro tercih ederdim PSU hakkında da pek bilgim yok yorum yapmayacağım. Super leaklerine göre VRAM'lerde %50 artışla 24 GB olacak 5080 Super fakat kalan her şey %2 gibi küçük gelişmeler dışında aynı kalacak. X serisine ihtiyacınız var mı bilmiyorum fakat sanmıyorum bu nedenle kaliteli bir B850 bence işinizi görecektir.

Ben olsam LCD sıvı soğutmadan keserim, Artics III Pro alır RAM'i 64 GB yaparım. Seçtiğiniz işlemci hakkında bilgim yok bu nedenle yorum yapmayacağım. Bütçeniz her şeyin en iyisinden alabilecek seviyede, ben Samsung 990 Pro tercih ederdim PSU hakkında da pek bilgim yok yorum yapmayacağım. Super leaklerine göre VRAM'lerde %50 artışla 24 GB olacak 5080 Super fakat kalan her şey %2 gibi küçük gelişmeler dışında aynı kalacak. X serisine ihtiyacınız var mı bilmiyorum fakat sanmıyorum bu nedenle kaliteli bir B850 bence işinizi görecektir.

Üst taraftada yazdım hocam. Parçaları olabildiğince indirime girdiği zaman alacağım. Artan parayı da RAM ve SSD'ye ekleyebilirim. Duruma göre diğer parçalarada uygulayabilirim (örnek işlemci 23K yerine 20k olur. Aradaki 3K farkı başka parçayı yükseltmek için kullanırım.). 990 Pro değil de 9100 veya 990 EVO Plus seçenekler arasında güzel bir indirim gelirse bunlardan birini de alabilirim. Super serisi kesin değil sistemin dizilme hızına göre karar vereceğim. Anakart konusunda da bana çok portlu anakart lazım ve bu ihtiyacı en rahat karşılayan seri X serisi anakartlar. Zaten anakartıda değiştirdim. (Aklımda 2 model var.)
Port sayısı ve türü tam istediğim gibi, dönüştürücüyle filan da uğraştırmıyor güncel portlarda. Fiyatta çok derdim yok şu an için. Sıvı soğutmayı Thermalright'ın 5.000 TL'lik modelini seçtim.
RAM'ler şu an 64 GB. Bütçe anakart güncellemesiyle beraber yanlış hesaplamadıysam 136.000 civarına çıktı. Güzel indirimlerle 120.000 bandına düşürebilirim sistemi.

Son düzenleme:
Maalesef hiç alakası yok. Bundan önce ROG serisi kullandım. Intel idi ve sorunlardan dolayı elden çıkartmıştım.

Gİriş seviye B650M DS3H kullanıyorum. Sıfır sıkıntı AM5 ilk çıktığından beridir kullanmaktayım. Yanlış bilgi verip yönlendirmeyin lütfen.

Sadece diğer firmalara göre BIOS güncellemeleri 1-2 hafta geç geliyor alt düzey kartlara. X serisi ve Aorus serisinde bu sorun da yok.

Maalesef hiç alakası yok. Bundan önce ROG serisi kullandım. Intel idi ve sorunlardan dolayı elden çıkartmıştım.

Gİriş seviye B650M DS3H kullanıyorum. Sıfır sıkıntı AM5 ilk çıktığından beridir kullanmaktayım. Yanlış bilgi verip yönlendirmeyin lütfen.

Sadece diğer firmalara göre BIOS güncellemeleri 1-2 hafta geç geliyor alt düzey kartlara. X serisi ve Aorus serisinde bu sorun da yok.
Gigabyte'ın anakart konusunda ne kadar kötü olduğunu sağır sultan bile biliyor. Hatta bu konuda sayın Recep Baltaş'ın bile bir yazısı bulunmakta. Çökme problemlerinden geçilmiyor. Lütfen milleti yanlış yönlendirmeyin.