Ben de sadece XMP açık olacak şekilde 3200 MHz ve 1.350 V'da RAM'leri kullanıyorum. Default XMP ayarı böyle olduğu için umarım bozulmaz. Cidden kriz öncesi RAM'leri 32 GB'a yükselttiğim için kendimi şanslı hissediyorum.
Benim şans eseri oldu tamamen. 3D modelleme yaparken sistemi güçlendirmek amaçlı almıştım, çok da iyi yapmışım.

Aslında bunu kastetmemiştim, ona bakarsanız mahalle bilgisayarcısı gezerek de toplayabilirim. Benim burada kastettiğim şey bu RAM'leri kullanacağımız sistemi oluşturmak. Ya Apple Mac Pro alacağız ya da sunucu bilgisayarı. İki durumda da normal kullanıcı için çok zor.

ECC server RAM'i bu, yani diğer RAM'lar gibi değil; 7/24 çalışan cihazlar için kullanılıyor.
1785844051213.webp

Mesele de o ya hocam zaten. Bir kere konu zaten eğlencesine açılmış bir konu, biz ciddi ciddi 128 GB DDR 3 RAM ECC mi değil mi tartışması filan yapıyoruz. :D

Fark etmez, 128 GB DDR3 RAM bulunuyor. Non-ECC zaten yok. Konu da DDR3 RAM mi, 32 GB DDR5 RAM mı sorulmuş. Sen de 128 GB DDR3 RAM bulmak sıkar şu an demişsin, buldum, attım. Diğer arkadaş da ECC RAM, Normal RAM değil demiş. Normali yok zaten, DDR3 ECC oluyor 128 GB'ı. Neyse. :hehehe:

RAM dediğin Mac'lerdeki gibi olacak, anakarta lehimli ama en tepe model olan 128 GB olacak, paylaşımlı ve veri yolu yüksek hızda olacak. Artık yeni cihazlarda hep böyle devam edecek.
Kesinlikle. Yetmemeye başlayınca komple makine çöp olsun, 8GB daha fazla RAM istediğinde fazladan 12.5k yapıştırsınlar güzelinden. Her şey çok güzel olacak, yine baharlar gelecek.
1785849796103.webp