12VHPWR girişli PSU ile 12V-2x6 girişli Sapphire RX 9070 XT Nitro+ uyumlu mu?

Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Sapphire RX 9070 XT Nitro+ almayı planlıyorum.

Güç kaynağım bu:

FSP Hydro PTM PRO ATX3.0(PCIe5.0) 1200W - HPT2-1200M,Gen5

İki sene önce aldım sorunsuz kullanıyorum o zamandan beri. ATX 3.1 ve PCIe 5.1 modeli değil, daha eski olan ATX 3.0 ve PCIe 5.0 modeli. Yukarıdaki attığım linklere bakın. 12VHPWR girişi var. Kendi 12VHPWR kablosu da var ama hiç kullanmadım.

Ama Sapphire Nitro+ daha yeni olan 12V-2x6 kullanıyor.

Bu bir sorun yaratır mı? Nitro'yu PSU'ma 12V kablosu ile takabilir miyim? Yanma, erime gibi sorun çıkar mı? Veya hiç takamaz mıyım bile?

Hayır ikisi de 12+4 pin. Fark etmez, hiçbir şey olmaz. Erime dediğin 3x8pin>12VHPWR veya tam takılmadığında oluyor ya da 5080/5090 gibi fırınlarda.

Hayır ikisi de 12+4 pin fark etmez hiçbir şey olmaz erime dediğin 3x8pin>12vhpwr veya tam takılmadığında oluyor ya da 5080/5090 gibi fırınlarda.

İçinde gelen dönüştürücüyle yanar diye bir şey yok, tam takmak önemli hiç boşluk bırakmadan.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman PSU'dan çıkan 12VHPWR kablosu ile direkt bağlayacağım. Ekran kartından çıkan adaptörü kullanmayacağım.

O zaman PSU'dan çıkan 12VHPWR kablosu ile direkt bağlayacağım. Ekran kartından çıkan adaptörü kullanmayacağım.

Sıkıntı olmaz hocam, öyle yapın ama kabloyu iyice sokete oturtun mutlaka. Hayırlı olsun hocam, iyi günlerde kullanın

Hocam bu haberlerin çoğu, kullanıcıların kalitesiz adaptör kullanması ve kabloyu takıp kasayı kapatırken kabloyu dipten bükmesi, kabloyu tam oturtamamasından kaynaklanıyor. Zaten senin elinde native kablo var, dönüştürücü kullanmayacaksın. Endişe edecek bir durum yok.

Yanma konularına bakarsanız neredeyse hepsinde dönüştürücü kullanılmış. Siz direkt PSU'dan çıkan 12VHPWR kablosunu kullanacağınız için doğru taktığınız sürece sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük. Fakat her şeye rağmen sıfır değil. Bu güç girişinin tasarımı hatalı, açıkça bir revizyona gidilmedikçe bu sorunun sıfırlanma ihtimali yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…