Bütçe
13.000 TL

otrayt536

Uzman
Anakartım yandı, iade ettim. 13K bütçem var, ne önerirsiniz? Önceki anakartım Gigabyte X870 Gaming X Wi-Fi7. aynısından mı alayım yoksa farklı öneriniz var mı? Wi-Fi özelliği olursa iyi olur.

ASUS'un üst seviye hariç kartlarına üvey evlat muamelesi yaptığı kararındayım. Bence alınmamalı. Clear CMOS butonu bile yok şu fiyatta.

Bu anakarta BIOS flashback düğmesi koymuşlar, olaya sadece ASUS markası olarak bakma çoğu markanın orta segment anakartın da hem CMOS hem flashback düğmesini ikisi aynı anda koymuyorlar yani ya güncelleme düğmesi var ya da sıfırlama düğmesi var, iki BIOS düğmesini de istiyorsan fiyat zaten 14K üzerine çıkıyor. Sonuç olarak görüntü alamadığın yeni bir FreeDOS masaüstü sistemde BIOS'u sıfırlamas mı daha zordur? Yoksa güncellemesi mi? CMOS düğmesi olmadan anakarttaki iki pimi kısa devre yaptırarak BIOS'u resetleyebilirsin ama güncellemeyessin, flashback düğmesinin artısı burada devreye giriyor. Fiyat marka ve özellik olarak bakarsak olaya bana göre bütün popüler markalar tercih edilmemelidir. Colorful ve Sapphire gibi markalara da şans verilmeli.

Son düzenleme:
Anakartım yandı, iade ettim. 13K bütçem var, ne önerirsiniz? Önceki anakartım Gigabyte X870 Gaming X Wi-Fi7. aynısından mı alayım yoksa farklı öneriniz var mı? Wi-Fi özelliği olursa iyi olur.
Bende Asus Rog Strix B850-A var istersen yardımcı olabilirim. 2 aylık kart siyaha geçeceğim o yüzden satıyorum.