Beraber oyun oynadığımız arkadaşıma ekran kartı bakıyoruz, bütçesi en fazla 13.000 TL. Çok ağır oyunlar oynamıyoruz monitiör 1080P 180 Hz. Ama bu bütçeye alabileceği NVIDIA olmak şartı ile en iyi ekran kartını almak isteriz. Ryzen 5600 İşlemcisi var. 2. El RTX 4060Ti 8 GB var ama bi bakınız. 12.500 TL fiyata alınabiliyor.
Detaylar
Kim cevapladı?NVIDIA olmak şartı ile demiş konu sahibi.
emiryuksel
Yetkin
Bilgisayar parçası konusunda forumlara düşmek gerçekten sıkıntılı bir durum. Sayısız doğru ve yanlış yönlendirmeye maruz kalıyorsun. Bence bütçenin el verdiği ve oyun testleriyle seni memnun eden kartı alman en mantıklısı. Eğer 4060 Ti 8 GB performans olarak seni tatmin ediyorsa gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. İkinci el kart kovalamana da, başkalarının sözüyle hareket etmene de gerek yok. NVIDIA istiyorsan öyle olmalı zorla AMD tavsiye edenleri anlayamıyorum.
- Makaleler
- 17
NVIDIA "şart" ise RTX 3080 / 3080 Ti alınabilir. Eğer alternatif bakacaksanız daha iyi bir kart olan RX 6900 XT'ye göz atabilirsiniz.
Ancak her iki kart da yüksek güç tüketimine sahip, uygun bir PSU şart. Eğer PSU yetersiz ise PSU yükseltmesine veya farklı model kartlara yönelebilirsiniz, RTX 4060 Ti gibi.
Ancak her iki kart da yüksek güç tüketimine sahip, uygun bir PSU şart. Eğer PSU yetersiz ise PSU yükseltmesine veya farklı model kartlara yönelebilirsiniz, RTX 4060 Ti gibi.
Aksi taktirde de saçma sapan kartlara yüksek meblağlar ödeniyor ama (RX 580'e 7 bin lira veren gördüm). Birilerinden yardım almak şart, özellikle de bilgisayardan pek anlamayan biriyseniz.Bilgisayar parçası konusunda forumlara düşmek gerçekten sıkıntılı bir durum. Sayısız doğru ve yanlış yönlendirmeye maruz kalıyorsun. Bence bütçenin el verdiği ve oyun testleriyle seni memnun eden kartı alman en mantıklısı. Eğer 4060 Ti 8 GB performans olarak seni tatmin ediyorsa gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. İkinci el kart kovalamana da, başkalarının sözüyle hareket etmene de gerek yok. NVIDIA istiyorsan öyle olmalı zorla AMD tavsiye edenleri anlayamıyorum.
Dostum ben AMD kartlarda çok problem yaşadım. En son sıfır olarak alıp kullandığım 5700XT de bile WattMan bombardımanı yemiş biriyim. Siyah ekran çökme ani donmalar görüntü gelmeme. Yani AMD kart görmek istemiyorum. NVIDIA kartları kulladığımdan beri hayatımdan oldukça memnunum. Bende şuanda RTX 5070 var. AMD kötü demiyorum. Belki de benim talihsiz deneyimlerim beni olumsuz etkiledi bilemem.NVIDIA neden şartmış anlamadım? Bu bütçe de 3080'de alınmaz şahsen, RX 6900 XT varken.
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
AAA oyunlar tercihin değilse Ryzen 5 5600'un tam hakkı 3070Tİ/RX6800 falandır ama onların ikinci el fiyatlandırması da çok saçma. 3080'le arasında çok fark yok fiyat olarak ama temizini bulmak lazım. 6900XT 3080 Ti 1080p için fazlasıyla gereksiz olur.