Dostum ben AMD kartlarda çok problem yaşadım. En son sıfır olarak alıp kullandığım 5700XT de bile WattMan bombardımanı yemiş biriyim. Siyah ekran çökme ani donmalar görüntü gelmeme. Yani AMD kart görmek istemiyorum. NVIDIA kartları kulladığımdan beri hayatımdan oldukça memnunum. Bende şu anda RTX 5070 var. AMD kötü demiyorum. Belki de benim talihsiz deneyimlerim beni olumsuz etkiledi bilemem.
Hocam, sorunlu modellere denk gelmişsiniz. AMD kabul etmişti, 5000 serisi sorunlu olduğunu ama çözdüğünü hatırlıyorum. Ama dediğiniz sorun 6000 serisinde yok. RTX 3000 serisi çoğu mining çıkma, mining da kullanılmadı falan diyenleri pek de inanmayın. Kullanılan bellekler mining için tatlı bir şeydi. Maalesef, NVIDIA da AMD gibi sorunları çoğalmaya başladı. Seçimi dikkatli yapın. Kullandığınız donanımları yazın hocam.

Bilgisayar parçası konusunda forumlara düşmek gerçekten sıkıntılı bir durum. Sayısız doğru ve yanlış yönlendirmeye maruz kalıyorsun. Bence bütçenin el verdiği ve oyun testleriyle seni memnun eden kartı alman en mantıklısı. Eğer 4060 Ti 8 GB performans olarak seni tatmin ediyorsa gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. İkinci el kart kovalamana da, başkalarının sözüyle hareket etmene de gerek yok. NVIDIA istiyorsan öyle olmalı zorla AMD tavsiye edenleri anlayamıyorum.

8 GB almak yerine onu 2'ye katlayan 16 GB AMD kart alırım daha iyi, hiç olmadı NVIDIA olarak 3080-3080 Ti gibi bir canavar varken alinmaz.

Biraz daha bütçe çıkarsa rtx 5060 öneririm Hepsiburada 15500e falan satılıyor. Ben kimseyi dinlemedim ve aldım. Başlangıçta pişman oldum çünkü herkes 9060xt 16gb derken ben 5060 almıştım. Şu an aşırı memnunum. Bu biraz da Apple Samsung işi gibi oldu. Ben yine de 5060 önereyim.

Biraz daha bütçe çıkarsa rtx 5060 öneririm Hepsiburada 15500e falan satılıyor. Ben kimseyi dinlemedim ve aldım. Başlangıçta pişman oldum çünkü herkes 9060xt 16gb derken ben 5060 almıştım. Şu an aşırı memnunum. Bu biraz da Apple Samsung işi gibi oldu. Ben yine de 5060 önereyim.
Gayet mantıklı, benim de kastettiğim buydu. Bazı arkadaşların hoşuna gitmese de kartın performansı seni tatmin ediyorsa zaten yeterlidir. :)