Bütçe
9.000-13.000 TL

wtns

Üyecik
Herkese merhaba, iyi bayramlar. Sistemimi DDR5'e yükseltiyorum ve anakart seçimi en çok zorlandığım konu oldu. Önerilerinize ihtiyacım var. Bütçem 9-10 bin TL civarı, çok iyi bir fırsat çıkarsa13 bine kadar zorlayabilirim. Wi-Fi desteği benim için şart değil, Ethernet kullanıyorum.

Diğer parçalarım:
  • Ryzen 5 7500F
  • Patriot Viper 2x16 GB 6600 MHz RAM
  • Samsung 990 Pro SSD
  • RX 6700 XT ekran kartı
Anakartta öncelikli olarak uzun ömürlü olması, iyi soğutma performansı ve PCIe 5.0 SSD desteği (ilerisi için) benim için önemli. İleride işlemcimi Ryzen 7 7800X3D veya 9000 serisine yükseltmeyi düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Herkese merhaba, iyi bayramlar. Sistemimi DDR5 belleğe yükseltiyorum ve anakart seçimi en çok zorlandığım konu oldu. Önerilerinize ihtiyacım var. Bütçem 9-10 bin TL civarı, ancak 13 bine kadar zorlayabilirim. Wi-Fi desteği benim için şart değil, Ethernet kullanıyorum.

Diğer parçalarım:
  • Ryzen 5 7500F
  • Patriot Viper 2x16 GB 6600 MHz RAM
  • Samsung 990 Pro 2 TB SSD
  • RX 6700 XT ekran kartı
Anakartta öncelikli olarak uzun ömürlü olması, iyi soğutma performansı ve PCI-e 5.0 SSD desteği (ilerisi için) benim için önemli. İleride işlemcimi Ryzen 7 7800X3D veya 9000 serisine yükseltmeyi düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

13K ya bu sisteme alacağın anakart abartı olur.
Bu anakart yeterli senin için. Gene de fazla gelir fakat B650 eagle AX Wi-Fi'de bakabilirsin. İleriyi düşünüyorsan X670e al ömrünün sonuna kadar yeter AM6 çıkmazsa.

İşlemci alınmadıysa toplam İşlemci+Anakart için toplam 20K bütçede:
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b650-eagle-ax-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,625844114.html şeklinde kombolayabilirsin.
Eğer işlemci alındıya da B650 Eagle hayli hayli yeter.

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b650-eagle-ax-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,625844114.html şeklinde kombolayabilirsin.

Alınabilir bir kart.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Bu arada epey yanlış gösteriyor, anakartta BIOS flashback var mış, alınabilir o kart, mesajı düzelttim.

@SF26

TUF B650-E vardı, o da zam yedi, B650M-E olanı var, bir de Eagle AX.
Msi b650m gaming plus wifi nasıldır. Fakat M serisi olmamış bu anakarta Normal b650 daha iyi olurdu.

13K ya bu sisteme alacağın anakart abartı olur.
Bu anakart yeterli senin için. Gene de fazla gelir fakat B650 eagle AX Wi-Fi'de bakabilirsin. İleriyi düşünüyorsan X670e al ömrünün sonuna kadar yeter AM6 çıkmazsa.
Evet bu x670e bayağı iyi duruyor bu ve tomahawk olanı arasında kalmıştım aradaki paraya değecek bir fark var mı diye ama bu gayet yeterli duruyor sanırım. Bu sistemde ana karta daha fazla para dengesiz olur dediğiniz gibi.
Hocam evet şu an sadece ramleri sipariş verdim. 7800x3d + B650 kombosu çok kafama yattı, teşekkürler.
Doğru söylüyorsunuz muhtemelen B650 kalibresinde bir Anakart bakıp o parayı işlemciye ayıracağım. Önceki DDR4 sistemimde anakartta en ucuzuna kaçtığım için sonradan çok başım ağrıdı hiçbir upgrade imkanı vermiyordu o yüzden bu sefer bütçenin iyi bir kısmını buraya ayırıyım dedim ama biraz abartı oldu dediğiniz gibi.