Bütçe
13.000 TL

Mataban

Gelişen
Selam arkadaşlar,

Toplamayı düşündüğüm sistemi yazmayacağım çünkü "oradan kıs buna ekle, o işlemci şöyle, bu ekran kartı böyle" diye diye konu amacından sapıyor.
  • Çılgınca yük bindiren bir kullanıcı değilim.
  • Online oyun merakım yok ama arada CoD falan oynarım. FPS uçmasa da olur. 4K gibi bir beklentim de yok. Dolayısıyla en güncel, en hızlı ekran kartına ihtiyacım olmayacak.
  • R9 takmak istediğimde yeni bir anakart ihtiyacım olmasın.
  • Wi-Fi önemli.
  • Bütçe biraz esneyebilir.
Özetle;

Anakartı taktığımda çok uzun bir süre yerinden çıkarmak istemiyorum. 😌

Tavsiyeci arkadaşlara başarılar dilerim.

Benim de ilk düşündüğüm X serisiydi ama inceleyip karşılaştırdıkça birçok özelliğini kullanmayacağımı fark ettim. İhtiyacım olan Wi-Fi 6-7, 2 slot M.2, üst seviye işlemciler için yeterli sayıda ve soğutmalı VRM'ler B850 kartlarda da bulunuyor. Gen5 ya da yüksek frekans desteği de olmasa olur ama onlar da var. Dolayısıyla X serisi şu aşamada bana kullanım olarak bir tık fazla gelecek. Aradaki en ufak fiyat farkını da RAM'lerimde kullanırsam benim için daha tatlı olacak gibi 😉

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de ilk düşündüğüm X serisiydi ama inceleyip karşılaştırdıkça birçok özelliğini kullanmayacağımı fark ettim. İhtiyacım olan Wi-Fi 6-7, 2 slot M.2, üst seviye işlemciler için yeterli sayıda ve soğutmalı VRM'ler B850 kartlarda da bulunuyor. Gen5 ya da yüksek frekans desteği de olmasa olur ama onlar da var. Dolayısıyla X serisi şu aşamada bana kullanım olarak bir tık fazla gelecek. Aradaki en ufak fiyat farkını da RAM'lerimde kullanırsam benim için daha tatlı olacak gibi 😉

İleride Ryzen 9 falan takınca hala iyi kalsın dediğiniz için önerdim. Yoksa şu an ortalama bir B650 de yeterli.