II. inSTUnBULL

Becerikli
Şu anda İncehesap'ta 12.999'a satılıyor.

Lakin bazen inebiliyor ufaktan ve cuma günü Gaming Gecesi'nde daha uyguna bulunabiliyor.
Ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Lakin bazen inebiliyor ufaktan ve cuma günü Gaming Gecesi'nde daha uyguna bulunabiliyor.
Ne önerirsiniz?
2K ve üzeri için 9700X gayet mantıklı bir tercih olur.

1080p ve ağırlıklı FPS oyunları için 7800X3D'yi de değerlendirebilirsiniz. Güzel bir indirim olursa tabii 😀

Ne önerirsiniz?

Hocam fiyat konusunda bir şey diyemem ama 7800X3D ile bunun arasında kaldıysanız ben o fiyat farkını verdim ve nedense pek bir şey anlayamadım ama tryhard 1080p low online oyuncusuysan 7800X3D tercih edebilirsin. Ama eğer daha çok hikayeli oyun oynuyorsan bence 9700X de tercih edilebilir. Bence Gaming Gecesi beklemek de mantıklı olabilir. Tabii hiç alışveriş yapmadım İncehesap'taki Gaming Gecesi'nden. Eğer sorunlu mal gelmiyorsa 1-2K ucuza alınabilir bence. Ama stok hızlı bitiyor o tarz şeylerde. Instagram isteğinizi videoların yorumunda yazarsanız gelme olasılığı daha yüksek.

Hocam fiyat konusunda bir şey diyemem ama 7800X3D ile bunun arasında kaldıysanız ben o fiyat farkını verdim ve nedense pek bir şey anlayamadım ama tryhard 1080p low online oyuncusuysan 7800X3D tercih edebilirsin. Ama eğer daha çok hikayeli oyun oynuyorsan bence 9700X de tercih edilebilir. Bence Gaming Gecesi beklemek de mantıklı olabilir. Tabii hiç alışveriş yapmadım İncehesap'taki Gaming Gecesi'nden. Eğer sorunlu mal gelmiyorsa 1-2K ucuza alınabilir bence. Ama stok hızlı bitiyor o tarz şeylerde. Instagram isteğinizi videoların yorumunda yazarsanız gelme olasılığı daha yüksek.
İyi o zaman. Hayır, arada falan kalmadım fiyat fırsatı bekliyorum küçük de falan olsa.

Peki 7800X3D'yi 9700XDEN ayıran nedir? AMD özelliği kendi getirdi ama aynı performansı verecek gibi bir şey yapmaz illaki fark koymuştur diye düşünüyorum.

Ayıran temel unsur farklı mimaride olmaları. 9700X de 3D cache olmasa bile yeni mimarinin artısıyla yüksek FPS alıyor. Hem tekli hem de çokluda 9700X daha iyi.

Peki 7800X3D'yi 9700X'ten ayıran nedir? AMD özelliği kendi getirdi ama aynı performansı verecek gibi bir şey yapmaz illaki fark koymuştur diye düşünüyorum.
7800X3D'nin 3D cache avantajı var. 1080p çözünürlükte özellikle FPS oyunlarında daha stabil ve daha çok FPS verebiliyor.

Diğer oyunlarda denkler. Bazı oyunlarda 9700X, bazılarında ise 7800X3D önde.

2k zaten GPU'ya yüklendiği için fark yok demek yanlış olmaz.

Ayrıca 9700X özellikle çoklu çekirdek performansında daha iyi.

Peki 7800X3D'yi 9700X'ten ayıran nedir? AMD özelliği kendi getirdi ama aynı performansı verecek gibi bir şey yapmaz illaki fark koymuştur diye düşünüyorum.
7800X3D L3 önbelleği X3D eklentisinden dolayı 3 kat fazla olduğu için 1080p'de daha çok FPS veriyor. Ama 1080p'de zaten okadar düşük FPS almayacagin için(en azından rekabetçi oyunlarda) ve zaten monitörünün Hz'ini geçeceği için çokta bir önemi kalmıyor.

Bir de 120W tüketiyor soğutması bir tık daha zahmetli.