Arif23
Uzman
Merhaba arkadaşlar,
Bu hafta içinde yeni bir monitör almayı planlıyorum. Ana amacım hem yazılım/iş için geniş bir çalışma alanı elde etmek hem de kaliteli bir oyun deneyimi yaşamak. Bütçem 13.000 TL (500 manat) civarında; ancak gerekirse 15.400 TL (600 manat) bandına kadar çıkabilirim.
Sistem Özelliklerim
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
RAM: 32 GB DDR5
Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3060 12 GB
Kararsız Kaldığım Noktalar ve Sorularım
1080p mi, 2K mı?
Hiç 2K monitör görmediğim için pek karar veremiyorum.
2K çözünürlükte hikâye odaklı oyunlarda DLSS (Quality/Performance) ve Frame Generation ile 100–120 FPS alabiliyorum. 1080p ile 2K arasındaki netlik ve çalışma alanı farkı bu bütçede gerçekten değer mi?
Yenileme hızı seçimi
Şu an bile 60 Hz monitör kullandığım için
180 Hz benim için devrim seviyesinde.
240 Hz görmedim zaten. Eğer 240 Hz alıp beni bayağı götürecek, iş görür, kaliteli bir şey alacaksam pek de sorun değil. Forumlarda bazı arkadaşların 1 yıl sonra ciddi sorunlarla karşılaştığını görüyorum, özellikle IPS panelde. Bu bütçede 240 Hz 2K modeller de mevcut. Sizce 2K 180 Hz almak daha mantıklı mı?
Rekabetçi oyunlar dışında çok yüksek FPS almayacağımı biliyorum. 240 Hz’e yönelmek gereksiz olur mu?
Eğer 2K 180 derseniz, ikinci el bu alınır mı? Fiyatı biraz daha düşürürüm:
MSI MAG 275QF Gaming Monitor
: 379 AZN ▷ Monitorlar | Digah | 110786978 ᐈ lalafo.az
Panel kalitesi
Renkleri canlı ve doğru gösteren kaliteli bir IPS panel arıyorum.
DC Dimming
Göz sağlığı açısından monitörün DC Dimming (titreşimsiz) olmasını istiyorum. Bir monitörün gerçekten titreşimsiz olup olmadığını telefon kamerasıyla (shutter speed / S değerini düşürerek) test etmek olur mu?
Aradığım Kriterler
2K (1440p) çözünürlük
Geniş renk gamına sahip IPS panel
Minimum 180 Hz yenileme hızı
Pivot desteği ve G-Sync uyumluluğu
DC Dimming
MSI 300 Hz - MSI MAG 275QPF X30 27" 2K: 529 AZN ▷ Monitorlar | Bakı | 110485673 ᐈ lalafo.az
ASUS ROG Strix serisinin 180 Hz modellerini inceledim:
Bu modeller renk doğruluğu ve malzeme kalitesi açısından parasının hakkını verir mi, yoksa benzer fiyata MSI veya Dell gibi markaların daha iyi alternatifleri var mı?
ASUS ROG Strix XG27ACS 2K 180Hz: 578 AZN ▷ Monitorlar | Bakı | 69074826 ᐈ lalafo.az
Örnek olarak şu videodaki monitörün görüntüsünü çok beğendim;
ancak Azerbaycan’da satışta bulamadım:
Mümkünse aşağıdaki ilan sitelerinden öneri yapın. Maksimum 600 manat civarında (tercihen 550 manat bandında) öneri yapabilirseniz çok sevinirim:
https://tap.az/elanlar?q[keywords]=MSI+MAG+274QRFW+X32&button=&mobile_site=true&keywords_source=typewritten
Asus ROG Strix XG27ACS 27-inch 180Hz QHD IPS: Azərbaycan ᐈ ▷ 30000 elan ➤ lalafo.az
Değerli görüş ve model önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Bu hafta içinde yeni bir monitör almayı planlıyorum. Ana amacım hem yazılım/iş için geniş bir çalışma alanı elde etmek hem de kaliteli bir oyun deneyimi yaşamak. Bütçem 13.000 TL (500 manat) civarında; ancak gerekirse 15.400 TL (600 manat) bandına kadar çıkabilirim.
Sistem Özelliklerim
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
RAM: 32 GB DDR5
Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3060 12 GB
Kararsız Kaldığım Noktalar ve Sorularım
1080p mi, 2K mı?
Hiç 2K monitör görmediğim için pek karar veremiyorum.
2K çözünürlükte hikâye odaklı oyunlarda DLSS (Quality/Performance) ve Frame Generation ile 100–120 FPS alabiliyorum. 1080p ile 2K arasındaki netlik ve çalışma alanı farkı bu bütçede gerçekten değer mi?Yenileme hızı seçimi
Şu an bile 60 Hz monitör kullandığım için
180 Hz benim için devrim seviyesinde.
240 Hz görmedim zaten. Eğer 240 Hz alıp beni bayağı götürecek, iş görür, kaliteli bir şey alacaksam pek de sorun değil. Forumlarda bazı arkadaşların 1 yıl sonra ciddi sorunlarla karşılaştığını görüyorum, özellikle IPS panelde. Bu bütçede 240 Hz 2K modeller de mevcut. Sizce 2K 180 Hz almak daha mantıklı mı?Rekabetçi oyunlar dışında çok yüksek FPS almayacağımı biliyorum. 240 Hz’e yönelmek gereksiz olur mu?
Eğer 2K 180 derseniz, ikinci el bu alınır mı? Fiyatı biraz daha düşürürüm:
MSI MAG 275QF Gaming Monitor
Panel kalitesi
Renkleri canlı ve doğru gösteren kaliteli bir IPS panel arıyorum.
DC Dimming
Göz sağlığı açısından monitörün DC Dimming (titreşimsiz) olmasını istiyorum. Bir monitörün gerçekten titreşimsiz olup olmadığını telefon kamerasıyla (shutter speed / S değerini düşürerek) test etmek olur mu?
Aradığım Kriterler
2K (1440p) çözünürlük
Geniş renk gamına sahip IPS panel
Minimum 180 Hz yenileme hızı
Pivot desteği ve G-Sync uyumluluğu
DC Dimming
MSI 300 Hz - MSI MAG 275QPF X30 27" 2K: 529 AZN ▷ Monitorlar | Bakı | 110485673 ᐈ lalafo.az
ASUS ROG Strix serisinin 180 Hz modellerini inceledim:
Bu modeller renk doğruluğu ve malzeme kalitesi açısından parasının hakkını verir mi, yoksa benzer fiyata MSI veya Dell gibi markaların daha iyi alternatifleri var mı?
ASUS ROG Strix XG27ACS 2K 180Hz: 578 AZN ▷ Monitorlar | Bakı | 69074826 ᐈ lalafo.az
Örnek olarak şu videodaki monitörün görüntüsünü çok beğendim;
ancak Azerbaycan’da satışta bulamadım:Mümkünse aşağıdaki ilan sitelerinden öneri yapın. Maksimum 600 manat civarında (tercihen 550 manat bandında) öneri yapabilirseniz çok sevinirim:
https://tap.az/elanlar?q[keywords]=MSI+MAG+274QRFW+X32&button=&mobile_site=true&keywords_source=typewritten
Asus ROG Strix XG27ACS 27-inch 180Hz QHD IPS: Azərbaycan ᐈ ▷ 30000 elan ➤ lalafo.az
Değerli görüş ve model önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.