traktor

Başarılı
Yer
İstanbul
Merhaba, AM5'e geçiş yapacağım ve 13.500 TL'ye birisiyle anlaştım ikinci elden. Parçalar şunlar:

BIOSTAR B650MP-E Pro anakart (kutu, fatura) AMD Ryzen 5 7600X (tray) Lexar Thor 6000 MHz CL38 16x2 RAM (kutu, fatura, garanti)

Sizce mantıklı mı?

Hayır değil. Zaten o fiyata 7500F ile kendin sıfır sistem toplarsın. İkinci elin mantığı ne? Üstelik 7600X, 7500F'e göre çok daha fazla ısınıyor. Performans farkı da yok denecek kadar az. %2 bilemedin 3. 12500' inmezse mantıksız.

Son düzenleme:
Gayet iyi fiyatı, sıkıntısı yok ise alın derim. Özellikle RAM'leri Memtest86 ile test etmeyi unutmayın. Pazarlık yapın, 12K-12.5K gibi anlaşmaya çalışın.

Hayır değil. Zaten o fiyata 7500F ile kendin sıfır sistem toplarsın. İkinci elin mantığı ne? Üstelik 7600X, 7500F'e göre çok daha fazla ısınıyor. Performans farkı da yok denecek kadar az. %2 bilemedin 3. 12500' inmezse mantıksız.

Hocam dediğiniz gibi de düşündüm ancak RAM fiyatları çok pahalı, biri 32 diğeri 16 GB, testlerini yaptıktan sonra sıfır veya ikinci el çok önemli değil benim için.

Merhaba, AM5'e geçiş yapacağım ve 13.500 TL'ye birisiyle anlaştım ikinci elden. Parçalar şunlar:

BIOSTAR B650MP-E Pro anakart (kutu, fatura) AMD Ryzen 5 7600X (tray) Lexar Thor 6000 MHz CL38 16x2 RAM (kutu, fatura, garanti)

Sizce mantıklı mı?
Kötü anakart, CL yüksek RAM, yüksek fiyat. Pek bir manası yok gibi bu haliyle.

Hocam dediğiniz gibi de düşündüm ancak RAM fiyatları çok pahalı, biri 32 diğeri 16 GB, testlerini yaptıktan sonra sıfır veya ikinci el çok önemli değil benim için.
Evet fakat verdiği 32GB RAM en kötü CL değerli RAM'lerden biri ve anakart en giriş seviyesi anakartlardan.

Önemli olabiliyor.
Burada sorun CL'dense fiyat. Bu üçlüye 11-12'nin kuruş üstünü vermem. İkinci eli sıfır fiyatına satıyor neredeyse.

Tereddütte kaldım, sizde benzer bütçeye ne yapılmalı? İkinci el veya sıfır fark etmez benim için hocam.

Hocam bu sistemi alıyorum mantıklı geldi, bu bütçede daha iyisi yok sanırım?

Son düzenleme: