Çözüldü 13. nesil Intel sistemde klavye çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Relaxin

Uzman
Arkadaşlar merhaba, arkadaşımın cihazı mavi ekran hatası verip duruyordu, işlemciden kaynaklı diye düşündüm, 13. nesil işlemcisi vardı. Ben de BIOS güncellemesi yaptım microcode güncellemesi alsın diye. Ardından açtım denemek istiyorum tabii. Steam'den oyun indirmeye bıraktım ardından bilgisayara takılı olan ofis klavyesini çıkardım çünkü kendi PC'mde kullanacağım. Oyun 5-6 saat sonra inmiş, kapattım bilgisayarı ertesi gün denerim diye. Açtım klavyeyi taktım, klavye bir çalışıyor, bir çalışmıyor, tuşlar bazen basıyor bazen basmıyor, sürücülerini kaldırdım aygıt yöneticisinden, portları tek tek denedim ama yok. O bilgisayarda çalışmıyor. Anakartın sürücülerini indirdim, anakart MSI. Diğer PC'de sıkıntısız çalışıyor. ChatGPT abime sordum, bu durumun "PSU’nun +5VSB hattının düşük güç kapasitesi" ile ilgili olduğunu söyledi. Yeni bir PSU mu alacağız şimdi?

Çözüm
Arkadaşlar gpt abim haklıymış, farklı PSU ile denedim artık BIOS'ta bile düzgün çalışıyor klavye.
Alakası yok. CgatGPT'den teknik destek almayın. Kasanın kendi USB portuna takınca çalışıyor mu?

Hayır çalışmıyor, anakartın tum slotlarını denedim, BIOS ekranında bile tekliyor. Ama kendi cihazına takınca klavye sorunsuz çalışıyor. Klavye sağlam yani, ofis klavyesi bir de ek bir sürücü de gerekmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'a girmeden BIOS'a gir bir sure orada gez menuleri. Sorun yasamazsan Windows'tandir. Sorun devam ediyorsa donanim bilesenlerini kontrol etmek gerekecek. Bu arada klavye disinda fare ve flash bellek gibi aletler calisirken sorun cikariyor mu?

Arkadaşlar gpt abim haklıymış, farklı PSU ile denedim artık BIOS'ta bile düzgün çalışıyor klavye.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…