Detaylar
Kim cevapladı?Selam ben de 13 yaşındayım ve kardeşinizin Harry Potter serisini bitirebileceğini düşünüyorum. Witcher serisi ve Percy Jackson gibi kitaplar alabilirsin. Ben "klasikler" okuyorum ağır kaçmıyor siz de denetebilirsiniz hem de onun faydasına olur.
Son düzenleyen: Moderatör:
seeraddar
Yetkin
Estetik anlayışının gelişmesini istiyorum.Saftirik serisini küçükken çok severdim bayağı sürükleyici bir seridir ayrıca filmi de var.
Harry Potter benim de aklımdaydı ve ben de o yaşlarda okumuştum. Siz deyince 1. kitabı sipariş ettim.Selam ben de 13 yaşındayım ve kardeşinizin Harry Potter serisini bitirebileceğini düşünüyorum. Witcher serisi ve Percy Jackson gibi kitaplar alabilirsin. Ben "klasikler" okuyorum ağır kaçmıyor siz de denetebilirsiniz hem de onun faydasına olur.
Fantastik seri olan Gölgelerin Efendisi (John Flanagan) var, 4.sınıfta kitap okumayı sevdirmişti bana.
Ortaokulda çok kitap okumuştum ama hatırlamıyorum niyeyse. Aklımda kalanlar Fareler ve İnsanlar, İnci, Yaşlı Adam ve Deniz.
Stefan Zweig kitapları da olabilir Satranç gibi; Şeker Portakalı, Simyacı gibi kitaplar da okunuyordu ortaokulda.
@seeraddar Olasılıksız (Adam Fawer) kitabı da aklıma geldi şimdi o da güzeldir, o kadar akmıştı ki 1 günde bitmişti.
Kardeşinin ilgi alanlarını da bilmek lazım, kitap okumaya alışırsa Amin Maalouf ve Türk yazarların (Sabahattin Ali gibi) kitaplarını da okusun mutlaka.
Ortaokulda çok kitap okumuştum ama hatırlamıyorum niyeyse. Aklımda kalanlar Fareler ve İnsanlar, İnci, Yaşlı Adam ve Deniz.
Stefan Zweig kitapları da olabilir Satranç gibi; Şeker Portakalı, Simyacı gibi kitaplar da okunuyordu ortaokulda.
@seeraddar Olasılıksız (Adam Fawer) kitabı da aklıma geldi şimdi o da güzeldir, o kadar akmıştı ki 1 günde bitmişti.
Kardeşinin ilgi alanlarını da bilmek lazım, kitap okumaya alışırsa Amin Maalouf ve Türk yazarların (Sabahattin Ali gibi) kitaplarını da okusun mutlaka.
Son düzenleme:
Batur
Başarılı
Estetik anlayışının gelişmesini istiyorum.
Harry Potter benim de aklımdaydı ve ben de o yaşlarda okumuştum. Siz deyince 1. kitabı sipariş ettim.
Estetikten ziyade okumayı sevmeyen insanlar için iyi bir tür, öyle bir yazmışsınız ki konuyu kardeşim ilk kez kitap okuyacak gibi belirtmişsiniz. Eğer kardeşinizin daha önceki okuduğu kitapları da yazsaydınız, daha iyi öneriler verebilirdik.
Ayrıca "aksiyonlu, maceralı bir şey" diyerek bir şey önerilemez
seeraddar
Yetkin
Fantastik seri olan Gölgelerin Efendisi (John Flanagan) var, 4.sınıfta kitap okumayı sevdirmişti bana.
Kardeşinin ilgi alanlarını dabilmek lazım, kitap okumaya alışırsa Amin Maalouf ve Türk yazarların (Sabahattin Ali gibi) kitaplarını da okusun mutlaka.
Bazılarını sipariş ettim hocam; o okumazsa ben okurum artık, hepsi güzel eserler gibi görünüyor.
Estetikten ziyade okumayı sevmeyen insanlar için iyi bir tür, öyle bir yazmışsınız ki konuyu kardeşim ilk kez kitap okuyacak gibi belirtmişsiniz. Eğer kardeşinizin daha önceki okuduğu kitapları da yazsaydınız, daha iyi öneriler verebilirdik.
Ayrıca "aksiyonlu, maceralı bir şey" diyerek bir şey önerilemez![]()
Size zevksiz falan dediğimi sandıysanız öyle bir niyetim yok ve demedim.
Aksiyon ve macera ile öneri istemeyi yeterli buluyorum. İlk defa kalın kitaplara geçecek biri için daha ayrıntılı bir tanım yapamazdım. Okuduğu kitaplar, ilkokul ve ortaokulda set olarak alınan kitaplar olduğu için pek bir şey ifade etmiyor; Saftirik de o kategoride diye düşünüyorum. Artık daha kült eserleri deneyimlemesi gerekiyor. Zamanla nelerden hoşlandığını daha iyi anlayacak. Şu an sadece aksiyon ve macera seviyor olsa da, estetik anlayışı geliştikçe daha çok yönlü biri olacak ve sevdiği şeyler 2–3 şeyle sınırlı kalmayacak.
Batur
Başarılı
Bazılarını sipariş ettim hocam; o okumazsa ben okurum artık, hepsi güzel eserler gibi görünüyor.
Size zevksiz falan dediğimi sandıysanız öyle bir niyetim yok ve demedim.
Aksiyon ve macera ile neden önerildiğini gayet açıklayıcı buluyorum. İlk defa kalın kitaplara geçecek biri için daha ayrıntılı bir tanım yapamazdım. Okuduğu kitaplar, ilkokul ve ortaokulda set olarak alınan kitaplar olduğu için pek bir şey ifade etmiyor; Saftirik'de o kategoride diye düşünüyorum. Artık daha kült eserleri deneyimlemesi gerekiyor. Zamanla nelerden hoşlandığını daha iyi anlayacak. Şu an sadece aksiyon ve macera seviyor olsa da, estetik anlayışı geliştikçe daha çok yönlü biri olacak ve sevdiği şeyler 2–3 şeyle sınırlı kalmayacak.
Kusura bakmayın ama açıklayıcı değil, hadi aksiyon macerayı geçtim siz kardeşinizin sanki ilk defa kitap okuyacakmış gibi belirtmişsiniz diye Saftirik önerdim ve dürüst olacağım ben kitap okumayı sevmezdim, çizgi roman çok okurdum Saftirik de çizgi romanın bir tık ortası yani kitap sayılmasa da başlangıç için genelde bu kitap tercih edilir.