Makaleler
9
Yer
Kyrenia, TRNC
Merhaba,

13 Yaşındaki Blue Scuti'nin oyuncuların teorik olarak oyun ne kadar dayanabilirse o kadar süre oynayabildiği düşünülen Tetris oyununda, daha önce hiç yapılmamış bir şey yapmasını gösteriyor. Oyunu adeta kırıyor. Bu videoda 2023 CTWC yarı finalisti olan çocuğun bitirdiği oyunu hayatını kaybeden babasına adadığı söyleniyor.

İzlemesi gayet keyifli aşağıya bırakıyorum.

Blue Scuti, seviye 157'de sadece bir satır silerek çökme ihtimali %73,33 olan bir durum ile oyunu çökertti. Üstelik oyunu ilk çökerten olarak hiç kırılamayacak bir rekora imza attı. Çağ kapatıp çağ açtı diyebiliriz.

Oyunu en hızlı %100 çökertmek için sadece bir satır silerek seviye 155'e geçmek gerek.
Bu da 3 gün önce fractal161 tarafından gerçekleştirildi, oyunu en hızlı çökerten o artık.

Yapılamayacak zorlukta hızlı helal olsun çocuğa 😄
Hypertapping'ten 2 kat daha hızlı olan rolling tekniğini kullandığı için süper hızlı.
Aşağıdan vuruyorsun falan, daha hızlı oluyor. Ben de tam bilmiyorum ama herkes bunu kullanıyor.

Son düzenleme:
Oyunu en hızlı %100 çökertmek için sadece bir satır silerek seviye 155'e geçmek gerek.
Blue Scuti ise seviye 157'de sadece bir satır silerek çökme ihtimali %73,33 olan bir durum ile oyunu çökertti. Üstelik hiç kırılamayacak bir rekora imza attı. Çağ kapatıp çağ açtı diyebiliriz.

Bu arada o ilk ihtimal 3 gün önce fractal161 tarafından gerçekleştirildi, oyunu en hızlı çökerten o artık.

Hypertapping'ten 2 kat daha hızlı olan rolling tekniğini kullandığı için süper hızlı.
Aşağıdan vuruyorsun falan, daha hızlı oluyor. Ben de tam bilmiyorum ama herkes bunu kullanıyor.

İşin erbabı konumuza gelmiş anlat. :P

Anladığım kadarıyla bir aşamada bug yüzünden oyun çöküyor. Bitirme ifadesi medyanın abartması olmuş.
Oyunun hakiki sonu seviye 255'i bitirince seviye 1'e dönmesi aslında.
Ama yine de hiç kimsenin ulaşamadığı bir noktada, mükemmel bir rekora imza atmış.

Sistem ve oyunun seviye arttıkça stabil olmada büyük sorunlar yaşaması, oyunun
tek bir satır silinse dahi çökmesine sebep oluyor. 1983-1985 döneminde çıkmış bir konsoldan bahsediyoruz.