Bütçe
130000

furkangorur

Uzman
130bine 9800X3D + 5080 OEM sistemler görmüştüm ama anakart-kasa-PSU gibi bileşenler çok düşüktü.

Hayatımın sistemini sipariş ettim. Mevcut laptopu satınca 85e gelmiş olacak.

Parçalar:

Parçaları en iyi şekilde seçmeye çalıştım.

Bu siparişleri komple iptal edip şu OEM sistemi al pişman olma dediğiniz bir sistem var mı? (ileride daha üst segment sıvı soğutucuya geçilecek)

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağınız soğutma işlemciyi soğutamaz, anakart o kadar parayı vermeye gerek yok. PSU o parayı hakketmiyor. RAM bir tık pahalı gibi. RAM gene zam yemiş, alacağınız RAM iyi.

@Pisagor, hocam kasam 360mm desteklemiyor

Alacağınız soğutma işlemciyi soğutamaz, anakart o kadar parayı vermeye gerek yok. PSU o parayı hak etmiyor. RAM bir tık pahalı gibi. RAM gene zam yemiş, alacağınız RAM iyi.

Araştırdığım kadarıyla ortalama bir şekilde soğutuyor işlemciyi. Anakart kısmında 10bin TL bazında daha iyi anakart bulamadım.(anakart siyah renk olacak ve mATX olmalı)
PSU fiyatına daha iyi önereceğiniz varsa onu satın alabilirim. (atx3.1 ve pcie 5.1 olmalı min 850w)

PSU olarak bunu öneririm. Alacağınız PSU iç bileşenleri iyi değil diye hatırlıyorum. @Yusuf7878 hocam yardımcı olur.
Anakart için o kadar parayı vermeye gerek yok. Bu fazlasıyla işinizi görürür.
Kasa olarak bunu alın bence.
Soğutucuya paraya ayıramıyorsanız bunlara bakın derim.

@LH44 hocam daha iyi yardımcı olacaktır.

Alacağınız soğutma işlemciyi soğutamaz, anakart o kadar parayı vermeye gerek yok. PSU o parayı hakketmiyor. RAM bir tık pahalı gibi. RAM gene zam yemiş, alacağınız RAM iyi.
R7 7800X3D'yi DeepCool AG400 tek fanlı kule tipi soğutucuyla kullanıyorum. İki fanlı sıvı soğutucu bundan daha mı kötü soğutur?

Hocam o soğutucuyla nasıl soğutuyorsunuz? Onu geçtim, o parayla 2 fanlı sıvı soğutucu alınmaz. Aynı fiyata 3 fanlı varken.
hocam kasayı değiştirmem mümkün değil.
240mm sıvı soğutucu almak zorundayım. Ramler yüksek olduğu için kule tipide alamıyorum.
240mm sıvı soğutucu tavsiyeniz var mı bütçe 6-7kya kadar çıkabilir.
Psunuzu görmüştüm aslında onu alacaktım fakat kasam küçük ve dar alan oldugu için kabloları sığdırmakta çok sorun yaşayacağım için modüler almam gerekiyordu

bu dahamı iyi olur?

Hocam o soğutucuyla nasıl soğutuyorsunuz? Onu geçtim, o parayla 2 fanlı sıvı soğutucu alınmaz. Aynı fiyata 3 fanlı varken.
Gayet güzel soğutuyor, R5 5600 kullanıyordum önceden, onun için almıştım. Buna geçince soğutucu değiştiririm demiştim fakat gerek kalmadığını fark ettim. 77 derecede Valorant oynuyorum şu an, hiç aşırı ısındığını da görmedim yük altında. Para kısmına bakmadım.