Çok doğru. Bu fiyat aralığındaki laptoplarda bir yerden kısıp diğer tarafa veriyorlar. İşlemci iyiyse bellek ve depolama düşük veyahut tam tersi. Hepsi bir arada yok maalesef. Ben de uzun zamandır araştırıyordum, 20 bin civarına çıkınca var, fakat onlarda da harici ekran kartı kuvvetli sayılmaz pek.

Eli yüzü düzgün bir şey almak için dediginiz gibi en az 20k bandına çıkmak gerekiyor. Ki o civarlardaki laptop/ultrabooklarda genelde MX330/MX550 gibi uyduruk ekran kartları oluyor.

Biraz daha çıkıp bari günü kurtaracak GPU'ya sahip bir şey alayım desen 3050'li Nitro/Victus modellerine muhtaç kalıyorsun 💀. Vallahi dar bütçede laptop almak işkence.

Büyük ihtimalle 5700U laptopunu tercih edeceğim ama AMD'nin Windows 11'de iyi çalışmadığına dair bazı söylemler var, bu da hala aklımı kurcalıyor.

Biraz daha çıkıp bari günü kurtaracak GPU'ya sahip bir şey alayım desen 3050'li Nitro/Victus modellerine muhtaç kalıyorsun 💀. Vallahi dar bütçede laptop almak işkence.
AMD bütçe dostu 8 çekirdek 16 izlek bir laptop yapsa, içine de Radeon 780M grafik yongası koysa, LPDDR5 16GB ram olsa mis. 🤌

Aynı şekilde Intel de 8 çekirdek 16 izlek bir laptop yapsa, Iris Xe grafik yongası olsa, LPDDR5 16GB ve hepsi sadece $400-500 olsa 🤌

Ama yok.

Büyük ihtimalle 5700U laptopunu tercih edeceğim ama AMD'nin Windows 11'de iyi çalışmadığına dair bazı söylemler var, bu da hala aklımı kurcalıyor.

Windows 11'in ilk çıktığı zamanlar AMD işlemcilerde genel bir performans sorunu vardı lakin o çözüleli çok oldu. Endişe etmenize gerek yok.

Windows 11'in ilk çıktığı zamanlar AMD işlemcilerde genel bir performans sorunu vardı lakin o çözüleli çok oldu. Endişe etmenize gerek yok.

Anladım son olarak DDR5 DDR4 farkları var iki laptopun sizce çok fark oluşturur mu?

Anladım son olarak DDR5 DDR4 farkları var iki laptopun sizce çok fark oluşturur mu?

Gündelik kullanımda bir fark olmaz. Yine de guncellik açısından DDR5 bir cihaz tercih edecekseniz bile attığınız 16 GB RAM'li Lenovo cihaza yönelin. LPDDR5 belleklerle geldiği için yükseltme imkanınız olmayacak çünkü.