jackarmis

Başarılı
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: MSI B850M Gaming Plus WIFI AM5
  • Ekran kartı: PNY RTX 5070 Ti 16 GB
  • İşlemci soğutucusu: MSI MAG CORELIQUID A13 sıvı soğutucu
  • RAM: 2x Goodram IRDM IR-6400D564L32S/16G 16 GB (1x16 GB) DDR5 6400 MHz CL32 Siyah
  • SSD: Kioxia Exceria Basic 2 TB Gen4 7200/6600 MB/sn
  • Kasa: Lian Li O11 Dynamic Evo RGB Siyah Mid-Tower E-ATX
  • Güç kaynağı: Lian Li SX850P siyah 850W 80+ Platinum ATX

Dostlar, normalde çok bilgi sahibi değilim. İncehesap.com üzerinde satılan hazır bir bilgisayarı kendimce özelleştirdim. Bu fiyata en iyisi bu mu olur, parçalar uyumlu mu, daha iyisini dizerim diyen varsa o parçaları yazabilir mi?

Not: Tüm gün yayın yapacağım, bilgisayar sessiz çalışsın istiyorum.

PUBG vb. oyunlara girdiğimde bilgisayardan fazla (rahatsız edici) ses çıksın istemiyorum ve yayın yaparken beni üzsün istemiyorum. Bilgisayarı en az 6-7 yıl sorunsuz kullanmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun yıllar kullanırsın. Muhtemelen. Ama bu paraya daha iyisi çıkar. Bence
Konuda da belirttiğim gibi böyle diyen olursa o sistemi toplayabilir mi? Anlayan eşime dostuma, yapay zekaya vs. soracağım doğru mu diye. Zaman ayırıp böyle bir iyilik yaparsan çok makbule geçer. Daha iyisini alma şansım var ise tabii ki isterim.

Bro benim sistem bundan çok daha iyi. Neden attın bunu anlamadım. Gerçekten bazı şeylere anlam veremiyorum.

İşlemci çok daha iyi, SSD çok daha iyi, anakart çok daha iyi, RAM çok daha iyi, sıvı soğutucu benimki daha sessiz ve performanslı. Bir ekran kartı daha iyi o da diğer parçalarla beraber gücü kısılıyor. Benim gibi yeterli bilgiye sahip olmayan bir kişi bile bunları bilirken; siz bilgili halinizle nasıl böyle yanlış yönlendirmeli tavsiyelerde bulunuyorsunuz vallahi anlamıyorum. İyi niyetinden şüphem yok ama biraz dikkat lütfen...

O kasa fansız geliyordu, fan masrafın olacak.
Lian Li Uni Fan SL gibi şaşalı fan alırsan 10 bini aşan fan masrafı olur, LCD ekranlı varyantları arıza verebiliyor.
WTF. Peki bu kasa fansız geliyorsa neden hazır olarak satıyorlar? Sistemi aldığımda çalışmayacak mı? Bilgi için çok teşekkür ederim. Bana yardımcı olur musun, bu durumda ne yapmalıyım? Mesela o sıvı soğutma yetmiyor mu fan almak şart mı? Hiç teknik bilgiye sahip değilim bu konularda.

Son düzenleme:
WTF. Peki bu kasa fansız geliyorsa neden hazır olarak satıyorlar? Sistemi aldığımda çalışmayacak mı? Bilgi için çok teşekkür ederim. Bana yardımcı olur musun, bu durumda ne yapmalıyım? Mesela o sıvı soğutma yetmiyor mu fan almak şart mı? Hiç teknik bilgiye sahip değilim bu konularda.
Kasa görsel olarak şık durduğu için tercih ediliyor, alan adam da masraftan kaçmayarak fanın pahalısını almaktan çekinmiyor.
Fanlar kasa içerisini hava akışı ve hava tahliyesi olması için önemli, hoşuna giden fanı alırsın yeterli olur.
Nzxt - Noctua - Thermalright - Lian Li gibi çeşitli fan üreticileri var.

İşlemci soğutucunun görevi işlemciyi soğutmak, kasa soğutması ile ilgisiz diyebiliriz.

Kasa görsel olarak şık durduğu için tercih ediliyor, alan adam da masraftan kaçmayarak fanın pahalısını almaktan çekinmiyor.
Fanlar kasa içerisini hava akışı ve hava tahliyesi olması için önemli, hoşuna giden fanı alırsın yeterli olur.
Nzxt - Noctua - Thermalright - Lian Li gibi çeşitli fan üreticileri var.

İşlemci soğutucunun görevi işlemciyi soğutmak, kasa soğutması ile ilgisiz diyebiliriz.
Sen olmasan bok yoluna gidiyorduk. Sağ ol var ol. Şimdi ben napayım onu da söyler misin?

Sistem bu fiyata efsane ise, incehesap linki atıp şu fanı al kasaya der misin?

Ya da bu sistem bu fiyata kötü alma deyip bana hazır pc veya toplama parçalar önerir misin?

Gerçekten ihtiyacım var. 1-2 Foruma daha konu açtım o kadar çok yanlış yönlendiren insanlar var ki...

Bro benim sistem bundan çok daha iyi. Neden attın bunu anlamadım. Gerçekten bazı şeylere anlam veremiyorum.

İşlemci çok daha iyi, SSD çok daha iyi, anakart çok daha iyi, RAM çok daha iyi, sıvı soğutucu benimki daha sessiz ve performanslı. Bir ekran kartı daha iyi o da diğer parçalarla beraber gücü kısılıyor. Benim gibi yeterli bilgiye sahip olmayan bir kişi bile bunları bilirken; siz bilgili halinizle nasıl böyle yanlış yönlendirmeli tavsiyelerde bulunuyorsunuz vallahi anlamıyorum. İyi niyetinden şüphem yok ama biraz dikkat lütfen...

Wtf. Peki bu kasa fansız geliyorsa neden hazır olarak satıyorlar? Sistemi aldığımda çalışmayacak mı? Bilgi için çok teşekkür ederim. Bana yardımcı olur musun, bu durumda ne yapmalıyım? Mesela o sıvı soğutma yetmiyor mu fan almak şart mı? Hiç teknik bilgiye sahip değilim bu konularda.

Gücü mü kısılıyor.

Tek tek toplasam daha iyisi çıkar zaten hazır sistemlerin arasında bulduğumu attım sadece.