Bence hala benimki daha iyi ama emeğine sağlık...

Peki ya hangi çözünürlükte oyun oynamayı tercih edeceksiniz? 4K derseniz 5070Ti bakarız, 2K için 5070 falan.
Genelde LoL, Knight, Pubg vb. oyunlar oynuyorum. Çözünürlük derken 1920x1080 falan mı anlamadım. :D

Hocam kasa olarak Thermaltake AX-500 öneririm. Bende var şu an mükemmel. Yıllarca yok GPU sığacak mı falan derdiniz olmaz. Hatta o kadar büyük ki, aynı anda 420 mm radyatör desteği de var.

Anakartlarda millet ASUS veya Gigabyte öneriyor.
Bu kasa iptal oldu ya fan yokmuş. Şu an ne yapacağım bilmiyorum yine var elde 0

Bence hala benimki daha iyi ama emeğine sağlık...

Genelde LoL, Knight, PUBG vb. oyunlar oynuyorum. Çözünürlük derken 1920x1080 falan mı anlamadım. :D

Bu kasa iptal oldu ya fan yokmuş. Şu an ne yapacağım bilmiyorum yine var elde 0

Keyfinize kalmış tamamen içinize sineni alın.

Başkan gözünü seveyim artık bir şey önerecek misin...
😂
İnno veya palit 5070
7800X3D
V-Color Manta XSky RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32
GIGABYTE X870 AORUS ELITE
Corsair MP600 Pro
Thermalright Aqua Elite 360
Lian Li V100 R, 4 fanla geliyor, buradaki soğutucudan hariç kasanın alt tarafında 2 fan kapasitesi daha olmalıydı.
MSI MPG A1000G (Belirli dereceye ulaşana kadar fan açmıyordu yanlışım yoksa.)

Bir parçalara ve fiyatına bak, 2K için gideri var, ileride güncellemeye açık, beğenmezsen ayar çekeriz. 9800X3D olur, 5070Ti olur halledilir.

Senin sistem daha iyi. Sıvı soğutucunu ve kasanı değiştirebilir misin? Hazır sistemse opsiyonları sıralayabilir misin? Ayrıca Anakart opsiyonu da varsa onu da paylaşır mısın?

Benim kasa önerim Corsair 3500X RS-R. Hazırda 3 fanı var. 3'lü 1 tane daha fan setini alırsın. Kasanın içinde RS120-R fan var. İnternette aynı fanın 3 tanesi 1500 TL. Bir de Corsair Nautilius 360 RS sıvı soğutucu alırsın tüm kasa fanların Corsair olur ve maksimum desibeli 35 desibel olur. O da full load halindeyken kasa fanları 35 db olacak. Yani işine gelecek ses konusu.

Son düzenleme:
Senin sistem daha iyi. Sıvı soğutucunu ve kasanı değiştirebilir misin? Hazır sistemse opsiyonları sıralayabilir misin? Ayrıca Anakart opsiyonu da varsa onu da paylaşır mısın?

Benim kasa önerim Corsair 3500X RS-R. Hazırda 3 fanı var. 3'lü 1 tane daha fan setini alırsın. Kasanın içinde RS120-R fan var. İnternette aynı fanın 3 tanesi 1500 TL. Bir de Corsair Nautilius 360 RS sıvı soğutucu alırsın tüm kasa fanların Corsair olur ve maksimum desibeli 35 desibel olur. O da full load halindeyken kasa fanları 35 db olacak. Yani işine gelecek ses konusu.

Sistem bu. Yapay zeka yardımıyla bunun üstünde özelleştirme yapıyordum. Konuda yazdığım parçaları özelleştirdim bu sistemin. Bence de benim sistem daha iyi. Sen ne önerirsin? Linki bıraktım. Özelleştirmelere bakabilirsin. Yapay zeka Oyun/LoL için Ryzen 9800x3D olması şart diyor. Normalde ben bu sistemi alacaktım, meğer kasada fan yokmuş. Bilgisizlik+Yardım eden kimse olmayınca çok kötü. Aslında yapay zeka çok iyi anlıyor bu işten fakat onların tarihi 2025 güncellere bakamıyorlar. Bilgim yok diye technolay/donanımarşivine konu açtım ama buradakiler benden bile daha bilgisizce yönlendiriyolar. Boşluğuma güvenip birine güvensem zararlı çıkacağım baya...

😂
İnno veya palit 5070
7800X3D
V-Color Manta XSky RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32
GIGABYTE X870 AORUS ELITE
Corsair MP600 Pro
Thermalright Aqua Elite 360
Lian Li V100 R, 4 fanla geliyor, buradaki soğutucudan hariç kasanın alt tarafında 2 fan kapasitesi daha olmalıydı.
MSI MPG A1000G (Belirli dereceye ulaşana kadar fan açmıyordu yanlışım yoksa.)

Bir parçalara ve fiyatına bak, 2K için gideri var, ileride güncellemeye açık, beğenmezsen ayar çekeriz. 9800X3D olur, 5070Ti olur halledilir.
Başkan bunu niye önerdin tüm parçaları düşürmüşsün nerdeyse...

https://www.incehesap.com/thanatos-...35430,2735433,3361765,2764301,3306751,3361696
Sistem bu. Yapay zeka yardımıyla bunun üstünde özelleştirme yapıyordum. Konuda yazdığım parçaları özelleştirdim bu sistemin. Bence de benim sistem daha iyi. Sen ne önerirsin? Linki bıraktım. Özelleştirmelere bakabilirsin. Yapay zeka Oyun/LoL için Ryzen 9800x3D olması şart diyor. Normalde ben bu sistemi alacaktım, meğer kasada fan yokmuş. Bilgisizlik+Yardım eden kimse olmayınca çok kötü. Aslında yapay zeka çok iyi anlıyor bu işten fakat onların tarihi 2025 güncellere bakamıyorlar. Bilgim yok diye technolay/donanımarşivine konu açtım ama buradakiler benden bile daha bilgisizce yönlendiriyolar. Boşluğuma güvenip birine güvensem zararlı çıkacağım baya...
Sistem güzel aslında. Parça parça toplayayım dedim de 140 bini görünce bu mantıklı geldi. Sıvı soğutucunu Lian-Li Trinity II 360 yapıp alabilirsin. MSI kalitesinden emin değilim. Eski serisinde yaşanan sorunları çözmüşlerdir de ben bu zamana kadar sıvı soğutucu kategorisinde üst sıralar için MSI göremedim.

Fan meselesi için yine piyasada en mantıklısı RS120-R fanlar gözüküyor. Yani kablolaması maalesef demode ama 1500-2000'e aynı performansı verecek 3'lü bir set göremedim.

Sistem güzel aslında. Parça parça toplayayım dedim de 140 bini görünce bu mantıklı geldi. Sıvı soğutucunu Lian-Li Trinity II 360 yapıp alabilirsin. MSI kalitesinden emin değilim. Eski serisinde yaşanan sorunları çözmüşlerdir de ben bu zamana kadar sıvı soğutucu kategorisinde üst sıralar için MSI göremedim.
Başkan ben normalde bunu alacaktım da kafam tamamen karıştı. Bu kasanın fanı da yokmuş. Kasaya da fan almak gerekiyormuş. Fanlara da 10-15 bin TL istiyor incehesap. O zaman bütçe tamamen farklı bir yere gidiyor. MSI'yı bırakıp dediğin işlemci soğutucusunu seçtim ve total sistem 135,728,87 TL oldu. Baya pahalıymış Lian Li.