Bunun gibi, kendi kanları önde olacak, hortumlar aşağıda olacak ayrıca.

Eki Görüntüle 197507
Radyator daha icerde mi duracak yani? Sigar mi peki kasa fanlarinin ustune 360mm radyator?

Edit: Anladim galiba. Ama ekstradan 3 fana mi ihtiyacim olacak? Onde 3 fan var, o fanlar kalacak ve arkasina da radyatoru koyacagim ve onun fanlarini. Uste hangi fanlari takacagim? Onlar ekstra mi?

O önemli değil, fanlar ön kısımda olsa da olur, ben bağlantı şeklini görün diye paylaştım.

O önemli değil, fanlar ön kısımda olsa da olur, ben bağlantı şeklini görün diye paylaştım.
Onde 3 tane kasa fani var su an. Kasa fanlarini cikarip yerine radyatoru oturtuyorum ve fan baglantisini intake yapiyorum. Cikan kasa fanlarinin ikisini de yukariya egzoz olarak takiyorum dogru mu?
Ama sigarsa ve istersem radyatorun onune ve arkasina 3'er tane fan takip 6 fanla intake yapabilir miyim? 3 fan intake olsa yeterli olur mu?

Kasanın önündeki fanları söküp onların yerine Lian Li fanları takıyorsunuz.

Radyatörü iç kısma takıyorsunuz, radyatörü ön tarafa takarsanız fanlarla beraber kasa kapağını kapatamazsınız.

6 fan yaparsanız iyi olur, yukarıda bahsettim ekran kartı ısısını düşürür.

Kasanın önündeki fanları söküp onların yerine Lian Li fanları takıyorsunuz.

Radyatörü iç kısma takıyorsunuz, radyatörü ön tarafa takarsanız fanlarla beraber kasa kapağını kapatamazsınız.

6 fan yaparsanız iyi olur, yukarıda bahsettim ekran kartı ısısını düşürür.
Anladim, ekstradan 2 tane fana ihtiyacim var sizin dediginizi yapmak icin. Tesekkurler :thumbsup:

Üst tarafa 2 fana gerek yok, üst en arkaya 1 fan eklerseniz gayet yeterli olur.

Üst tarafa 2 fana gerek yok, üst en arkaya 1 fan eklerseniz gayet yeterli olur.
Evde degilim de, cektigim bir videodan buldum. Radyator boslugu on tarafta var ama ekran karti biraz uzun arasinda hic bosluk olmayacak neredeyse bu problem olur mu ya da radyatorun sigmama gibi bir durum olur mu acaba?

Bir de radyatorun hortumunun ustte olmasi gerekir gibi sanki, siz asagida olursa iyi olur demistiniz de orada o kadar yer yok galiba.
1761917376013.webp

bu sitedeki ilk gorsel gibi olacak aslinda, insallah :LOL:

Son düzenleme:
Herkese merhabalar. 2,5 sene önce Recep Hocam’ın kanalda QP ile topladığı MSI kasayı almıştım; fakat birkaç parçasını yükseltmiştim. 13700KF işlemci var, üstünde de MSI CoreLiquid 240R V2 sıvı soğutucu var ve yetmiyor. Fanları da ses yapıyor; o yüzden yükseltmek istiyorum. Kasa üst kısma 2×140 mm kadar sıvı soğutma destekliyor; fakat ben 360 mm alıp kasanın önüne takmayı düşünüyorum. Best‑practice olarak kasanın önüne takmanın daha iyi olduğunu söyleyenler de var. Buna göre sıvı soğutucu öneriniz var mıdır? Fan sayısı soğutmayla doğru orantılıdır diye düşünmüyorum; daha iyi 280 mm bir soğutucu da kullanabilirim fakat bilgisayarımı genel olarak kapatmıyorum ve idle’da vs. çok sıcak durmamasını istiyorum uzun ömürlü olması için. Ne önerebilirsiniz? Bütçe sınırım yok.
@hydrobios Tavsiye edildiği gibi push-pull etki eder, öne takarsan işlemci daha serin çalışır mesh kasada. Bu işlemci için alabiliyorsan contact frame al bir de LGA 1700, bu sokette etkili. Bir de undervolt yapmadan kullanma 13700KF işlemciyi, BIOS'tan Actual VRM Voltage ya da Global SVID Voltage negatif offset mod alıp -0.050 gireceksin, genelde stabil olur.

Bütçe varsa frameyi de alırsan iyi olur, GGTR satıyor. Arctic'te LGA 1700 için bu tarzda frame çıkıyor, Lian Lİ'de montaj kitinde var mı yok mu onu kontrol et almadan önce. Arctic koymuş çünkü sıcak çalıştığı için bu seri.

@hydrobios Tavsiye edildiği gibi push-pull etki eder, öne takarsan işlemci daha serin çalışır mesh kasada. Bu işlemci için alabiliyorsan contact frame al bir de LGA 1700, bu sokette etkili. Bir de undervolt yapmadan kullanma 13700KF işlemciyi, BIOS'tan Actual VRM Voltage ya da Global SVID Voltage negatif offset mod alıp -0.050 gireceksin, genelde stabil olur.

Bütçe varsa frameyi de alırsan iyi olur, GGTR satıyor. Arctic'te LGA 1700 için bu tarzda frame çıkıyor, Lian Lİ'de montaj kitinde var mı yok mu onu kontrol et almadan önce. Arctic koymuş çünkü sıcak çalıştığı için bu seri.
Merhabalar, contact frame yapmistim. Push-pull olayini yapamayacagim gibi duruyor. Undervolt olayinin cok ustune dusmemistim bu bios guncellemelerini yapip gecmistim. Bu isi yaptiktan sonra deneyecegim. Tesekkur ederim.