Bütçe
14.000₺

oceanut

Başarılı
Merhaba, arkadaşım sistemindeki bazı parçaları değiştiriyor. Günlerdir konulara bakıyorum ama işin içinden çıkamıyorum. RAM olarak 32 GB (16 GB X 2 adet) CL30 6000MHz kullanılacak. İşlemci ise Ryzen 7 7800X3D olacak gibi gözüküyor. Sizden ricam geleceğe yönelik bir anakart olması için iyi bir şey almak istiyoruz ve bütçemizi belirttim. Zahmet olmazsa bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, arkadaşım sistemindeki bazı parçaları değiştiriyor. Günlerdir konulara bakıyorum ama işin içinden çıkamıyorum. RAM olarak 32 GB (16 GB X 2 adet) CL30 6000MHz kullanılacak. İşlemci ise Ryzen 7 7800X3D olacak gibi gözüküyor. Sizden ricam geleceğe yönelik bir anakart olması için iyi bir şey almak istiyoruz ve bütçemizi belirttim. Zahmet olmazsa bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Bütçeniz buraya çıkar mı?

Hocalarım teşekkür ederim. O bütçeye çıkamıyor gibiyiz. Eğer başka öneriniz var ise beklerim. @LH44 @Ayhan Dönmez sizlerin de önerilerinizi okumak isterim tabi müsaitliğiniz var ise
Normalde MSI kolay kolay önermem ama, bu kart MPG ve dolu bir kart, tavsiye ederim o yüzden bu fiyata:

Sistemi oyun için kullanıcaksanız B850M Force alın geçin.
@oceanut Eğer sadece gaming ise, @LH44 önerdiği Force uygun olur, o kararı sen ver.

Hocam çoğu kişi oyun için alıyor. Eskiden bilinçsizdim gidip en pahalı Z serisi MSI alıyordum Intel'de. AM5 ile B650M DS3H almıştım, B850M Force'dan daha iyiydi build quality olarak 2 SSD slotunda da soğutması vs. var. Velhasıl, oyun için fazlasına gerek yok eğer para savuracak kadar bir zenginlik yoksa. Sonuçta bu soketler ölümsüz değil DDR5 kadar dahi ömrü yok ve Zen 6 son olabilir bu sokette. Ben de 14-16 vermezdim şahsen B850M force yeter de artar bile oyun için. Bu arada eğer arkadaşın şüphesi varsa ben B650M DS3H anakarta 7950x3D takmıştım bir ara sıfır sıkıntı ile 1 ay kullandım. Denemelik arkadaştan almıştım, mevcutta 7600x var ve bugüne kadar hiç sorun da yaşamadım.

Hocam çoğu kişi oyun için alıyor. Eskiden bilinçsizdim gidip en pahalı Z serisi MSI alıyordum Intel'de. AM5 ile B650M DS3H almıştım, B850M Force'dan daha iyiydi build quality olarak 2 SSD slotunda da soğutması vs. var. Velhasıl, oyun için fazlasına gerek yok eğer para savuracak kadar bir zenginlik yoksa. Sonuçta bu soketler ölümsüz değil DDR5 kadar dahi ömrü yok ve Zen 6 son olabilir bu sokette. Ben de 14-16 vermezdim şahsen B850M force yeter de artar bile oyun için. Bu arada eğer arkadaşın şüphesi varsa ben B650M DS3H anakarta 7950x3D takmıştım bir ara sıfır sıkıntı ile 1 ay kullandım. Denemelik arkadaştan almıştım, mevcutta 7600x var ve bugüne kadar hiç sorun da yaşamadım.
Force önerme sebebim aslında 1 DPC olması. OC için de uygun.
@Ayhan Dönmez , süpriz misafirimiz çok sever bu işleri. 😀

Ben de benzer bir durumu AMD için yaptım bu arada, MSI'ın çöp BIOS'u ile uğraşmamak için X870E Carbon aldım.
@Ayhan Dönmez keşke aldığım dönem Tachy'nin stoğu olsaydı...

Normalde MSI kolay kolay önermem ama, bu kart MPG ve dolu bir kart, tavsiye ederim o yüzden bu fiyata:

@oceanut Eğer sadece gaming ise, @LH44 önerdiği Force uygun olur, o kararı sen ver.
Force önerme sebebim aslında 1 DPC olması. OC için de uygun.
@Ayhan Dönmez , süpriz misafirimiz çok sever bu işleri. 😀

Ben de benzer bir durumu AMD için yaptım bu arada, MSI'ın çöp BIOS'u ile uğraşmamak için X870E Carbon aldım.
@Ayhan Dönmez keşke aldığım dönem Tachy'nin stoğu olsaydı...
Önerileriniz ve açıklamalarınız için cidden çok teşekkür ederim. Fiyat olarak B850M FORCE çok cezbedici ve bir sitede 6899₺ olduğunu bile gördüm. MSI MB MPG B850 EDGE TI ile ilgili hiçbir bilgim yok ama önerdiyseniz zaten kıymetlidir. Gigabyte X870E kartının övüldüğünü hatırlıyorum daha doğrusu yurtdışı kaynaklı videolarda görmüştüm fakat bütçemiz yetmiyor/yetmemeli :D B850 X870 Tomahawk'ları önermediğinizi hatırlıyorum. Bu yüzden ekstra bir sorum yok, belirttiğiniz ürünleri iyice inceleyip bir tanesini alacağız.

Ek olarak arkadaşım tahmin ettiğiniz gibi sadece gaming amaçlı anakart alıyor. Bu kadar bütçe ayırmamızın sebebi ise en iyisi olsun değil sadece ilerleyen süreçlerde yapılacak olan geliştirmeleri rahatlıkla karşılayabilsin, 2 adet M.2 SSD kullanırken, usb portlarını kullanırken performans kaybı olmasın vs. gibi sebeplerden dolayı iyi bir anakart almak istedik. Sağ olun, var olun.

Önerileriniz ve açıklamalarınız için cidden çok teşekkür ederim. Fiyat olarak B850M Force çok cezbedici ve bir sitede 6899₺ olduğunu bile gördüm. MSI MB MPG B850 Edge Ti ile ilgili hiçbir bilgim yok ama önerdiyseniz zaten kıymetlidir. Gigabyte X870E kartının övüldüğünü hatırlıyorum daha doğrusu yurt dışı kaynaklı videolarda görmüştüm fakat bütçemiz yetmiyor/yetmemeli :D B850 X870 Tomahawk'ları önermediğinizi hatırlıyorum. Bu yüzden ekstra bir sorum yok, belirttiğiniz ürünleri iyice inceleyip bir tanesini alacağız.

Ek olarak arkadaşım tahmin ettiğiniz gibi sadece gaming amaçlı anakart alıyor. Bu kadar bütçe ayırmamızın sebebi ise en iyisi olsun değil sadece ilerleyen süreçlerde yapılacak olan geliştirmeleri rahatlıkla karşılayabilsin, 2 adet M.2 SSD kullanırken, USB portlarını kullanırken performans kaybı olmasın vs. gibi sebeplerden dolayı iyi bir anakart almak istedik. Sağ olun, var olun.

Yeni çıkan AM5 soketdeki işlemciler ile de iyi çalışır bence B850M Force. OC ile işi yok sadece gaming için gayet yeterli bir anakart. Önümüz zen 6 zaten 2027 gibi açılışını yapar diye tahmin ediyorum.