Konu onaylandı. OverDrive performansıyla alakalı detaylı bir bilgi göremedim onun dışında gayet güzel. H27E6 ve 27Q-11 ile aynı paneli kullanıyor. Performansı da gayet güzel.Tamamdır. En yakın zamanda MSI için düşüncelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 14.000 TL
Hocam şimdi anladığım kadarıyla renk olayında aman şaham bir fark yok bana göre üstüne 5K koyupta alınabilecek bir monitör gibi durmuyor. Overdrive olayını pek anlayamadım ikisi arasında ciddi bir fark var mı?Konu onaylandı. OverDrive performansıyla alakalı detaylı bir bilgi göremedim onun dışında gayet güzel. H27E6 ve 27Q-11 ile aynı paneli kullanıyor. Performansı da gayet güzel.
OverDrive hakkında yeterli bilgi bulamadım, incelemede değinmemişler. MSI'ın MAG274QRFW modelin de tek bir OverDrive deneyimi vardı. Eğer bu modelde de aynı performansı devam ettirmişlerse daha temiz bir oyun deneyimi sağlar. Bu hem hikayeli oyun hem de rekabetçi için geçerli. Bana göre oldukça önemli bir unsur. Yine de değinmedikleri için kesin konuşamıyorum. Şu anlık uçup kaçacak kadar fark yok ama daha üst seviye olduğu kesin.Hocam şimdi anladığım kadarıyla renk olayında aman şaham bir fark yok bana göre üstüne 5K koyupta alınabilecek bir monitör gibi durmuyor. Overdrive olayını pek anlayamadım ikisi arasında ciddi bir fark var mı?
Demek istediğim Philips konusunda "OverDrive ayarını ''Faster'' yerine ''Fast'' olarak değiştirmeniz gerek. Yani oynayacağınız oyuna göre OSD menüsünden ayarı ikide bir değiştirmeniz gerekiyor." böyle demişsiniz yani bu ne demek oluyor?OverDrive hakkında yeterli bilgi bulamadım, incelemede değinmemişler. MSI'ın MAG274QRFW modelin de tek bir OverDrive deneyimi vardı. Eğer bu modelde de aynı performansı devam ettirmişlerse daha temiz bir oyun deneyimi sağlar. Bu hem hikayeli oyun hem de rekabetçi için geçerli. Bana göre oldukça önemli bir unsur. Yine de değinmedikleri için kesin konuşamıyorum. Şu anlık uçup kaçacak kadar fark yok ama daha üst seviye olduğu kesin.
Eğer değiştirmezsen Overshoot yapıyor demek oluyor. Monitörlerin tepki süresi ve overshoot performansı yenileme hızına göre değişebilir. Çoğu ucuz monitör de tek bir OverDrive deneyimi olmaz, örneğin Philips gibi. G65B ve MAG274QRFW gibi modellerde ise (X32 olandan bahsetmiyorum) tek bir OverDrive deneyimi vardır. OverDrive piksellere ek voltaj uygulayarak tepki süresini iyileştirir. Eğer stok ayarda bırakırsanız 8-9ms monitörle oyun oynarsınız. OverDrive ayarını yükseltirseniz 4-5ms civarına kadar düşer ve yüksek yenileme hızlarında Overshoot yapmaz. Mesela Philips örnek verilebilir, ama eğer FPS değeriniz 120'nin altına inerse Overshoot yapmaya başlayabilir. Yani renkleri hatalı basar diyebiliriz.Demek istediğim "OverDrive ayarını ''Faster'' yerine ''Fast'' olarak değiştirmeniz gerek. Yani oynayacağınız oyuna göre OSD menüsünden ayarı ikide bir değiştirmeniz gerekiyor." böyle demişsiniz yani bu ne demek oluyor?
G2721E alabilirsin, Philips ile benzer performansı var ve 320hz.
Birinci tabloya bakın, OverDrive ayarı (monitörün OSD menüsündeki tepki süresi ayarı) Faster modunda ve Overshoot yok. İkinci tabloda ise Overshoot var çünkü FPS değeri 120 ye düşmüş. 60hz de durum daha da kötü, tablo neredeyse tamamen kırmızı.
Anladım FPS'im yüksek olacak sıkıntı yok. Philips veya Koorui alacağım teşekkürler.Eğer değiştirmezsen Overshoot yapıyor demek oluyor. Monitörlerin tepki süresi ve overshoot performansı yenileme hızına göre değişebilir. Çoğu ucuz monitör de tek bir OverDrive deneyimi olmaz, örneğin Philips gibi. G65B ve MAG274QRFW gibi modellerde ise (X32 olandan bahsetmiyorum) tek bir OverDrive deneyimi vardır. OverDrive piksellere ek voltaj uygulayarak tepki süresini iyileştirir. Eğer stok ayarda bırakırsanız 8-9ms monitörle oyun oynarsınız. OverDrive ayarını yükseltirseniz 4-5ms civarına kadar düşer ve yüksek yenileme hızlarında Overshoot yapmaz. Mesela Philips örnek verilebilir, ama eğer FPS değeriniz 120'nin altına inerse Overshoot yapmaya başlayabilir. Yani renkleri hatalı basar diyebiliriz.
G2721E alabilirsin, Philips ile benzer performansı var ve 320hz.
Hikayeli oyun içinde geçerli bu söylediklerim. Eğer örnek veriyorum Cyberpunk girip 70 FPS alırsan çok fazla Overshoot yapar. En az 120 FPS alman gerekiyor veya ikinci seçenek olarak OverDrive ayarını düşürmen lazım. Rekabetçi için faster olmalı sadece, diğer oyunlar için düşürmelisiniz. Yani oyuna bağlı OSD menüsünü açıp ayar değiştirmeniz lazım. G65B de mesela Standart moduna alıyorsun tüm yenileme hızlarında hem en iyi tepki süresini hem de en iyi Overshoot performansını sunuyor, değiştirmene hiç gerek yok.
Hocam son olarak bir sorum daha olacak AOC tarafındaki monitörler iyi değil mi? Hiç bahsetmedik.Hikayeli oyun içinde geçerli bu söylediklerim. Eğer örnek veriyorum Cyberpunk girip 70 FPS alırsan çok fazla Overshoot yapar. En az 120 FPS alman gerekiyor veya ikinci seçenek olarak OverDrive ayarını düşürmen lazım. Rekabetçi için faster olmalı sadece, diğer oyunlar için düşürmelisiniz. Yani oyuna bağlı OSD menüsünü açıp ayar değiştirmeniz lazım. G65B de mesela Standart moduna alıyorsun tüm yenileme hızlarında hem en iyi tepki süresini hem de en iyi Overshoot performansını sunuyor, değiştirmene hiç gerek yok.
Hangi modeller mesela?Hocam son olarak bir sorum daha olacak AOC tarafındaki monitörler iyi değil mi? Hiç bahsetmedik.
Aslında ilk mesajımda var bir sürü monitör attım değerlendirirseniz sevinirim.
Yeni konular
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-
-