Sorum başlıktaki gibi. Dizüstü bilgisayarımda 2 yıl kadar Windows 11 kullandım ve tecrübelerim pek iyi yönde olmadı. Gerek sağ tık gerek başlat menüsünde vs. takılmalar yaşadım çokça. Bunun üzerine 11'e nefret besleyerek yıllar sonra tekrar Windows 10'a döndüm ve oldukça memnun kaldım -gözümün 11'e alışması dışında-. 14 Ekim'den sonra Windows 10 kullanmaya devam etmemin ne gibi eksileri olur? Tekrardan Windows 11'e dönmeli miyim 25H2 ile? (10 LTSC kurmaya pek sıcak bakmıyorum.)
Eksisi olmaz ama W11 2 sene önceki gibi değil kesinlikle. Yine bir takım sorunlar var ama ciddi kullanıma etkisi olmuyor. Cihaz özelliklerinizde önemli bu konuda.
Eksisi olmaz ama W11 2 sene önceki gibi değil kesinlikle. Yine bir takım sorunlar var ama ciddi kullanıma etkisi olmuyor. Cihaz özelliklerinizde önemli bu konuda.
Kullanım amacına göre değişir. Windows'ta olup da Linux'ta olmayan ticari programları kullanma gibi bir düşüncen ve o yönde devam ettirdiğin bir kariyerin yoksa Linux'a geçebilirsin. Oyun konusunda Steam ile birlikte çoğu oyunu rahatlıkla oynarsın. Hem istediğin gibi özelleştirebilirsin, hem de lisanslama gibi bir derdin olmaz. Windows'a göre görece hafif bir distron olur.
Soruna gelecek olursak: 25H2 şu an oldukça stabil. Ben, geçmeni öneririm.
Kullandığım sistemde hangisi daha mantıklı olur peki? Hem eski bir sistem değil hem düşük seviyeli denecek bir sistemde değil. 10'daki sadelik hoşuma gidiyor fakat güncel kalmakta istiyorum güvenlik güncellemerinden dolayı.
Ayrıca 10 LTSC etkinleştirmesi kolay mıdır? Ne bileyim güvenemeyeceğim bir noktası var mıdır programlarda sıkıntı çıkarması vs?
Kullanım amacına göre değişir. Windows'ta olup da Linux'ta olmayan ticari programları kullanma gibi bir düşüncen ve o yönde devam ettirdiğin bir kariyerin yoksa Linux'a geçebilirsin. Oyun konusunda Steam ile birlikte çoğu oyunu rahatlıkla oynarsın. Hem istediğin gibi özelleştirebilirsin, hem de lisanslama gibi bir derdin olmaz. Windows'a göre görece hafif bir distron olur.
Soruna gelecek olursak: 25H2 şu an oldukça stabil. Ben, geçmeni öneririm.
Açıkçası Linux geçmeyi çok kez düşündüm ama şuan Valorant ve lanet Adobe programlarım tamamıyla geçmemi engelliyor. 23 ve 24H2 sürümlerinde de sorun yaşadım. Bu benim sistemimden kaynaklı bir durum mu anlayamadım açıkçası tüm testler sorunsuz çıkmasına rağmen. 11 25H2 ya da 10 LTSC deneyeceğim ikisinden biri..