Fahare 9

Üstün
Makaleler
1
Daha önce bu kadar uzun yola gitmedim. En uzun gittiğim yer otobüsle 3 saatti. Bu yol nasıl biter, uyunabilir mi bu sarsıntı içerisinde, bu devasa vakti nasıl geçireceğim? Tecrübeli arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

Uzunca bir zamandır otobüsle yaklaşık 11-12 saat yolculuk yapmış ve bu konuda az çok tecrübeli biri olarak başlarda biraz bunalma yaşayabilirsiniz; ancak daha sonra hiçbir problem vs. kalmamış oluyor.

14 saat otobüs yolculuğunun hiçbir sıkıntısı yok. 14 saat uçakta uçuyorum düzenli olarak. Ne mola var ne adam gibi tuvalet daracık kabinin içindesin.

İnternetin olacak, düzenli molan olacak. İndir oyununu, aç filmini takıl. Yol devasa değil tadını çıkar.

Daha önce bu kadar uzun yola gitmedim. En uzun gittiğim yer otobüsle 3 saatti. Bu yol nasıl biter, uyunabilir mi bu sarsıntı içerisinde, bu devasa vakti nasıl geçireceğim? Tecrübeli arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
Ben olsam 14 saatlik yolu mümkünse geceye denk getirirdim. Genelde 22.00 civarı çıkmak en rahatı oluyor. Yola çıkmadan önce de çok uyumazdım ki otobüste uykum gelsin. Rahatlamakta zorlanıyorsanız doktorunuza danışıp uygun bir ilaç önermesini isteyebilirsiniz, uyku veya sakinleştirici ilaçları kesinlikle kafanıza göre kullanmayın.

Bir de göz bandı kesin alın. Bence uzun gece yolculuğunun olmazsa olmazı. Otobüsün ışıkları, mola yerleri, milletin telefon ekranı derken göz bandı olmadan düzgün uyumak çok zor. 6-8 saat uyudunuz zaman zaten yolun büyük kısmı bitmiş oluyor. Kulaklığınızı alırsınız diye düşünüyorum ona değinmeyeceğim.

Uyandıktan sonra bir şeyler atıştırıp kalan zamanı kitap, dizi veya filmle geçirirsiniz. Ben uzun yolda çok kitap bitirmişimdir. Kitap sevmiyorsanız da önceden birkaç bölüm dizi veya film indirip yola öyle çıkın. 14 saat gözünüzde büyümesin, yarısını uyuyunca gerisi bir şekilde akıp gidiyor.