Bütçe
140.000 TL
Hocam bence bu fiyatlarda kesinlikle 5080 bakmalısınız. 126.500'e 9 taksitle 5080 ROG aldım şu an dağıtımda isterseniz gelince bir inceleme paylaşabilirim. 16 GB RAM fakat 2x8 şeklinde yani RAM fiyatları ucuzlayana kadar idare eder boş yere 140.000'lere çıkmaya gerek var mı siz bilirsiniz.

Hocam merhaba, mesajı yeni gördüm. 16 GB RAM modelini almıştım, deneme amaçlı 2-3 oyun yükledim ama oyun fark etmeksizin FPS düşmesi yiyorum, RAM kullanımı 90'larda geziyor. Sizde durum nasıl? (240 FPS sabit iken anlık 70'lere düşüyor)

Hocam merhaba, mesajı yeni gördüm. 16 GB RAM modelini almıştım, deneme amaçlı 2-3 oyun yükledim ama oyun fark etmeksizin FPS düşmesi yiyorum, RAM kullanımı 90'larda geziyor. Sizde durum nasıl? (240 FPS sabit iken anlık 70'lere düşüyor)

16 GB çoğu laptopta öyle RAM arttırmaya bakın ekstra gereksiz uygulamaları kapatın. (başlangıç uygulamalarını)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz sorunu hiç yaşamadım hocam. Tüm driverları bios güncellemelerini vs. yapmış mıydınız görev yöneticisinden RAM'i en çok yiyen uygulamaları kontrol edin. 16 GB RAM yetmeyen oyunla hiç karşılaşmadım hangi oyunu oynamıştınız?

Bahsettiğiniz sorunu hiç yaşamadım hocam. Tüm driverları BIOS güncellemelerini vs. yapmış mıydınız Görev Yöneticisi'nden RAM'i en çok yiyen uygulamaları kontrol edin. 16 GB RAM yetmeyen oyunla hiç karşılaşmadım hangi oyunu oynamıştınız?

ASUS'un sitesinden indirdim tüm sürücüleri, BIOS dahil. En cok RAM'i oynarken oynadığım oyun tüketiyor. Oyunlar sırasıyla: Rainbow Six: Siege, Fortnite, Valorant, World of Warships. FPS 240'a sabitliyorum ama oyun sırasında ani FPS düşmesi yaşıyorum saniyelik 70 FPS olup geri yükseliyor. (oyun grafik seviyesi fark etmiyor her türlü drop yaşıyorum)

ASUS'un sitesinden indirdim tüm sürücüleri, BIOS dahil. En cok RAM'i oynarken oynadığım oyun tüketiyor. Oyunlar sırasıyla: Rainbow Six: Siege, Fortnite, Valorant, World of Warships. FPS 240'a sabitliyorum ama oyun sırasında ani FPS düşmesi yaşıyorum saniyelik 70 FPS olup geri yükseliyor. (oyun grafik seviyesi fark etmiyor her türlü drop yaşıyorum)
Yani hocam yaşadığınız fps drop hiç normal değil bir sıkıntı vardır detaylı incelemek lazım.

Yani hocam yaşadığınız FPS düşmesi hiç normal değil bir sıkıntı vardır detaylı incelemek lazım.

Sorunu buldum thermal throttling oyunda iken hw info açtım ve her drop yediğimde her tabloyu inceledim. Forumlarda g-helper öneriyorlar ama bu nasıl sorunu çözüyor anlamadım.

Dosya Ekleri

• 1773497608469.webp
    1773497608469.webp
    1.005,6 KB · Görüntüleme: 33