Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dazti

Becerikli
Laptop kullanıyorum, normalde ekranı 144 Hz ama en son hatırladığım şey 60 Hz'e çekip uzun bir süre bakmamıştım. Bugün bir bakayım diye açtım ancak 144 Hz'e yükseltemiyorum tekrar.
NVIDIA denetim masasında da sadece 60 Hz var, ayarlarda da sadece 60 Hz var. Yenileme hızını nereden düşürdüğümü tam hatırlamıyorum ama sanırım ayarlardan düşürmüştüm.

1784293135487.webp

1784293139448.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Dazti Dostum dediğim yerdeki PC altındaki çözünürlüğü seçtiğin halde Hz 60'taysa aynı yine Nvidia kontrol panelinden sol menüden ekran > Masaüstü boyutunu ve konumunu ayarla kısmına gel;

Ölçeklendirme : Ekran olacak GPU değil, altındaki geçersiz kıl kutucuğu işaretli.
Bir altındaki çözünürlük ve Hz değerlerini kontrol et oradan yükseliyor mu?

Hallettiysen eyvallah edemediysen son adım;

Arama kısmına "Gelişmiş görüntü ayarları" yazıp çıkan sayfadan en alttan Hz değerini 144'e çekebilirsin.
"Gelişmiş görüntü bilgilerini görüntüle" kısmının fotoğrafını da buraya atarsan daha iyi olur ne olduğunu görmüş oluruz ;)

@Dazti Dostum dediğim yerdeki PC altındaki çözünürlüğü seçtiğin halde Hz 60'taysa aynı yine NVIDIA kontrol panelinden sol menüden ekran > Masaüstü boyutunu ve konumunu ayarla kısmına gel;

Ölçeklendirme: Ekran olacak GPU değil, altındaki geçersiz kıl kutucuğu işaretli.
Bir altındaki çözünürlük ve Hz değerlerini kontrol et oradan yükseliyor mu?

Hallettiysen eyvallah edemediysen son adım;

Arama kısmına "Gelişmiş görüntü ayarları" yazıp çıkan sayfadan en alttan Hz değerini 144'e çekebilirsin.
"Gelişmiş görüntü bilgilerini görüntüle" kısmının fotoğrafını da buraya atarsan daha iyi olur ne olduğunu görmüş oluruz ;)

1784294708317.webp

Burada da 60 Hz gözüküyor, sadece gelişmiş görüntü ayarlarında da 60 var, sadece.

1784294852681.webp

Peki, monitörünüzün ismi ne olarak gözüküyor?
Ayrıca Win+Shift+CTRL+B'ye basar mısınız?

Kısayolu denedim olmadı, isim ise böyle.

1784295812797.webp

Yeni ekran kartı sürücüsünü kurup, tekrardan dener misiniz?

Şu an kuruyorum, deneyeceğim.

Yeni ekran kartı sürücüsünü kurup, tekrardan dener misiniz?

Driver güncelledim şu an 144 Hz geldi tekrardan.