144 Hz'de çizgiler çıkıyor

lorddogiee

Uzman
Merhaba, bilgisayarımla ilgili bir sorunum var, aslında daha doğrusu monitörümde bu sorun. Bende BenQ XL2430t model monitör var, bu monitör 144 Hz çalışırken ekranda yatay çizgiler çıkarıyor fakat Hz'i kademe kademe düşürünce çizgiler kayboluyor, bunun sorununu çözemedim. Tüm sistemi yeniledim, ekran kartı, PSU, anakart, RAM, hepsini değiştirdim. DisplayPort kablosunun en iyisini aldım ama çözülmüyor. Yapamadığım şeyin ne olduğunu anlayamadım, var mıdır bir çaresi? (Monitör farklı bir sistemde bu sorunu çıkarmıyor.)

Dosya Ekleri

• IMG_0823.webp
    692,8 KB · Görüntüleme: 357
  • IMG_0824.webp
    475,9 KB · Görüntüleme: 273
  • IMG_0825.webp
    572,8 KB · Görüntüleme: 284
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet GPU ve monitör taraflı giriş kombinasyonlarını deneyelim bir. Elde başka çare kalmadı çünkü. DVI girişini merak ettim, 144 Hz alabiliyormuşsunuz.

Tabi 120 ye alınca bi tık azalıyor 70-80 hz lerde kayboluyor

DP kabloda 120 Hz de durum nasıl? Çizgiler var mı? Azalarak da olsa var mı yani?

Eki Görüntüle 52363

DVI kablosu ile de 144 Hz alabiliyorsunuz. Onunla bir deneyin bakalım. Dönüştürücü var Ekran kartımda

DP kabloda 120 Hz de durum nasıl? Çizgiler var mı? Azalarak da olsa var mı yani?

Eki Görüntüle 52363

DVI kablosu ile de 144 Hz alabiliyorsunuz. Onunla bir deneyin bakalım. Dönüştürücü var mı?
Ekran kartımda 3 dp 1 hdmi girişi var dvi için dönüştürücü kullanmam lazım temin edip deneyeceğim fakat performansı etkileme bi durumu olur mu ne kadar sağlıklı?

Ekran kartımda 3 dp 1 hdmi girişi var dvi için dönüştürücü kullanmam lazım temin edip deneyeceğim fakat performansı etkileme bi durumu olur mu ne kadar sağlıklı?

Şu an son düşünmeniz gereken şey performans konusu. Önce 144 Hz'yi sorunsuz alabilecek misiniz ona bakalım. Alabilirseniz DP kablosunu takıp, çizgiler ile oyunlarda deneyip kararınızı verirsiniz.

Şu an son düşünmeniz gereken şey performans konusu. Önce 144 Hz'yi sorunsuz alabilecek misiniz ona bakalım. Alabilirseniz DP kablosunu takıp, çizgiler ile oyunlarda deneyip kararınızı verirsiniz.

Dönüştürücülü DVI kablosu ile 144Hz alırsam ve çizgiler kaybolursa bu şekilde mi kullanmaya devam etmeliyim?

Aldığınız kablonun 4.5 metreden kısa ve DVI ucunun Dual Link olmasına dikkat edin.

Dönüştürücü bir problem yaratmaz ancak kaliteli seçimlere özen gösterin.

Sizin almamı tavsiye edeceğiniz bir dönüştürücü var mı link atabilirseniz sevinirim yanlış seçim yapmak istemiyorum
Seçenekler çok az. O yüzden "kalitesinden" pek emin olmamakla beraber şunu önerebilirim:

Teşekkür ederim deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…