II. inSTUnBULL

Becerikli
Herhangi bir oyuna girdiğim zaman ekranı hareket ettirirken nereye doğru ettirdiğime göre titreme oluyor.

Örnek: MC oynarken yukarı aşağı yönümü çevirirken mesela hafiften yatay çizgiler çıkarken, sağa sola dönerken de dikey çizgiler çıkıyor. LoL oynarken, haritaya bakarken, nereye doğru çevirdiğime göre yine titreme oluyor.

Oyunlar dışında da Epic Games ve Xbox'a girdiğim zaman ve farenin tekerleğiyle aşağı indiğim zaman da siyah çizgiler çıkıyor bu sefer de.
Herhangi bir önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
oyun modu→adaptive-Sync: Açık.

Ayarları sıfırlamamı mi istiyorsunuz yani?

Evet bir resmini falan çekin bir yere not alın ayarlarınızı öyle bir deneyin sonra değişken yenileme hızı dinamik yenileme hızı donanım hızlanmalı GPU zamanlaması ve oyun modunu tek tek kapatıp açarak deneyimleyin önce hepsini bir kapalı yapın sonra farklı kombinasyonlar şeklinde ilerleyin.

Evet bir resmini falan çekin bir yere not alın ayarlarınızı öyle bir deneyin sonra değişken yenileme hızı dinamik yenileme hızı donanım hızlanmalı GPU zamanlaması ve oyun modunu tek tek kapatıp açarak deneyimleyin önce hepsini bir kapalı yapın sonra farklı kombinasyonlar şeklinde ilerleyin.

Bu arada sürücüyü önceki varyantına geçirdim(temiz kurulum yaptığım için mevcut NVIDIA App ve NVIDIA Denetim Masası ayarları da sıfırlandı) bir oyuna girdim, bahsettiğim çizgiler(şahsen ekran yırtılması gibi bir şey derdim moderatör çeşitli çizgiler demişte ben tearing yazmıştım) yok denilecek kadar azdı(ama belki ayarların sifirlanmasi da etkili olmuş olabilir o yüzden başka bir oyunda da denedim fakat onda durum aynı ). Sürücüden dolayı mı diye tekrar eskisini kurdum ve aynı şeyleri yine yaptığım zaman bir şey değişmedi. Kabloyu da HDMI ile değiştirdim yine durumun aynı olduğunu söyleyebilirim.

Değişken yenileme hızı dinamik yenileme hızı donanım hızlanmalı GPU zamanlaması ve oyun modu.

Bahsettiğiniz ayaralar nereden? Monitörün oyun modu ayarı var, Windows'ta yine öyle bir ayar var. Sonra VRR Control monitörde değişken yenileme hızı olarak ya da Windows'ta var yine aynı ayar. O yüzden anlamadım.

@ggbye

Son düzenleme: