Ozan Kaya

Gelişen
Sistemim:
  • Intel Core i5 9400F
  • MSI B365M PRO-VDH anakart
  • RTX 5050 8 GB ekran kartı
  • 16 GB RAM (8 GB 2133 MHz HyperX DDR4 + 8 GB 3600 MHz G.Skill DDR4)
  • SanDisk 480 GB SSD ve 1 TB HDD
Merhaba, bu sistemde oyun oynarken 10-15 dakika veya 35 dakika gibi aralıklarla sistem komple kilitleniyor, ardından siyah ekran verip yeniden başlıyor. Sistem sıcaklıkları gayet normal seviyelerde. Sizce sorun nerede olabilir?

Şu ana kadar denediğim çözüm yolları:
  • 3 adet farklı (1 tanesi sıfır) PSU ile denedim, sorun devam ediyor.
  • Farklı işlemci ile denedim, sorun aynı.
  • Ekran kartını garantiye gönderdim, "sorun yok" dendi.
  • RAM'lere Memtest86 testi yaptım, sorun bulunamadı. RAM'leri tek tek takıp denedim, yine sorun aynı.
  • Sıfırdan Windows 11 formatı attım, sorun aynı.
  • Ekran kartı sürücülerini DDU ile silip en güncelini kurdum. Eski sürücüleri kurup denedim, sonuç yine aynı.
  • Hard diski (HDD) sistemden çıkarıp denedim, yine aynı.
Bu aşamadan sonra ne yapmam lazım? Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
sistemim:
  • Intel Core i5 9400F.
  • MSI B365M Pro-VDH anakart.
  • RTX 5050 8 GB ekran kartı.
  • 16 GB RAM (8 GB 2133 MHz HyperX DDR4 + 8 GB 3600 MHz G.Skill DDR4)
  • SanDisk 480 GB SSD ve 1 TB HDD.
Merhaba, bu sistemde oyun oynarken 10-15 dakika veya 35 dakika gibi aralıklarla sistem komple kilitleniyor, ardından siyah ekran verip yeniden başlıyor. Sistem sıcaklıkları gayet normal seviyelerde. Sizce sorun nerede olabilir?

şu ana kadar denediğim çözüm yolları:
  • 3 adet farklı (1 tanesi sıfır) PSU ile denedim, sorun devam ediyor.
  • Farklı işlemci ile denedim, sorun aynı.
  • Ekran kartını garantiye gönderdim, "sorun yok" dendi.
  • RAM'lere Memtest86 testi yaptım, sorun bulunamadı. RAM'leri tek tek takıp denedim, yine sorun aynı.
  • Sıfırdan Windows 11 formatı attım, sorun aynı.
  • Ekran kartı sürücülerini DDU ile silip en güncelini kurdum. Eski sürücüleri kurup denedim, sonuç yine aynı.
  • Hard diski (HDD) sistemden çıkarıp denedim, yine aynı.
Bu aşamadan sonra ne yapmam lazım? Önerilerinizi bekliyorum.

XMP'yi kapatıp deneyin stabillik sağlanıyor mu?

Muhtemelen ramlardan o zaman diyeceğim ama onu da denemişsiniz tek muhtemel sorun? SSD ve anakart kalıyor.

BIOS pilini söküp 5 dakika bekleyip tekrar takar mısınız hocam.
Bence bios piliyle alakası yok o genel olarak PC açılmadığında yapılıyor. Bazı arkadaşlar ekran kartı sorunlu diyor. Anlamadım servis acaba yalanmi söyledi sorunlu değil diye.

Bence BIOS piliyle alakası yok o genel olarak PC açılmadığında yapılıyor. Bazı arkadaşlar ekran kartı sorunlu diyor. Anlamadım servis acaba yalanmi söyledi sorunlu değil diye.

Servis yalan söylemez bence ayrıca 5050 görece yeni bir kart sorun çıkarması zor.

Olay görüntüleyicisi raporu paylaşabilir misiniz? Son zamanlarda yaşadıysanız birkaç kayıt bulabiliriz orada sorunla ilgili. Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak
Olay görüntüleyicisinde kernel power 41 var BugCheck var oradada 000x16 kodu ve nvlddmkm.sys kodu var

Servis yalan söylemez bence ayrıca 5050 görece yeni bir kart sorun çıkarması zor.
Ozaman geriye bir tek anakart kalıyor yanlış mıyım?