Ozan Kaya

Gelişen
Sistemim:
  • Intel Core i5 9400F
  • MSI B365M PRO-VDH anakart
  • RTX 5050 8 GB ekran kartı
  • 16 GB RAM (8 GB 2133 MHz HyperX DDR4 + 8 GB 3600 MHz G.Skill DDR4)
  • SanDisk 480 GB SSD ve 1 TB HDD
Merhaba, bu sistemde oyun oynarken 10-15 dakika veya 35 dakika gibi aralıklarla sistem komple kilitleniyor, ardından siyah ekran verip yeniden başlıyor. Sistem sıcaklıkları gayet normal seviyelerde. Sizce sorun nerede olabilir?

Şu ana kadar denediğim çözüm yolları:
  • 3 adet farklı (1 tanesi sıfır) PSU ile denedim, sorun devam ediyor.
  • Farklı işlemci ile denedim, sorun aynı.
  • Ekran kartını garantiye gönderdim, "sorun yok" dendi.
  • RAM'lere Memtest86 testi yaptım, sorun bulunamadı. RAM'leri tek tek takıp denedim, yine sorun aynı.
  • Sıfırdan Windows 11 formatı attım, sorun aynı.
  • Ekran kartı sürücülerini DDU ile silip en güncelini kurdum. Eski sürücüleri kurup denedim, sonuç yine aynı.
  • Hard diski (HDD) sistemden çıkarıp denedim, yine aynı.
Bu aşamadan sonra ne yapmam lazım? Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay görüntüleyicisinde kernel power 41 var BugCheck var oradada 000x16 kodu ve nvlddmkm.sys kodu var

Ozaman geriye bir tek anakart kalıyor yanlış mıyım?
daha farklı ve alakasız şeylerde olabilir ama milyonda bir ihtimal tabii

Nvidia sürücüsünden kayanaklanıyor ayrıca sorun bir uyuşmazlık var

daha farklı ve alakasız şeylerde olabilir ama milyonda bir ihtimal tabii

Nvidia sürücüsünden kayanaklanıyor ayrıca sorun bir uyuşmazlık var
Farklı farklı sürücülerde kurup denedim.

Siz yinede rehbere göre paylaşın, bugcheck dediğinize göre mavi ekranda var minidump dosyası varsa paylaşınız.
Baktım şimdi 5 tane dosyanın birinde bug check string yerinde DRİVER_POWER_STATE_FAILURE yazıyor alttaki kırmızı yerde ntoskrnl.exe var.
Bunun dışında başka bir dmp ye bastığımda dxgkrnl.sys ve nvlddmkm.sys var
Bu minidump dosyası görsel paylaşımıyorum sistemi söktuğum için bunlar önceden baktklarim

Farklı farklı sürücülerde kurup denedim.

Baktım şimdi 5 tane dosyanın birinde bug check string yerinde DRIVER_POWER_STATE_FAILURE yazıyor alttaki kırmızı yerde ntoskrnl.exe var.
Bunun dışında başka bir DMP'ye bastığımda dxgkrnl.sys ve nvlddmkm.sys var.
Bu minidump dosyası görsel paylaşımıyorum sistemi söktuğum için bunlar önceden baktklarim.

Güç seçeneklerine gidin PCI Express bağlabrı durumu güç yönetimini kapalı hale getirin.

Güç seçeneklerine gidin PCI Express bağlabrı durumu güç yönetimini kapalı hale getirin.
Kapalıydı zaten

Bu dediklerinize göre ekran kartında bir problemi gösteriyor ama siz dosyanın kendisini paylaşmadan kesin çözemeyiz. Sistemi niye söktünüz?

Stop code 0x113 mü?
Niye söktüm, çünkü anakartı iade edeceğim

Denediğin çözüm yoluna bakılırsa geriye BIOS kararlığı kalıyor, yani farklı bir anakart ile test edin.
Tamam, deneyeceğim

Bu dediklerinize göre ekran kartında bir problemi gösteriyor ama siz dosyanın kendisini paylaşmadan kesin çözemeyiz. Sistemi niye söktünüz?

Stop code 0x113 mü?
Stop code diye bir şey yok

Son düzenleme:
Sizin başka bir sitedeki konunuzdan gördüm, Video TDR failure alıyormuşsunuz, ekran kartı yanıt vermeyi kestiği için. Yeni anakart sonrası başladığını söylüyorsanız, başka bir anakartla denemek iyi bir fikir. Normalde genelde başka bir ekran kartı ile sistem test edilir ama sizin durum farklı bir yaklaşım gerektiriyor. Ayrıca serviste ekran kartının sorunsuz çıkması, sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor; FurMark açar, onlar genelde ve testte çökmez ama kart oyunda çöker çünkü oyunlarda güç değişiklikleri daha fazla olur ve kart yanıt vermeyi keser. Eğer serviste de oyun açıp test ettilerse, başka anakart gerek size. 3 tane PSU denediğiniz için güç kaynağı ihtimali vermiyor.

Sizin başka bir sitedeki konunuzdan gördüm, Video TDR failure alıyormuşsunuz, ekran kartı yanıt vermeyi kestiği için. Yeni anakart sonrası başladığını söylüyorsanız, başka bir anakartla denemek iyi bir fikir. Normalde genelde başka bir ekran kartı ile sistem test edilir ama sizin durum farklı bir yaklaşım gerektiriyor. Ayrıca serviste ekran kartının sorunsuz çıkması, sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor; FurMark açar, onlar genelde ve testte çökmez ama kart oyunda çöker çünkü oyunlarda güç değişiklikleri daha fazla olur ve kart yanıt vermeyi keser. Eğer serviste de oyun açıp test ettilerse, başka anakart gerek size. 3 tane PSU denediğiniz için güç kaynağı ihtimali vermiyor.
Serviste 4K da yüksek ayarlarda 2 saat CS2 oynandığı belirtilmiş. Ve furmarkt dahili farklı testlerde yapmışlar. Evet bende psuyu tamamen eledim. Hadi bakalım umarım yeni anakartla sorun düzelir. Haber vericem.