Bütçe
10.000 TL

springtrap

Çalışkan
Arkadaşlar yeni bir bilgisayara geçtim ve monitörüm düşük kaldı. Bende yeni bir monitör almaya karar verdim. Ayrıca şu an kullandığım monitör bozuk denebilir. Bir sayfa değiştiğimde sayfanın sadece yarısı yükleniyor, bu sorunu eski bilgisayarımda da yaşadığım için sorun monitörde bu yüzden monitörümü değiştireceğim. 7800XT kullanıyorum bu yüzden FreeSync'li bir monitör çok iyi olur. Ayrıca 7800XT'yi 1440p öneriyorlar, bende hem hikayeli oyunlar hem de FPS oyunları oynadığım için 1440p 240Hz bir monitör almayı düşünüyorum. Aklımda G65B var ancak bazıları Curved olduğu için ışık sızması olur diyorlar ve ayrıca sorunlu olduğunu söyleyenleri de gördüm. Ayrıca G65B VA panel kullanıyor. Bu panel ise IPS panele göre renkleri cansız. G65B dışında bir monitör daha buldum o monitör ise ASUS ROG STRIX XG27acs bu monitörle G65b arasında fiyat farkı yok ancak bu monitör 180Hz ancak bir ROG ürününe göre fiyatı gayet uygun bence. Sizce bu monitörlerden biri alınır mı? Yoksa daha iyi bir alternatif var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
H

Hocam o modelde biraz pahalı.

Sizce G65b alınır mı? Işık sızması olduğunu duydum.

Işık sızması aynı monitörden 10 tane bile alsanız farklılık gösterir. Ayrıca siyahları daha iyi gösteriyor G65b. Ben daha çok XG27Acs'de duydum ışık sızması şikayetini. Zaten ışık sızması arka aydınlatmaya sahip tüm panellerde olabilir. Yani kronik sorunlu olmadığı sürece takılma bu mevzuya. G65b de böyle bir sorun duymadım.

Işık sızması aynı monitörden 10 tane bile alsanız farklılık gösterir. Ayrıca siyahları daha iyi gösteriyor G65b. Ben daha çok XG27Acs'de duydum ışık sızması şikayetini. Zaten ışık sızması arka aydınlatmaya sahip tüm panellerde olabilir. Yani kronik sorunlu olmadığı sürece takılma bu mevzuya. G65b de böyle bir sorun duymadım.
Şuanda vg249q kullanıyorum renkler arasında aşırı büyük bir fark olmaz dimi