Aklımda bu modeller var, model önerilerinizi de almak isterim. Önceliğim ekran kalitesi (renk, canlılık, kontrast) gibi. FPS oyunlarını eskiden oynuyordum, şu an çok oynamayacağım için Hz değerinin pek önemi yok; genellikle roleplay ve hikayeli oyunlar oynuyorum, sık sık dizi ve film de izliyorum. Alacağım monitörü de aslında stant ile birlikte kullanıp mini televizyon gibi de yapacağım.
Philips Evnia 27" 27M2N3501PA/00
Odyssey G5 G55C (Öğrenci indirimi var 32.inç)
AOC CQ32G4VE 31.5
H27E6

Son düzenleme:
Hikayeli oyun, dizi ve film izlemek için önerilen monitör bu. Ben de bunu sipariş ettim, gelmesini bekliyorum.
AOC CQ32G4VE 31.5
VA panel fakat iyi bir VA panel olduğunu söylüyorlar.

Fakat saydığın monitörlerin hepsi iyi olarak biliniyor. Forum sitelerinde epeyce araştırdım. Bu saydığın monitörlerin hepsi tavsiye edilen mmonitörler.

Aklımda bu modeller var, model önerilerinizi de almak isterim. Önceliğim ekran kalitesi (renk, canlılık, kontrast) gibi. FPS oyunlarını eskiden oynuyordum, şu an çok oynamayacağım için Hz değerinin pek önemi yok; genellikle roleplay ve hikayeli oyunlar oynuyorum, sık sık dizi ve film de izliyorum. Alacağım monitörü de aslında stant ile birlikte kullanıp mini televizyon gibi de yapacağım.
Philips Evnia 27" 27M2N3501PA/00
Odyssey G5 G55C (Öğrenci indirimi var 32.inç)
AOC CQ32G4VE 31.5
H27E6
Yanılıyorsun hertz değeri adaptif senkronizasyon (VRR & Freesync) için önemli özellikle de Freesync aralığı. Mesela senin kafanda FPS'i 60'a sabitleyip oyun oynamak var, ama %1 FPS ortalama değerden genellikle düşür kalır. Ortalama FPS 60 olsa bile %1 FPS'deki düşüklük stutter hissi verir ek olarak diyelim ki framegen kullanma ihtiyacın oldu, FG açıkken FPS genellikle kilitlenemez ve hertz değeri aşılırsa aşırı yırtılma yapar. Ben bunu 100hz'lik monitörde deneyimlemiştim, RX7600 kullanıyordum 60 altı FPS verdiği durumda FG ile desteklemeye çalışıyordum. Sahneye göre de FPS yükselip alçalınca hertz değerini aşıyordu yani 60x2 120FPS oluyor ve aşım oluyor. FPS yüksek olmasına rağmen aşırı kasılma oluyordu. Bunu tam olarak anlaman için deneyimlemen lazım. Tavsiyem 144hz ya da daha yüksek Hz alman. Şimdi 240hz ve Rx9070'le sorunum olmuyor. Ve G65B'yi kullanıyorum ekran kalitesi çok iyi gerçekten, özellikle de siyahları.

Yanılıyorsun Hertz değeri adaptif senkronizasyon (VRR & FreeSync) için önemli özellikle de FreeSync aralığı. Mesela senin kafanda FPS'i 60'a sabitleyip oyun oynamak var ama %1 FPS ortalama değerden genellikle düşür kalır. Ortalama FPS 60 olsa bile %1 FPS'deki düşüklük stutter hissi verir ek olarak diyelim ki framegen kullanma ihtiyacın oldu, Frame Generation açıkken FPS genellikle kilitlenemez ve Hertz değeri aşılırsa aşırı yırtılma yapar. Ben bunu 100Hz'lik monitörde deneyimlemiştim, RX7600 kullanıyordum 60 altı FPS verdiği durumda Frame Generation ile desteklemeye çalışıyordum. Sahneye göre de FPS yükselip alçalınca Hertz değerini aşıyordu yani 60x2 120FPS oluyor ve aşım oluyor. FPS yüksek olmasına rağmen aşırı kasılma oluyordu. Bunu tam olarak anlaman için deneyimlemen lazım. Tavsiyem 144Hz ya da daha yüksek Hz alman. Şimdi 240Hz ve RX9070'le sorunum olmuyor. Ve G65B'yi kullanıyorum ekran kalitesi çok iyi gerçekten, özellikle de siyahları.

Hocam ben de G65b kullanıyorum. Görüntü ayarlarınız nasıl?

Hocam ben de G65b kullanıyorum. Görüntü ayarlarınız nasıl?
Renk 40. Radeon'da Renk sıcaklığını 7000 olarak ayarlıyorum biraz soğutmak için bunu yapmayınca beyazları sarımtırak görüyorum, bazen de oyuna göre 30'a ya da 25'e geri çekiyorum.
Kontrast 50
Sharpness 0 (bir değişiklik yaptığını göremedim).
Yerel karartma: Kapalı.
Kontrast geliştirme: Yüksek. (Oyuna göre kapatıyorum bazen).
Renk Tonu: Doğal.
Gamma 2.2
Gölge Detayı 0 (bunu oyuna göre değiştiriyorum).
Renk alanı ayarları: Kişisel
  • Renk: Kırmızı
  • Kırmızı: 50
  • Yeşil: 50
  • Mavi: 50
VRR: Monitörde açık. (Windows üzerinde kapalı "Ayarlar > Oyun > Oyun Modu > Grafikler > Gelişmiş grafik ayarları > Değişken yenileme hızı: Kapalı", Radeon üzerinde Açık).

Renk ayarımı Oled telefonla monitörde aynı resmi açıp, Oled görüntüsünü yakalamaya çalışarak yaparım.

Bu monitörü alan arkadaşlar için de Windows üzerindeki değişken yenileme hızı kapatmalarını öneriyorum. Aksi halde şu durum oluyor;

Bunun tetiklenip tetiklenmediğini şöyle anlarsınız;
  • Tarayıcınızda video açın.
  • Kumandadan ok tuşuna basın, orada hertz değerini göreceksiniz.
  • Pencereyi hızla sağa sola hareket ettirdiğinizde hertz değerinin 195'e düştüğünü görürsünüz.
  • Hertz düşüyorsa tarayıcı freesync ile çakışıyor demek bu da Forza da mesela pikselleşme yapıyor.

Son düzenleme: