orpheus2690

Uzman
İş için taşıması kolay ince bir laptop arıyorum. Minimum 8 GB RAM (mümkünse yükseltilebilir), 1080p IPS panel ve ince olması önceliğim. Aklımda ASUS Vivobook almak var tasarım olarak çok hoşuma giden bir cihaz. Alternatif olarak önerebileceğiniz veya indirimde bu alınabilir diyeceğiniz tavsiyelere ihtiyacım var. Ayın 5-10'u arası alacağım acelem yok o yüzden. Aklımdaki cihaz;

8 GB artık yetmiyor. 16 GB cihaz araştırmanız daha doğru olmaz mı?
Yaptığım iş çok büyük sistem gereksinimleri istemiyor. Normal bilgisayarımda 32 GB RAM mevcut ve bu işlemleri yaparken maksimum 7.5 GB kullanım oluyor. Yükseltilebilir olması yeterli olur benim için, ilerde takviyesini sağlarım. Performans odağından ziyade şu an için taşınabilirlik benim için daha önemli konumda.

Yaptığım iş çok büyük sistem gereksinimleri istemiyor. Normal bilgisayarımda 32 GB RAM mevcut ve bu işlemleri yaparken maksimum 7.5 GB kullanım oluyor. Yükseltilebilir olması yeterli olur benim için, ilerde takviyesini sağlarım. Performans odağından ziyade şu an için taşınabilirlik benim için daha önemli konumda.
Hocam 8gb ram'e sahibim.Windows 11 de pc'yi açar açmaz ram kullanımı %45 leri buluyor.Chrome falan açınca iyice coşuyor, 16 gb'ye gerek duymasanız bile nolacağı belli olmaz.16 Gb tavsiyemdir

Hocam 8gb ram'e sahibim.Windows 11 de pc'yi açar açmaz ram kullanımı %45 leri buluyor.Chrome falan açınca iyice coşuyor, 16 gb'ye gerek duymasanız bile nolacağı belli olmaz.16 Gb tavsiyemdir
32 GB Ram'de bile %40 kullanıyor. Bu Windows'un rezilliği. Ram boyutu fark etmiyor.

Hocam maksimumum 16.000 TL fakat alacağım süre içerisinde eğer indirimde denk düşürebilirsem olabilir. Son 2 laptopum Lenovo'ydu ikisinde de menteşelerinde sıkıntı yaşadım. Menteşe konusunda bir kroniği var mı bir bilginiz mevcut mu?
Yükseltilebilir olmasını bu nokta da tercihen düşünüyorum. İlerleyen etapta takviye yapabilirim.