Bütçe
15.000-17.000 TL

megatronn 1

Üstün
Merhaba. MatePad 11.5 2024 tabletimi servise gönderdim ve iade etmeyi düşünüyorum. İade edersem 9.000 TL gelecek ve üstüne 7-8 daha koyup kalemli ve beni üzmeyecek bir tablet arıyorum. Şimdiden karar verip gönderdiğim tablet iade olduktan sonra direkt sipariş vereceğim. Aklımdaki modelleri avantajları ve kafamdaki soru işaretleriyle yazacağım. Bütçem 17 taş çatlasa 18.000. Ancak ne kadar az verirsem o kadar iyi, yani 18.000'e çıkmasam daha da iyi olacak. Aklımdaki modeller şunlar.

Redmi Pad 2 Pro.

Ekranı büyük ve klavye ile beraber 14.500 TL civarına geliyor. Kalemle alacak olursam 16.500-17.000 bandına gelmiş oluyor ve bütçemi kurtarıyor.

Huawei MatePad 11.5 2025 Papermatte Edition.

Huawei'den biraz soğudum çünkü Google uygulamalarında sorun yaşıyordum eski tabletimde. Belki benim tabletim sorunluydu, bilmiyorum ama genel olarak da orijinal gibi olmadığını düşünüyorum GBox'un. Dershanede bir arkadaşımda vardı bu tablet ve kalem performansı çok güzeldi, ekran kağıt gibiydi. O yüzden kafamda minik bir soru işareti var, acaba alsam mı diye de yine de çok alma taraftarı değilim. Tablet 14.000 TL civarında ve kalemle beraber 16.500 civarına gelmiş oluyor bu da. En kararsız kaldığım tablet bu çünkü ekranın kağıt hissi vermesi çok hoşuma gitmişti.

Samsung S10 Lite.

Ekran küçük ve çok kaliteli bir ekran değil, TFT panel sonuç olarak. Ama kuzenimde S9 FE vardı ve kalemi gerçekten çok güzeldi. Yumuşak uçlu kalemleri beğeniyorum zaten ve Samsung S Pen bana göre rakipsiz denebilecek bir kalem. O yüzden alsam mı diyorum ama dediğim gibi ekran olarak çok iyi bir tablet değil. Küçük ekran da soru çözerken not alırken sorun olur gibi geliyor bana.

Lenovo Ideatab Pro.

Ekranı çok güzel, 12.7 inç, 3K ve 144 Hz. Kalem performansı araştırdığım kadarıyla güzel ancak Lenovo nasıl bir marka bilemiyorum. M11 kullanan arkadaşlarım vardı ve hiçbiri memnun değildi performansından. Arayüz olarak da kötü bir tabletmiş gibi geliyor bana, sadece ekran olarak önde bir cihaz.

Honor Pad V9.

Şu an almaya en sıcak olduğum tablet bu. Ekran olsun, arayüz olsun çok güzel geliyor ve güçlü bir tablet. Kalemini bilmiyorum, acaba soru çözerken not alırken vb. sorun yaratır mı diye ancak diğer her şeyi ile benden tam puan alıyor. Bütçemi tam kurtarıyor, kılıf + kalem ile beraber 18.000 civarı bir şeye geliyor.

Amacım YouTube üzerinden ders videosu izlemek, not almak ve soru çözmek. Sizce bahsettiğim tabletlerden hangisini almam daha iyi olur? Kardeşim liseye geçti ve seneye tableti kardeşime bırakacağım, o da lise bitene kadar kullanır muhtemelen. O yüzden uzun ömürlü bir şey olursa daha güzel olur.

Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
iPad a16. uzun süreli kullanımda IPad'ler rakipsiz bana kalırsa. Kardeşin liseye geçtiyse yani iPad çok rahat 4 yıl götürür aynı stabillikte.

Almışken 2 bin lira üstüne koymanın pek zararı olacağını düşünmüyorum sonuçta 1 kere alınan bir şey bu.

Xiaomi Pad 7 baktın mı? 1 seneye yakındır kullanıyorum, memnunum ben.

Bu da iyidir bak daha ince çerçeve falan istiyorsan, üstüne koyamam dersen bunu al ancak para ekleyebilirim dersen ipad.

Hocam bu sene mezuna kalacağım ben kullanacağım bu sene ve ekran boyutu ve kalem desteği önemli. Çok oyun oynamayacağım için pad 7'yi elemiştim IPad'de kalem ile alırsam bütçemi bayağı aşıyor yoksa ipadleri çok beğeniyorum zaten.

Hocam bu sene mezuna kalacağım ben kullanacağım bu sene ve ekran boyutu ve kalem desteği önemli. Çok oyun oynamayacağım için pad 7'yi elemiştim IPad'de kalem ile alırsam bütçemi bayağı aşıyor yoksa ipadleri çok beğeniyorum zaten.

Pad7 işlemcisi ve yazılımı iyi hocam alınabilir. İçinden kalem çıkıyordu galiba.

Çıkmıyormuş.

Bu arada ben yks senesinde kalem aldığım için pişmanım. Oturup yazılı zamanı kullanmıştım bazen ama kağıt hissiyatını veren bir şey yok başka.

Redmi Pad ile aralarında dünya kadar fark var. Güçlü bir cihaz alırsan daha uzun seneler daha sıkıntısız kullanırsın. Tabii ki tablet kısmında Apple rakipsiz, bence de bütçe varsa iPad, yoksa en iyi seçeneklerden birisi Xiaomi Pad 7.