Bütçe
15.000-20.000 TL

sonbahar78

Çalışkan
Arkadaşlar fiyat olarak benzer konular var. Ama çoğu oyun için. Ben önceliği oyun olmayan bir sistem düşünüyorum. Bir arkadaş demiş gündelik işler için internete girsin yeterli olur diyorsanız diye. Ofis bilgisayarı diyebiliriz. Bir de çoğu sistemde SSD var. Ben ondan istemiyorum. Normal harddisk istiyorum.
Bu 3 veya 4. bilgisayarım olacak. Bir öncekini alalı nerdeyse 6-7 yıl olmuş. Şimdi bakıyorum neredeyse %70-%80'i oyun. Ha hiç mi oyun derseniz öyle basit oyunlar. Hazır sistemlere bakıyorum. Her site farklı markalar koymuş. Birbirine yakın fiyatlar. Bu arada hiç hazır sistem almadım. Hep kendim topladım. Ama şimdi bakıyorum sanki hiç bir şey bilmiyorum.🙄

Son düzenleme:
Burası tam 20K tutuyor. Çok uzun ömürlü bir ofis bilgisayarı olarak fazlasıyla işinizi görür.

Arkadaşlar fiyat olarak benzer konular var. Ama çoğu oyun için. Ben önceliği oyun olmayan bir sistem düşünüyorum. Bir arkadaş demiş gündelik işler için internete girsin yeterli olur diyorsanız diye. Ofis bilgisayarı diyebiliriz. Bir de çoğu sistemde SSD var. Ben ondan istemiyorum. Normal hard disk istiyorum.
Bu 3 veya 4. bilgisayarım olacak. Bir öncekini alalı neredeyse 6-7 yıl olmuş. Şimdi bakıyorum neredeyse %70-%80'i oyun. Ha hiç mi oyun derseniz öyle basit oyunlar. Hazır sistemlere bakıyorum. Her site farklı markalar koymuş. Birbirine yakın fiyatlar. Bu arada hiç hazır sistem almadım. Hep kendim topladım. Ama şimdi bakıyorum sanki hiçbir şey bilmiyorum.🙄

17k'ya 12100F RX7600 kombinasyonlu sistemler verdiler. Kurumsal değilsen yani 1 tane kasa lazımsa, önümüz bayram kovala bulursun elbet güzel sistem. Yani APU bir sistem almak zorunda değilsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok ev için normal kullanımlık. Oyun daha çok eski oyunları seviyorum. Güncel oyunları takip eden biri değilim. Şu an kullandığım 6-7 yıl dedim ama daha eski de olabilir. O idare ediyordu ama şu an açılmıyor. Sanırım anakart. Çünkü video yok diyor. Daha eski bir bilgisayar vardı. Onu da çocuklar kullanıyordu. Onda denedim. RAM'i çıkardım, ekran kartını ve işlemciyi. Bu şekilde bir hata vermedi. Sanırım işlemciyi çıkarınca biip diye ses geldi ama diğerlerinde açıldı. Ama benimki hiç açılmıyor geriye anakart kalıyor. E haliyle komple yeni almak daha mantıklı.

Hocam HDD devri bitti ya. Açılışta 5 dk beklerim diyorsan sıkıntı değil. APU sistem işiniz görür.
Apu sistem,🤔🙂

Son düzenleme:
Yok ev için normal kullanımlık. Oyun daha çok eski oyunları seviyorum. Güncel oyunları takip eden biri değilim. Şu an kullandığım 6-7 yıl dedim ama daha eski de olabilir. O idare ediyordu ama şu an açılmıyor. Sanırım anakart. Çünkü video yok diyor. Daha eski bir bilgisayar vardı. Onu da çocuklar kullanıyordu. Onda denedim. RAM'i çıkardım, ekran kartını ve işlemciyi. Bu şekilde bir hata vermedi. Sanırım işlemciyi çıkarınca biip diye ses geldi ama diğerlerinde açıldı. Ama benimki hiç açılmıyor geriye anakart kalıyor. E haliyle komple yeni almak daha mantıklı.

Apu sistem,🤔🙂
Dedikleriniz APU sistem mantıklı oluyor.

Kasayı kendi seçmeniz daha iyi. Hangisini beğenirsiniz bilemem. Burası 12.6k tutmakta. Anakartı A520 yerine B550 tercih ederseniz 13.6K olacak. Tercihinize bağlı.

Dedikleriniz APU sistem mantıklı oluyor.

Kasayı kendi seçmeniz daha iyi. Hangisini beğenirsiniz bilemem. Burası 12.6k tutmakta. Anakartı A520 yerine B550 tercih ederseniz 13.6K olacak. Tercihinize bağlı.
Hocam çoğu sizin tavsiyeniz olmak üzere, başka tavsiyelere göre şöyle bir şey oluşturdum. Eksik veya yanlış olan bir şey var mıdır?

@sonbahar78, @Smmmhunter

Dosya Ekleri

• IMG_20250606_214644.webp
    IMG_20250606_214644.webp
    336,2 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20250606_214613.webp
    IMG_20250606_214613.webp
    160 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Yanlış mesaj

@Smmmhunter ve @Xbox 360E
Arkadaşlar sizin ve başka arkadaşların tavsiyeleri üzerine şöyle bir şey oluşturdum..
Bazıları yakın fiyat farklı marka.o yüzden tam bunlar da tereddüt ettim.. İşlemci dışında 15.000 TL civarında. Son olarak ne yapmalıyım. Bir SSD de emin olamadım.

Arkadaşlar sizin ve başka arkadaşların tavsiyeleri üzerine şöyle bir şey oluşturdum..
Bazıları yakın fiyat farklı marka.o yüzden tam bunlar da tereddüt ettim.. İşlemci dışında 15.000 TL civarında. Son olarak ne yapmalıyım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250612_101824.webp
    IMG_20250612_101824.webp
    7,2 MB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Yanlış mesaj

Bazıları yakın fiyat farklı marka.o yüzden tam bunlar da tereddüt ettim.. İşlemci dışında 15.000 TL civarında. Son olarak ne yapmalıyım. Bir SSD de emin olamadım.

Bazıları yakın fiyat farklı marka.o yüzden tam bunlar da tereddüt ettim.. İşlemci dışında 15.000 TL civarında. Son olarak ne yapmalıyım.
SSD onu almayın dedim. DRAM'i yok.
Kasa olarak aynı fiyata bunu alın. İçindeki PSU çok daha iyi.

Anakart olarak da buna bakın.