iPad Pro M4 ve pencil 2 veya Pro. Bence olabilecek en iyisi.

Hocam şimdi herkes Samsung öneriyor ama kesinlikle iPad daha iyi. Hele ki Pro versiyonu. Hem Tab S8 hem de iPad 9 kullanmış biri olarak söylüyorum. Satabildiğim an da IPad'e geçeceğim tekrardan.

aslında biraz konu dışına çıkacak ama şu konu dışı barını atmayı bilmiyorum o yüzden söyleyeyim. 6 yıllık üniversite hayatımın 5 yılında tablet kullandım. Telefon Android tablet iPad olduğu 3 yıl oldu hemen hemen. Emin ol hiç ekosisteme gerek kalmıyor. Çünkü slaytlar genellikle Telegram sınıf grubundan gönderilir. Zaten tableti bir noktadan sonra film izlemek ve ders çalışmaktan başka bir şey için kullanmıyorsun. Tablet öylece duruyor. Bu ders çalışma durumunda bazen çok büyük kitaplar kullanıyorsun ya da çok büyük slaytlar. Bu durumda en optimize çalışan stabilliğinden ödün vermeyen bir şeye ihtiyaç duyuyorsun. Şu an Tab S8 kullanıyorum. 1200 sayfalık bir kitaptan çalışıyorum ve arada çökmeler ve takılmalar yaşıyor. O durumlarda zaten zor zekat oturduğum dersin çalışmanın başına bir de bu eklenince soğutuyor ve çalışmak istemiyorum. O yüzden IPad'den çıkmamanı öneririm.
Bir de ekran büyük olan bir şey almanı da önermem. Çünkü üniversite başladığında anlayacaksın ki taşınabilirlik de aşırı önemli. Gidip bir kafede ya da kütüphanede çalışmak istedin. Kocaman bir şeyle imkansıza yakın oluyor.
Bir de şunlar var.
1- gidip bir de iCloud mu alayım diye düşüneceksin. Gayet normal ama Notability eskiden notları Google Drive'ye yedekleyebiliyordu. Şu an bilmiyorum ama böyle bir imkan da var.
2- yapay zeka özelliklerini hiçbir yerde kullanmıyorsun. Hatta uğraşmamak için çoğu zaman kapatıyorsun.
3- gittiğinde göreceksin ki birçok insan iPad 11 gibi tabletler ya da MacBook'lar almış olacak. Not paylaşımlarını AirDrop üstünden yapacaksın.
Daha sayarım ama üşendim şimdilik. Bence IPad'den çıkma.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250825-140456.webp
    Screenshot_20250825-140456.webp
    643 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
@Aakons, hocam bütçeden dolayı Casper kafama yattı. Şimdi tek sorun Apple Pencil'daki gibi bileğimizi koyup yazabiliyor muyuz? Kalem konusunda herhangi bir duyum aldınız mı?

@Aakons, hocam bütçeden dolayı Casper kafama yattı. Şimdi tek sorun Apple Pencil'daki gibi bileğimizi koyup yazabiliyor muyuz? Kalem konusunda herhangi bir duyum aldınız mı?

İnceleme videosu izledim. Dediğini çok iyi anladım ve izlediğimde adam kalemle çizim/yazı yazarken bayağı ekrana yaslamıştı. İstersen senin için bir daha incelerim yarım saate.
Hatta videoları atayım, sende bak.

İkinci videoda vardı sanırım. İlk ona bak*

İnceleme videosu izledim. Dediğini çok iyi anladım ve izlediğimde adam kalemle çizim/yazı yazarken bayağı ekrana yaslamıştı. İstersen senin için bir daha incelerim yarım saate.
Hatta videoları atayım, sende bak.

İkinci videoda vardı sanırım. İlk ona bak*

Videolarda sanki bileğini biraz geride tutuyorlar gibime geldi. Vatan da falan görürsen deneme çalışayım.

Videolarda sanki bileğini biraz geride tutuyorlar gibime geldi. Vatan da falan görürsen deneme çalışayım.

Casper'ın sitesinde avuç içi algılama sensörünün olduğu belirtilmiş. Apple Pencil gibi yani.

Screenshot_20250825_215036_Samsung Internet.webp

Vatan da varsa kesinlikle bakın.
Burada bende MatePad 11.5 2024 sahibiyim, şunu söylemek isterim bu Casper tabletle kıyasladığımda Casper tablet daha ince ama biraz daha ağır. Yine de oldukça ince ve hafif tablet. Bir de iPad 10/11.nesile göre kat kat daha sağlam ve bu fiyattakilerle benzer malzeme kalitesi ile geliyor.
*İpad 10/11.nesil sağlam değiller direkt :D hemen yamuluyor tablet.

Son düzenleme: