serhatmorgan

Uzman
Bütçem normalde 13 bin TL. Ama önereceğiniz herhangi güzel monitör varsa 15 bine çıkarım. Baktıklarım 2K monitörler ama 4K'da olur. G65B'ye kavisli olmasına rağmen çok sıcaktım fakat VA panel olduğunu gördükten sonra soğudum, renkleri oyunlarda capcanlı görmek istiyorum çünkü.

Aradığım özellikler:
FPS oyunlarında yeterli seviyede yenileme hızına sahip olması (180+)
Freesync ve G-Sync olması
Pivot özelliğe sahip olması
IPS panel olması ve mümkünse ışık sızması olmaması
27 inç ya da 32 inç olabilir 27 ilk tercihim 32 inçe de ön yargılı oldum

Benim kafamda olan monitörler bu ikisi

Son düzenleyen: Moderatör:
G65B'nin renk gamutu gayet yüksek, canlı renkler sunuyor. VA panel diye endişelenmeyin, ghosting/black smearing vs. problemi yok. Kaliteli bir VA panel. Sorun yaşatmaz. Kontrast artısı var bir de. IPS'ler siyahları siyah olarak gösteremezler, gri olarak gösterirler. VA'lar ise OLED gibi simsiyah gösterir. Kaliteli bir VA bulmuşken IPS bakılmaz bence.

Bütçem normalde 13 bin TL. Ama önereceğiniz herhangi güzel monitör varsa 15 bine çıkarım. Baktıklarım 2K monitörler ama 4K'da olur. G65B'ye kavisli olmasına rağmen çok sıcaktım fakat VA panel olduğunu gördükten sonra soğudum, renkleri oyunlarda capcanlı görmek istiyorum çünkü.

Aradığım özellikler:
FPS oyunlarında yeterli seviyede yenileme hızına sahip olması (180+)
FreeSync ve G-Sync olması
Pivot özelliğe sahip olması
IPS panel olması ve mümkünse ışık sızması olmaması
27 inç ya da 32 inç olabilir 27 ilk tercihim 32 inçe de ön yargılı oldum

Benim kafamda olan monitörler bu ikisi

ASUS ROG Strix XG27ACS 27 inç 180Hz 1ms 2K QHD

Aktif olarak kullanıyorum, renkler olsun parlaklık olsun iyi derece. İnceleme videoları mevcut, bakabilirsin.

G65B'nin renk gamutu gayet yüksek, canlı renkler sunuyor. VA panel diye endişelenmeyin, ghosting/black smearing vs. problemi yok. Kaliteli bir VA panel. Sorun yaşatmaz. Kontrast artısı var bir de. IPS'ler siyahları siyah olarak gösteremezler, gri olarak gösterirler. VA'lar ise OLED gibi simsiyah gösterir.
Yavaş yavaş bu monitöre kayıyorum gibi hocam. Zaten VA panel diye yazmasa çoktan almıştım da o gözümü korkuttu.
ASUS ROG Strix XG27ACS 27 inç 180Hz 1ms 2K QHD

Aktif olarak kullanıyorum, renkler olsun parlaklık olsun iyi derece. İnceleme videoları mevcut, bakabilirsin.
En başından beri bu monitörü de takip ediyorum, G65B ve bunun arasındayım.

Yavaş yavaş bu monitöre kayıyorum gibi hocam. Zaten VA panel diye yazmasa çoktan almıştım da o gözümü korkuttu.

En başından beri bu monitörü de takip ediyorum, G65B ve bunun arasındayım.
240 Hz ve kontrast artısı var, G65B alın geçin. Pişman etmez. VA panel kötü değil.