Hocam alınmaz deme sebebiniz nedir model özelinde bir durum mu?

Attığınız 2 anakart da boş anakartlar, herhangi bir caydırıcı özellikleri yok ve fiyatları pahalı. Attığım 4 anakarta bakın kafanıza yatanı alın. Ben X670E olanı alırdım fazla para harcamaya gerek yok şahsen.

Attığınız 2 anakart da boş anakartlar, herhangi bir caydırıcı özellikleri yok ve fiyatları pahalı. Attığım 4 anakarta bakın kafanıza yatanı alın. Ben X670E olanı alırdım fazla para harcamaya gerek yok şahsen.
Ben de o son attığınızdan yanayım.
Hatta B850 veya B650'lerde de oldukça dolu anakartlar var. MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi gibi. Bazen B850'de daha doluları çıkıyor da biraz seyrek.

Bilgisayari toplama amaciniz ne? Islemci, RAM, anakart ve bir tane M.2'den olussun, oyun oynatsin yeter diyorsaniz @Telefonunu Çıkra 'nin soyledigi MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi fazlasiyla yeter.

Halihazırda 2 tane M.2 SSD kullanıyorum, 2 veya 3 yuva olursa sonrası için daha güvenli olabilir. Oyun oynamak için kullanacağım ve undervolt, OC gibi şeylerle gerekmedikçe keyfi olarak uğraşma niyetim de yok. Bu yüzden 9000 CPU serisine direkt uyumlu olması için 850 serisinden itibaren bir anakart almam gerekli sanırım, BIOS güncellemesiyle vs. uğraşmadan çalıştırmak için. Bu durumda herhangi bir B850 alsam işimi görür mü? Boşuna bütçemi zorlayıp 15 Bin'e çıkmama gerek olmadığını anladım yanıtlardan. 10 Bin'e de MSI, Gigabyte veya TUF B850-E gibi modeller de düşünülebilir sanırım.

Bilgisayari toplama amaciniz ne? Islemci, RAM, anakart ve bir tane M.2'den olussun, oyun oynatsin yeter diyorsaniz @Telefonunu Çıkra'nin soyledigi MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi fazlasiyla yeter.

Halihazırda 2 tane M.2 SSD kullanıyorum, 2 veya 3 yuva olursa sonrası için daha güvenli olabilir. Oyun oynamak için kullanacağım ve undervolt, OC gibi şeylerle gerekmedikçe keyfi olarak uğraşma niyetim de yok. Bu yüzden 9000 CPU serisine direkt uyumlu olması için 850 serisinden itibaren bir anakart almam gerekli sanırım, BIOS güncellemesiyle vs. uğraşmadan çalıştırmak için. Bu durumda herhangi bir B850 alsam işimi görür mü? Boşuna bütçemi zorlayıp 15 Bin'e çıkmama gerek olmadığını anladım yanıtlardan. 10 Bin'e de MSI, Gigabyte veya TUF B850-E gibi modeller de düşünülebilir sanırım.
9xxxx serisi icin 850 anakart gerekiyor diye bir sey yok. 850 anakart USB4 , cok sayida USB portu , baglanti cesitliligi vb gerekliyse alinmali. Yoksa 650 chipsetli, VRM'leri 9800X3D'yi kaldirabilen bir anakart fazlasiyla yeterli. Iki tane M.2 yetecekse bahsi gecen MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi anakart o islemci ile sorun yasamaz.